• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #17623  autor: master_of_wichajster
 15 wrz 2005, 23:41
no wlasnie jak w temacie...chce podpisac urodzinowa umowe z era i mam problem z wyborem telefonu...interesuje mnie tak do 400zl z tych:
http://www.era.pl/index.php/id=u_reg124 ... ction=indy,
przy czym zalezy mi na:
1)byl niezawodny-nie wieszal sie szybko dzialal
2)dlugo trzymala bateria - chociaz w wiekszosci sprawa wyglada podobnie
3)latwa bezproblemowa integracja z kompem
4)nie musi miec nowinek typu mp3 etc stawiam na funkcjonalosc... chociaz to mily dodatek
mam kilka modeli na oka a wy co byscie polecili?

1)siemens m65
2)motorole e398
3)sony erricson k700i
4)ew.cos innego
prosze o pomoc-mam czas w zasadzie do jutra z decyzja :roll:
pozdrawiam

#17625  autor: Dragon
 15 wrz 2005, 23:45
Skoro zalezy Ci na funkcjonalnosci to cyba K700i (a tak na marginesie ktora taryfe bierzesz)

#17627  autor: Wojt2004
 15 wrz 2005, 23:48
dobrym wyborem bedzie K700i,z siemensa wogle bym zrezygnowal, a nad Motka zastanowil bym sie tylko z tego powou ze ma karty pamieci, dosc dobry rozwiazaniem jest jeszcze Samsung x 600, ale reasumujac wybralbym K700i

#17640  autor: Frasio
 16 wrz 2005, 08:06
No jak chcesz żeby była dobra bateria i żeby się nie wieszał to weź k508i, bo k700 ma krócej trzymającą baterię i wiesza się czasami. Co do innych teli to nie wiem. Może jeszcze E398.

Obrazek

#17651  autor: master_of_wichajster
 16 wrz 2005, 09:22
Dragon pisze: (a tak na marginesie ktora taryfe bierzesz)
biore 20tke....
z 508i raczej rezygnuje nie ma bluta, zreszta podobnie jak m65 (ale ten ksztalt )...
do samsungow jestem raczej uprzedzony-nie obrazajac nikogo lepiej niech sie zajma innym sprzetem....

Pozostala wiec e398 i k700i:
Na korzysc motki przemawia wyposarzanie w cenie-kabelek usb,karta pamieci....za to taki sobie wyglad (ale to nie jest takie istotne) i slabsza bateria, brak dyktafonu stopera i takich pierdol

Natomiast k700i ma plusa za lepsza polifonie i baterie, radio,stoper minutnik...natomiast minus za kiepskie wyposarzenie-bo z tego co sie orientuje to chyba kabelek do kompa musialbym dokupic osobno bo chyba nie ma w zestawie...

Co do psucia sie to slyszalem w serwisie ze motorolki laduja rzadko,natomiast o sony nie wiem?
I jeszcze kwestia softu-czy dobrze mysle k700i sie wiesza a moto jest wolna,tak?
mam jeszcze pare godzin do zakupu....ale coraz blizej trafnego wyboru:)

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2005, 09:51 przez master_of_wichajster, łącznie zmieniany 1 raz.

#17657  autor: Frasio
 16 wrz 2005, 09:46
Albo jeszcze może być Mopto v547.

Obrazek

#17658  autor: master_of_wichajster
 16 wrz 2005, 09:53
frasio pisze:Albo jeszcze może być Mopto v547.
ma tylko 5megsow pamieci-odpada

#17661  autor: Frasio
 16 wrz 2005, 10:05
No to może k508i?

Obrazek

#17677  autor: master_of_wichajster
 16 wrz 2005, 12:18
frasio pisze:No to może k508i?
nie ma bluta.... :(

ej nie wiece czy do k700i dodaja kabelek do kompa??

#17690  autor: Frasio
 16 wrz 2005, 14:22
master_of_wichajster pisze:
Dragon pisze: (a tak na marginesie ktora taryfe bierzesz)
biore 20tke....
z 508i raczej rezygnuje nie ma bluta, zreszta podobnie jak m65 (ale ten ksztalt )...
do samsungow jestem raczej uprzedzony-nie obrazajac nikogo lepiej niech sie zajma innym sprzetem....

Pozostala wiec e398 i k700i:
Na korzysc motki przemawia wyposarzanie w cenie-kabelek usb,karta pamieci....za to taki sobie wyglad (ale to nie jest takie istotne) i slabsza bateria, brak dyktafonu stopera i takich pierdol

Natomiast k700i ma plusa za lepsza polifonie i baterie, radio,stoper minutnik...natomiast minus za kiepskie wyposarzenie-bo z tego co sie orientuje to chyba kabelek do kompa musialbym dokupic osobno bo chyba nie ma w zestawie...

Co do psucia sie to slyszalem w serwisie ze motorolki laduja rzadko,natomiast o sony nie wiem?
I jeszcze kwestia softu-czy dobrze mysle k700i sie wiesza a moto jest wolna,tak?
mam jeszcze pare godzin do zakupu....ale coraz blizej trafnego wyboru:)

pozdrawiam
Kabelka nie ma w zestawie.
W nowym sofcie w motce jest dyktafon.
P.S.: Jeśli ci nie jest potrzebna większa pamięć to weź k700.
P.S.2:Lepiej zobacz na stronie telepolis na telfony.

Obrazek