• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #2755  autor: Frasio
 06 kwie 2005, 20:41
Mam dylemat chcę kupić któryś z tych telefonów w taryfie era komfort 80. Poradźcie mi który jest lepszy? k508i nie ma BT, ma mniej pamięci na mp3 (bo nie ma mmc), ale ma dyktafon. Który byście wybrali? A jak byście znaleźli w tej taryfie jeszcze inny dobry telefon do 200zł (bez żadnych pakietów), który ma wideo, BT lub iR i głośne mówienie, ewentualnie mp3 ale wtedy z dużą pamięcią

Obrazek

#2768  autor: WitekT
 06 kwie 2005, 23:10
Motorola wydaje się lepsza... Jedyny minus w porównaniu do SE/// to menu, które jest dla mnie średnio zjadliwe.

#2775  autor: Frasio
 07 kwie 2005, 06:50
No nie wiem. Mój tata ma motkę v500 i to menu nie jest takie złe

Obrazek

#2904  autor: Frasio
 08 kwie 2005, 13:15
Czy motka ma nagrywanie wideo( bo odtwarzanie tak)? Na stronie ery jest napisane że ma, a u was nie wiadomo.

Obrazek

#2921  autor: aNaX_Ax2500*
 08 kwie 2005, 14:39
To menu m motorolkach jest porąbane ale telefon fajny.Lecz SE wydaje się lepszy

.::d(-_-)b::.

#2932  autor: Frasio
 08 kwie 2005, 18:55
Kurczę gdyby SE miał karty pamięci to bym się nie zastanawiał :-(

Obrazek

#2939  autor: Frasio
 08 kwie 2005, 19:19
Czy są jeszcze jakieś telefony, z wideo i iR lub BT w taryfie era komfort 80 bez żadnych pakietów w rozsądnej cenie*?

* (czyt. ) do 300 zł

Obrazek

#3102  autor: Frasio
 10 kwie 2005, 18:46
Chyba wezmę jednak k508i bo w era komfort 80 jest tańsza o 170 pln, a funkcje ma podobne(jest lepszy pod tym względem że ma nagrywanie wideo). Tak czy tak bardziej mi się przyda port iR w k508i, bo podczerwień mają wszyscy moi znajomi, a BT nie wszyscy.

Obrazek

#3107  autor: Dragon
 10 kwie 2005, 19:57
jesli chodzi o menu w Motce to przwyczaisz sie, jesli chodzi o dyktafon to pogrzebiesz troche z softem i bedziesz mial (czytalem o tym to nie jest trudne) do tego Motka ma karty pamieci, a BT to przyszlosc wiec jesli nie zamierzasz zmieniac telefonu za np pol roku czy rok to chba E398 jest lepszy, do tego ma wiecej akcesorii w komplecie

P.S. Frasio- zamiast psiac jeden post pod drugim uzyj przycisku "zmien" :wink:

#3127  autor: Frasio
 10 kwie 2005, 21:21
Tylko że po co mam płacić 170zł więcej tylko żeby mieć karty pamięci, BT. Tak czy tak nie będę zapełniał pamięci ani słuchał dużo mp3. I teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie.
Tyle że motka nie ma nagrywania wideo, ale nie wiem może być lepsza.

P.S.: Opłacałoby się zamontowanie BT do SE albo do motki V300, a jak tak to za ile?

Obrazek

#3153  autor: Dragon
 11 kwie 2005, 14:44
zamontowac to sie raczej nie da 8) jak chcesz miec w Motce BT to po prostu musisz kupic model wyzje- V500, a jesli chodzi o karty pamieci to naprawde przydanta rzecz, a w dodatku do E398 bedzie video w najnowszym oprogramowaniu (z tym ze nie wiadomo kiedy wyjdzie :P )

#3241  autor: Frasio
 11 kwie 2005, 20:43
Dobrze ale dla mnie w zupełności wystarczy k508i (jak nastanie era, w której będą same BT to wtedy sprzedam na allegro :-). No nie jednak nie wiem kurcze co mam wybrać? Zainwestować 170 zł w motkę czy pozostać przy SE?

P.S.: Widać Dragon , że mnie trzymasz przy motce i gdyby nie to to bym już dawno wziął k508i (jakbym mógł się pobawić którymś z tych telefonów)

Nie wiecie czy są na jakichś innych stronach prezentacje telefonów tak jak na stronie ery (można się "pobawić " telem przez internet)?

Obrazek

#3315  autor: Dragon
 12 kwie 2005, 16:13
na stronie Motki byla taka prezentaca/ animacja ze mozna sobie bylo poobraca ten telefon i w ogole, ja aktualnie mam kompletnie inny cel do kupienia niz telefon, wiec tych 170zl bym nie zainwestowal w lepszy teleofn, ale w nomrlanych warunkach bym sie nie wachal i bral ta E398, porzadny telefon :) a jesli bedziesz chcial dokupic do tej K508i te wszystkie akcesoria ktore sa do E398 to wyjdzie na to samo, a poza tym mozesz zaoszczedzic jakies 60zl na tej motce jesli sprzedasz karte 64mb ktora jest dodawana do zestawu :)

#3370  autor: Frasio
 12 kwie 2005, 20:14
Już wybrałem wziąłem SE. Mam go doppiero 5 godz. więc nie mogę nic więcej o nim powiedzieć.

P.S.: Nie wiecie czy jest jakaś strona, na której są darmowe gry java do tego tela?

Obrazek

#3371  autor: WitekT
 12 kwie 2005, 20:15
Trzeba przeszperać google albo znaleźc na jakimś programie p2p (Kazaa, eMule, itp).

#3381  autor: Frasio
 12 kwie 2005, 20:53
Na emulu mogą być gry java?

Obrazek

#3383  autor: WitekT
 12 kwie 2005, 20:55
Poszukaj albo po "Java mobile" albo po rozszerzeniach *.jar i *.jad.

#3402  autor: Frasio
 13 kwie 2005, 06:51
Szukałem, znalazłem w emulu jeden taki plik, ściągnąłem ale jak otworzyłem winrara to nie było tam żadnego pliku o tym rozszerzeniu

Obrazek

#3440  autor: Dragon
 13 kwie 2005, 15:45
wpisz w google moze, a do jakiego telefonu chcesz ta Jave ?

#3466  autor: Frasio
 13 kwie 2005, 20:36
No przeciez pisalem ze do k508i(właśnie czy gry do k500i tez pasują?)

Obrazek