• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #4205  autor: piotrz
 24 kwie 2005, 11:13
Mam zamaiar kupić Nokie 6230.Chciabym jednak wiedziec co o tym telefonie sądzicie? Czy sie nie zawiesza, czy są z nim jakieś problemy, jakiej jakosci jest odtwarzacz mp3, czy wyswietlacz nie jest zbyt mały w stosunku do możliwości tego telefonu? Po prostu chce wiedzieć o nim wszystko. :D

#4208  autor: WitekT
 24 kwie 2005, 12:02
A czytałeś już jego test na TELEPOLIS? ;)

#4211  autor: Dragon
 24 kwie 2005, 12:14
najpierw przeczytaj test, a jeszcze od siebie dodam ze wyswietlacz to jest rzeczywiscie problem bo troche maly, ale z drugiej strony jak ktos nie robi za duzo zdjec i ma telefon do zastosowan "telefonicznyhc" to nie jest zly

#4217  autor: piotrz
 24 kwie 2005, 14:45
WitekT pisze:A czytałeś już jego test na TELEPOLIS? ;)
Test czytałem ale za duzo sie nie dowiedzialem o jakosci oprogramowania i odtwarzaczu MP3. :?

#4232  autor: Dragon
 24 kwie 2005, 21:11
jesli chodzi o mp3 to tak jak w kazdym telefonie, stereo, a jakos jakas super nie jest, slychac wszystko ale nie spodziewaj sie ze bedzie jakosc jak w "rasowym" odtwarzaczu mp3, a jesli chodzi o oprogramowanie to stabilne, szkoda tylko ze to nie Symbian

#6383  autor: Ish
 30 maja 2005, 21:24
Polecam 6230 :)

#6649  autor: RobertX
 05 cze 2005, 23:00
Polecam ten telefon, fajny z wygladu, mp3 jak na telefon to jakosc dobra, a jak ci na tym wyswietlaczu tak nie zalezy to nie masz sie co zastanawiac. Co do awaryjnosci to moich 2 znajomych go ma i nie mieli zadnych problemow!
 #7056  autor: olki
 16 cze 2005, 09:17
posiadam 6230 i co stwierdzam po tygodniu uzytkowania. Że rzeczywiście przy dzwonku slychać sprzężenia. Wyświetlacz bardzo dobry i rzeczywiście jest bardzo dobry, ale gdy ma się już coś to się chce jeszcze więcej ;). Bateria kicha 1 dzien. Przypuszczam ze gdybym się dużo bawił to niewytrzymała by 1 dnia. Jak narazie zdażyło mi się 2x coś takiego że szybko śmiugałem odpalałem dźwięki itp to chodząc po MENU i np. książce tel zmieniał się dzwięk klawiszy takie tykanie w dół lub góre klawiszem. Mp3 działają, dzwonki ma super (można sobie nagrywać dyktafonem - nie będe podpowiadał co można robić na dobrych stronach z dzwiękami ;) ). Najgorsza jest cholera bateria. Zobacze co się będzie działo jak nie będę używał aparatu. Zamienię się równierz na baterię z NOKII N-gage QD tam jest bateria BLD6 a nie 5 (u niego trzyma 3-4 dni i dużo gra!). Zdjęcia robi porzepiękne (na komputerze wyglądają ZAJE... śmiało można robić sobie jaklieś domowe albumy za jego pomocą. Mam cyfrowkę SONY więc mi tak aż na tym nie zależy, ale robie piękne zdjęcia. Roki ostre nie jak np w 7650. Co do baterii to wcześniej miałem 6610, 7650,6610,7650, tymczasowo 6600 i znowu 6610 i stweirdzam że to jest ZAJEB.... telefon. Bateria śmieło od poniedziałku do piątku-soboty!

#8140  autor: H50
 08 lip 2005, 09:19
Mam pytania odnośnie N6230:

- z jaką rozdzielczością nagrywa filmy?
- czy prawdą jest to, że można nagrywać tylko do 2MB, czyli około 5 min?
- czy można odtwarzać długie filmy pobrane z komputera przekraczające 5MB?

Z góry dziękuję.

#8665  autor: olki
 13 lip 2005, 09:19
Filmy sa bardzo ładne. Nie skacza jak w 6600 ale sa ciutek mniejszej rozdzielczości. Ale przeciesz to tylko do ogladania na komorce a nie na kompie (od tego sa kamery itp). Film nagrywac mozna ile jest wolnego miejsca na karcie czy telefonu ale 4 minutowe. Dyktafon 3min, a 6220 (tak mi sie zdaje) 5min - dyktafon a filmy nie pamietam. Czy odtwarzac długie filmy to niewiem bo nie probowalem.

#8757  autor: johnq
 14 lip 2005, 00:36
olki pisze:Filmy sa bardzo ładne. Nie skacza jak w 6600 ale sa ciutek mniejszej rozdzielczości. Ale przeciesz to tylko do ogladania na komorce a nie na kompie (od tego sa kamery itp). Film nagrywac mozna ile jest wolnego miejsca na karcie czy telefonu ale 4 minutowe. Dyktafon 3min, a 6220 (tak mi sie zdaje) 5min - dyktafon a filmy nie pamietam. Czy odtwarzac długie filmy to niewiem bo nie probowalem.
olki moj qmpel ma 6230 i strasznie widac piksele jakby pol obrazy sie spoznialo za druga polowa (na kompie tak nie ma) wiec nie wime:/ a co do 6600 to tez widzialem i bylo lajtowo.