• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #331390  autor: tomek1192
 24 kwie 2009, 14:41
Witam :)

Otoz, mam problem, nie wiem co wybrac, n95 (uzywana, zwykla nka, zadna 8gb) f480 czy ku990? A moze inny telefon z play65 za zlotoweczke?
Telefon jest mi potrzebny do tego do czego jest potrzebny mlodziezy :) czyli glownie rozmowy, mp3, sms, aparat. Przydaly by sie jakies fajne filmy :)

#331403  autor: boloo
 24 kwie 2009, 15:24
N95: b. dobry aparat, b. dobre mp3, wygodna klawiatura, dość dobra jakość rozmów, słaba jakość wykonania, niektóre modele straasznie się tną.

KU990: dobry aparat, ciekawe menu, oryginalny wygląd (lecz ma tendencje do zarysowań, plastik), tani, ekranowa klawiatura QWERTY, mp3 daje jakoś rade. Uważaj, byś nie kupił KU990i! To dość duża różnica.

F480: b. dobry aparat, dobre mp3, obudowa metalowa, nie jakiś plastik - ale trzeba dbać, by się nie porysował), fajnie ogląda się na nim filmy, wygodny w obsłudze, ma delikatny dotyk, tzn. jak piszesz smsa nie naciskasz zbyt mocno, tylko delikatnie, takie muśnięcie palcem, nie to co KU990.

Subiektywnie, to kupiłbym F480 i zaraz na allegro folie ochronne. Ja byłbym zadowolony.

#331413  autor: tomek1192
 24 kwie 2009, 15:58
i bardzo mozliwe, ze tak zrobie :)

a ile kosztuje sciagniecie simlocka z f480?

#331417  autor: znawca
 24 kwie 2009, 16:30
boloo pisze:N95: ... niektóre modele straasznie się tną.
Nie tną się, jeśli są użytkowane właściwie. Minęły już czasy mulących Symbianów... Pomijam wadliwe egzemplarze, bo takie się zdarzają wszędzie... nie tylko w N95...

Generalnie polecam N95, ponieważ jako jedyna z tej trójki ma Symbiana, a co za tym idzie większe możliwości. No i fizycznej klawiatury nie zastąpi żaden dotyk.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#331437  autor: orson_dzi
 24 kwie 2009, 17:27
znawca pisze:boloo napisał/a:
N95: ... niektóre modele straasznie się tną.

Nie tną się, jeśli są użytkowane właściwie.
znawca pisze:No i fizycznej klawiatury nie zastąpi żaden dotyk.
Potwierdzam i również N95 polecam. Bardzo mocny aparat, dobry dźwięk, mini-jack, Symbian, WI-FI, wbudowany GPS, gry N-Gage. Do rozrywki jak najbardziej pasuje.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#331442  autor: tomek1192
 24 kwie 2009, 17:38
mhm, a co sadzicie o samych f480 vs ku990?
no n95 uzywane, a te sa nowe. Nie zalezy mi tak bardzo na realnej klawiaturze, wifi i minijacku :/

#331447  autor: sieski88
 24 kwie 2009, 17:53
Bardzo ale to bardzo nie polecam ci samsunga f480 ponieważ sam go mialem przez jakis tydzien ( na tyle czasu starczylo mi cierpliwosci do tego szajsunga ;/ ) a to dlatego ze :
po 1 bardzo czesto zamulal i reakcje byly bardzo spoznione
po 2 przy ujemnej temperaturze powiedzmy gdy uzytkowalem go na powietrzu ekran dotykowy wogole nie reagowal na palec czasami mial przeblyski
po 3 aparat niby 5 mega pixela ale w starej noki e65 gdzie jest 2 mpx wychodzily mi lepsze zdjecia
naprawde szczerze odradzam co do innych telefonow nie wypowiem sie poniewaz ich nie uzytkowalem pozdrawiam ;)

#331451  autor: boloo
 24 kwie 2009, 18:05
znawca pisze:
Generalnie polecam N95, ponieważ jako jedyna z tej trójki ma Symbiana, a co za tym idzie większe możliwości. No i fizycznej klawiatury nie zastąpi żaden dotyk.
Aha, no właśnie. Zależy Ci na tym, by miał Symbiana? Daje on duże pole działania - można np. wgrać wiele ciekawych aplikacji, które nie pójdą na javie. Jeżeli ci zależy na Symbianie, to oczywiście N95, jeżeli na wgrywaniu aplikacji typu java - KU990. Samsungi są bardzo kłopotliwe co do wgrywania jakichkolwiek aplikacji, dlatego jeśli telefon ma ci służyć do grania, F480 raczej odpada. Przy okazji obraz jest troszkę deformowany, co niektórym przeszkadza.

Aha, no i co do klawiatury to kwestia przyzwyczajenia - znam osoby które w mega szybkim tempie piszą smsy na QWERTY KU990.

#331479  autor: tomek1192
 24 kwie 2009, 19:24
psalem ze symbian nie jest mi potrzebny, gdyby mi na graniu zalezalo nie kupowalbym dotykowego :<
czyli w ku990 vs f480, ku990 jest lepszy?

co mozecie jeszcze polecic za zlotowke w play65 http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ ... efonow.pdf

?

#331756  autor: mmaj7
 26 kwie 2009, 11:28
ja na twoim miejscu bym jeszcze rozwazyl lg cookie i lg ku990i(nie wiem czym sie rozni, wiec ktos moglby napisac), a z tych co wymieniles bym bral f480. dziala o niebo lepiej niz 990. pracowalem kiedys na ku990 i odradzam. to co pisal kolega ze f480 nie dziala na zimnie robi kiepskie zdjecia i zamula to prawda, ale sek w tym ze robi wiele lepsze zdjecia niz 990, ktory telefon czasem nie zamula... poza tym moze to byc wina oprogramowania jak w n95, a to ze ktos nie umie sie poslugiwac dotykowym ekranem to jego problem. ekran dzialaswietnie, a w takim ku990 to musisz z calej sily w ten ekran naawalac zeby ci sie cos wlaczylo

#331779  autor: tomek1192
 26 kwie 2009, 12:41
ekran w lg jest az tak tragiczny? Narazie tylko on mnie od niego odstrasza :/
czy w obu telefonach da sie zminimalizowac odtwarzacz i reszte rzeczy?

@edit
w play jest http://web.playmobile.pl/pl/telefony/lg ... index.html chyba tylko ku990i, czyli bez plyty, sluchawek, brak flasha, gorszy aparat, brak rysika i inne gowna.

czy moze teraz wziac jednak tego f480? co powiecie o i550?