• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1184700  autor: pawel1029384756
 23 gru 2024, 23:29
Dzień dobry.

Szukam mini telefonu dla siebie. Ma być mały, prosty w obsłudze i mieć polskie menu. Nie interesują mnie obecne w sprzedaży smartfony. Nie wymagam aparatu i pierdyliona innych funkcji.

Szukam czegoś wielkością zbliżonego do Soyes XS15 czy Soyes S23.
 #1184723  autor: mp107
 24 gru 2024, 19:42
Przyznam, że o marce Soyes słyszę pierwszy raz. Z nieco (dosłownie nieco) bardziej znanych marek są dostępne smartfony marki Unihertz, np. Unihertz Jelly 2E i Jelly Star. Ciężko mi się jednak odnieść do ich jakości - nie miałem okazji z nich korzystać, choć prywatnie - jako miłośnik niewielkich smartfonów i aktualnie użytkownik Sony Xperia XZ1 Compact - zastanawiam się nad zakupem modelu Jelly Max.
 #1184772  autor: pawel1029384756
 26 gru 2024, 21:04
Po przemyśleniu zdecydowałem, że jednak nie kupię żadnego telefonu. To, co jest na rynku, jest za duże jak na moje potrzeby i wymagania, a u chinola nie kupię, ze względu na ryzyko związane z płatnością (nie podam chinolowi nr. karty ani nie zrobię mu przelewu). Gdyby ten soyes, był oferowany w kraju to bym może i kupił.

Także dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia lub skasowania.
 #1184775  autor: koszalineo941268
 26 gru 2024, 22:03
Przecież płatność kartą jest jedną z najbezpieczniejszych metod płatności. Jeśli się boisz, możesz użyć karty jednorazowej. Możesz też ustawić limity albo podpiąć ją do PayPala i być podwójnie chronionym.