• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1192069  autor: pillsxp
 20 maja 2025, 14:07
Szukam telefonu który będzie miał procesor 6 nm lub mniej do kwoty 1 tys zł i koniecznie musi mieć możliwość nagrywania rozmów.
Nie wiem czy faktycznie CMF Phone 1 ma taką możliwość bo szukając informacji o tym modelu pisało że można to włączyć w ustawieniach kontaktu.
Czy ktoś ma może CMF Phone 1 i testował tą możliwość?

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.
 #1192084  autor: pillsxp
 20 maja 2025, 18:50
Tylko w tym sęk że nie w każdym telefonie zmiana regionu pomoże stąd pytanie jaki kupić.
Aktualnie jest używany Samsung Galaxy S23 Ultra i niestety nie da się w nim nagrywać, a potrzebne jest to w pracy aby mozna było odsłuchać rozmowe.

#1192088  autor: kszaq
 20 maja 2025, 21:44
Jesteś pewien, że w S23 nie można nagrywać rozmów? W S24+ oraz S21 FE i w obu jest możliwość nagrywania. Oba z Androidem 15, wersja EUX.
 #1192089  autor: pillsxp
 20 maja 2025, 22:25
Tak, jestem pewny, poza tym nie chce nagrywania na głosnomówiacym kiedy dzwięk zbiera z głosnika plus wszystkie szumy z okolicy.
Dzwiek ma być nagrywany z wbudowanego głosnika i mikrofonu.

#1192115  autor: kszaq
 21 maja 2025, 14:47
Nie wiem skąd wziąłeś informację o nagrywaniu na głośnomówiącym - w wymienionych przeze mnie Samsungach nagrywa się normalnie z głośnika i mikrofonu. Jedyna niedogodność, to że nagrywanie można rozpocząć dopiero po nawiązaniu połączenia, po lewej stronie ekranu połączenia pojawia się przycisk, po którego naciśnięciu trzeba odczekać 3 sekundy i rozmówca słyszy komunikat o nagrywaniu rozmowy. Wydaje mi się, że na S21 FE to pojawiło się po aktualizacji do Androida 15.
 #1192170  autor: DonTonico
 23 maja 2025, 11:32
Może kupić jakieś Xiaomi, które ma dystrybucję w Indiach lub w ogóle z Indii zamówić. Tamten soft ma inny dialer od Xiaomi, który bez problemu nagrywa rozmowy i do tego nie wygłasza komunikatów o nagrywaniu. Używanie w PL jest legalne o ile nagrywasz rozmowy w których uczesniczysz. Zabronione jest ich udostępnianie.