• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #43338  autor: pantera
 10 sty 2006, 14:31
jaki był by wasz wybór? ... zostawic sobie nokie czy brac sagema? ... iii jeszcze takie male pytanko ;) czy słownik T9 w sagemie jest taki sam w dzialaniu jak w nokii? ... moze dziwne, ale dal mnie wazne pytanie ,,, prosze i dziekuje za odpowiedzi :)

#43343  autor: l3p
 10 sty 2006, 14:38
Moim zdaniem lepiej by dla ciebie bylo jakbys zamienil swoja 6020 na Sagema 6-2 sam kiedys nie mialem przekonania do tel innej marki niz Nokia ale teraz zmienilem zdanie. W Noki w glownej mierze placi sie za marke NOKIA. Np 6020 jest troche tylko tansza od tego Sagema a on jest o wiele bardziej zaawansowany technicznie moim skromnym zdaniem
:D Wiec bierz Sagema!

#43430  autor: kamil1221
 10 sty 2006, 18:24
l3p pisze:W Noki w glownej mierze placi sie za marke NOKIA. Np 6020 jest troche tylko tansza od tego Sagema a on jest o wiele bardziej zaawansowany technicznie moim skromnym zdaniem
:D Wiec bierz Sagema!
Ja sie z tym calkowicie zgadzam. Bawilem sie tą nokia i nic szcegolnego w niej nie ma, nawet zdjecia VGA sa straszne.
Sagem proponuje wiecej jak chodzby mp3, aparat 1,3 megapixela i ten kolorowy wyswietlacz 256 tys. kolorow
. A sam sprawdz !!! SAGEMIK !!! myX 6-2 :D

#43484  autor: adamos
 10 sty 2006, 20:38
nokia ble droga i biedna
sgem ma chociarz karty wyswietlacz 256 tys. aparat 1.3 :) czego jeszcze od tej klasy telefonów

#43607  autor: kamil1221
 11 sty 2006, 13:03
Co do T9 dzila tak samo ja w noki to znaczy ze mozesz go uczyc nowych slow. :D

#43705  autor: eone
 11 sty 2006, 16:41
technicznie sagem jest lepszy, piekny wyswietlacz, slot na karty pamieci, mp3 itd., ale nokia to zawsze nokia ;) jak zalezy Ci na tych funkcjach to zamien nokie na tego sagema, bo technicznie prezentuje sie bardzo ladnie, ale slyszalem sie, ze sie potrafi zawiesic przy mp3 i podczas robiebia fotek.

Nokia - Connecting People :-)

#43748  autor: pantera
 11 sty 2006, 18:07
eone pisze:technicznie sagem jest lepszy, piekny wyswietlacz, slot na karty pamieci, mp3 itd., ale nokia to zawsze nokia ;) jak zalezy Ci na tych funkcjach to zamien nokie na tego sagema, bo technicznie prezentuje sie bardzo ladnie, ale slyszalem sie, ze sie potrafi zawiesic przy mp3 i podczas robiebia fotek.
możer z czasem wypuszczą nowy soft :) ... poza tym już zdecydowane, od przyszłego tygodnia bede miał Sagema :)

#53156  autor: misiek18
 11 lut 2006, 13:08
[quote="pantera"]możer z czasem wypuszczą nowy soft :) ... poza tym już zdecydowane, od przyszłego tygodnia bede miał Sagema :)[/quote]

Soft to kwestia czasu. Widzę że wybrałeś Sagema. Bardzo dobry wybór. Mam go więc wiem co mówię. Sagem zaczyna odradzać się z popiołów i ten model jest spoko, nawet z orange menu

Nokia 3310 => Siemens C60 => Sagem MyX6-2 => Samsung i550w => Nokia Lumia 710

#53157  autor: kamil1221
 11 lut 2006, 13:11
Ja czekam na nastepcow myX6-2 i myX8.
A jak znam zycie nie beda az tak drogie telefony. Fakt sagem wziol rozwod z przeszloscia i dobrze.
Ja nawet uleglem Sagemowi i stalem sie czcicielem marki Sagem - Sagemowiec :smt005 :smt005 :wink:

#53759  autor: Bartek
 13 lut 2006, 21:58
a ja mam takie pytanie:
czy ten telefon jest dostepny w plusie? Bo jeszcze mi nie odpisali na pytanie.

#53760  autor: pantera
 13 lut 2006, 22:05
zdaje się że nie... al sprtawdz na www.plusgsm.pl ;)

#53766  autor: Bartek
 13 lut 2006, 22:15
Wlasnie niestety chyba raczej nie ma :/. Bede musial raczej poszukac sobie czegos innego.

#53768  autor: orB
 13 lut 2006, 22:24
@Bartek - w plusie masz motorole v360 zbliżoną parametrami do sagema :wink:
 #53906  autor: Kiler
 14 lut 2006, 18:24
Witam was . Chce wam odradzić sagema my6-2 miałem go na codzień niby fajny super telefon . Po 2 tygodniach przestało działać wejście do kart pamięci ;( . O telefon dbałem miał ciągle silikon nałożony i nigdy niespadł i niebył zalany. Potem padła irda. a na końcu cały padł niewiem dlaczego sie tak stało ;( Narazie kupiłem sobie siemensa cxv70 i jest dość dobry . Więc lepiej kupić nokie niż sagema 8)

Jak ci pomogłem daj mi punkta. Kiler to ja;p Przed przeczytaniem skonsultuj sie z psychologiem lub wariatkowem

#54081  autor: thundercrash
 15 lut 2006, 16:56
Sagem jest lepszy . Większy wyświetlacz , 262 tys . kolorów . Wogóle jest lepszy :-D
 #54084  autor: pantera
 15 lut 2006, 17:22
[ Dodano: 2006-02-15 17:22 ]
Kiler pisze: Narazie kupiłem sobie siemensa cxv70 i jest dość dobry . Więc lepiej kupić nokie niż sagema 8)
siemensa też miałem ... tragedia ,,, tragiczny serwis, telefon wieszał się co 5 minut, serwis wgrywał oprogramowanie 2 tygodnie ... w nokii płacisz za marke, telefony zacofane funkcjonalnie ...

sagema mam już ok miesiąc i nie mam z nim najmniejszych problemów ... jest SUPER!!! :)

iii takie małe porównaie z 6020 ... u mojej rodzinki bateria rozładowaywała się bardzo szybko, pogadać też nie można było bo kiepski zasieg, w sagemie nie mialem takiego problemu ,,, batreia trzymała dość długo (a dużo rozmawiam i sms'uje), z zasięgiem tez nie by lo problemu .... na dziś, wszystkim polecam Sagema myX6-2 aaaa z Nokii tylko wysoka półka, no ale to tylko dla kasiastych ;)

odp

#54091  autor: Kiler
 15 lut 2006, 17:48
Wiesz ja miałem tego sagema i innego ten inny to był jk pamiętam wielkie guwno my x5m dość dość potem właśnie kupiłem x6-2 cieszyłem sie z niego a tu klops............. Więc teraa kupiłem sobie z media marketu tego siemensa nowiutki za 6stów (wiem że nieopylało sie ale kit z tym)

Jak ci pomogłem daj mi punkta. Kiler to ja;p Przed przeczytaniem skonsultuj sie z psychologiem lub wariatkowem
 #54095  autor: kamil1221
 15 lut 2006, 17:55
Kiler pisze:Wiesz ja miałem tego sagema i innego ten inny to był jk pamiętam wielkie guwno my x5m dość dość potem właśnie kupiłem x6-2 cieszyłem sie z niego a tu klops............. Więc teraa kupiłem sobie z media marketu tego siemensa nowiutki za 6stów (wiem że nieopylało sie ale kit z tym)
W jakim sensie klops?? - byl beznadziejny czy co ??
Nie wiem jak wy ale mi on wystarcza i odpowiada - nie wiesza sie i nic innegi (moze dlatego ze nie mam orange menu??).
On nie jest az tak zly - naprawde!!
Ostatnio zmieniony 15 lut 2006, 18:18 przez kamil1221, łącznie zmieniany 1 raz.

odp

#54096  autor: Kiler
 15 lut 2006, 17:59
Padła mi poprostu i nieopylało sie jej naprawiać (tak powiedzieli w serwisie) Niejest zły jest dobry . Ale tak szypko i padła ..... to dziwne troche . Albo że soft tylko padł 8) . Tej jutro przejde sie jeszcze raz do serwisu innego i każe im zmienić soft może ruszy :D

#54097  autor: Dragon
 15 lut 2006, 18:02
Kiler pisal tez w innym temacie ze po kilku dniach padl czytnik kart pamieci