• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1090483  autor: 78marcinkr
 19 lut 2020, 00:36
Szukam telefonu dla osoby ze znaczną wadą wzroku. Telefon musi mieć dużą czcionkę, jasny, wyraźny wyświetlacz i dobrą baterię, której ów wyświetlacz zaraz nie wydrenuje. Obecnie używam smartfona LG P-710, ale w smartfonie zaczyna wysiadać bateria. Czcionkę pogrubioną w kontaktach widzę dobrze, w sms-ach tak sobie a w opisach funkcji już marnie. Zastanawiam się czy ma to być koniecznie smartfon, czy nie lepszy byłby jednak klasyczny telefon z klawiaturą. Przyzwyczaiłem się do dobrego aparatu w LG, więc jeśli miałbym przejść na klasyczny telefon to chciałbym mieć równie dobry aparat. Fajnie by było, gdyby telefon miał też radio z czułym koderem stereo, tzn. może lekko szumieć ale żeby się w miarę załączał, a nie grał mono kilometr od przekaźnika. Oglądałem w markecie klasyczny telefon z dużym wyświetlaczem 3,2 cala od polskiej firmy ze Śląska, kosztował lekko poniżej 300 zł, chyba miał też internet, ale miał tragiczną baterię 700 mah. Nie znam się aż tak na telefonach, ale chyba nie ma telefonu klasycznego z hotspotem, żeby w razie awarii domowego internetu przerzucić sobie internet na duży ekran komputera...? Nie wiem, czy telefony klasyczne mają HD Voice'a? W smartfonie coraz częściej załącza się ta funkcja i wyraźnie słychać rozmówcę. A ideałem byłoby, gdyby miał czytane głosowo funkcje, kontakty, sms-y... Wiem, moje wymagania są duże, ale może coś się znajdzie. Oglądałem też telefony w hipermarketach nie elektronicznych tylko tych ze wszystkim, ale tam może jest i taniej, ale z wyborem jest totalna tragedia, bo nawet klasyczne dziadkofony nie mają tych funkcji które mieć powinny np. wyraźna czcionka, lub kontrastowy wyświetlacz, nie mówiąc już o baterii. Aha, na koniec - karta micro-sd ma być wsuwana, a nie jak w którejś taniej Mancie zamykana na drzwiczki, które się wyłamują po drugim użyciu. To tyle. Pozdrawiam!