• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1102611  autor: Adrian112
 06 wrz 2020, 10:45
Chce kupić mamie nowy telefon klawiszowy który służyłby tylko do dzwonienia,SMS-ów i odbierania MMS-ów (Dokładnie zdjęć).Wcześniej miała Sony Ericssona Cedar (Chyba model J108) i wszystko było z nim w porządku ale w końcu się zepsuł.Miałem okazję pobawić się różnymi klawiszowcami firm które weszły w telefony po nastaniu ery smartfonów i one wszystkie mają dziwne i nieintuicyjne menu.Najtańsze telefony sprzed 10 lat są przy nich wręcz luksusowe.Pooglądałem w internecie różne telefony i najbardziej przypasowała mi Nokia 230 bo ma duży ekran,menu (Widziałem je tylko na YT) wygląda dobrze i spodziewam się że będzie tak samo dobra jak klawiszowce sprzed lat.Warto w tej cenie brać pod uwagę coś jeszcze?
 #1102615  autor: Robin560
 06 wrz 2020, 11:46
ja polecę
nokię 8110 4G ok. 120zł sam jedną posiadam i Babci kupiłem jest bardzo zadowolona
nokię 105 (nie wiem czy ma mms) ok. 79zł najtańszy sensowny telefon.
Alcatel 3025 ok.180zł
z doświadczenia wiem że nokie alcatele i maxcomy nie powinny się rozpaść w przeciągu kilku lat
nokia 230 moim zdaniem nie warta swojej ceny nie jestem nawet pewien czy ma mms.

Wow ranga "Stary Wyjadacz" :D nie sądziłem że dotrwam do niej :mrgreen:
 #1102625  autor: Adrian112
 06 wrz 2020, 14:33
Tego Alcatela 30.25 odrzuciłem na samym początku bo ma klapkę a kiedyś zawsze wszyscy mówili że jest to awaryjne i mam do nich uraz.Ale jak tak popatrzyłem na niego to bardzo mi się spodobały te wielkie i czytelne klawisze.Jeszcze ten HD Voice może być bardzo przydatny.Kiedyś mama miała rozsuwanego Samsunga i wytrzymał jej dobre kilka lat a potem ciężko jej było się przyzwyczaić do zwykłego telefonu.Szkoda tylko że bateria jest trochę słaba.A model 3026 różni się czymś? W necie są wszystkie dane ale wychodzi na to że nie warto jest dopłacać do 2026.
 #1102627  autor: HappyBoy
 06 wrz 2020, 15:12
Różnica jest tylko chyba taka, że 3026 jest z podstawką ładującą a 3025 jest bez.
Może Nokia 2720 Flip (ma MMSy) cena ~200zł
Robin560 pisze:
06 wrz 2020, 11:46
nokię 105 (nie wiem czy ma mms) ok. 79zł
Nie ma MMSów.
 #1110397  autor: sa
 20 sty 2021, 12:23
Nokia 230 jedyne co ma fajne to rozmiar ekranu,klawiatura jest dość słaba specyfikacja też kiepściuchna no aparat w miarę ,ale mając wybór lepiej kupić nokię 3310 z 2017 (wersja 2g bo wersja 3g chyba jest nie do nabycia niestety) ja mam i nie narzekam ,a patrząc na wynalazki jakie nokia dziś oferuję to cieszę się że właśnie ten model mam ,bo to co teraz nokia daje jako klasyki (i to odnowione) to jakiś dramat jest. Nokia 3310 z 2017 wersja 2g od noki 230 różni się tym ze ma o niebo lepszą(wygodniejszą) klawiaturę gdzie każdy klawisz jest osobno poza funkcyjnymi i denerwującym topczpadem ale da się przyzwyczaić ,no i mniejszy ekran ,ma czarną listę blokującą spamerów telefonicznych(niestety liczba miejsca ograniczona) plus filtracja numerów do smsów,ma też lepiej działającą operę mini dzięki czemu da się na niej nawet YT oglądać co na noki 230 może ograniczyć się do....samego uruchomienia owej przeglądarki i będzie jęczeć że"brak pamięci" aparat foto ta sama rozdziałka czyli 2 mega pixele i nic lepszego w zasadzie nokia jako aparat nie oferuje , ale za to można powiększyć fotkę na maksa i zrobić tekst nawet wyraźny jest,lampa błyskowa z latarką jest (bardzo dobra latarka jak potrzeba jest użycia)

Nokie na systemie kaios są nawet nawet i są ze wszystkich klasyków na rynku najbliższe starym SE typu Cedar niestety system ten ma bardzo liczne "błędy wieku dziecięcego" tj potrafi tak się zawiesić i to skutecznie że telefon pada, dlatego modelu 81104g nie polecam,bo to w nim akurat najczęściej występują te błędy w sofcie ,do tego ten model ma zasadniczą wadę to klawiatura (klawisze są dramatycznie malutkie i przez to niewygodne)oraz topczpad,korzystanie z przeglądarki na tym modelu to masochizm najwyższego rzędu co biorąc pod uwagę ogólną specyfikację i funkcję tego telefonu(4g) jest poważną wadą. Jak na systemie kaios to zdecydowanie lepiej brać nokię 2720 flip bo ma o niebo wygodniejszą klawiaturę co prawda to klapka no ale są ludzie co tylko w klapkach gustują.