• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #15739  autor: mation
 04 wrz 2005, 18:55
Jeszcze jedno pytanie z mojej strony a mianowicie.
Czy lepiej kupic sobie Nokie 3200 czy Sagema myX5-2?
Mam taką małą prośbe abyście uzasadniali swoje opinie.
Z góry dzięki.
PoZdRo :)

#15741  autor: Irek
 04 wrz 2005, 18:59
Sagem, a to z tego powodu, że ma większy wyświetlacz i więcej pamięci niż Nokia. Robi zdecydowanie lepsze zdjęcia gdyż ma aparat VGA!

"And one more thing..."

#15747  autor: mation
 04 wrz 2005, 19:13
A jak jest z tymi pikselami w Sagemie bo słyszałem że coś sie filcuje?

#15761  autor: Dragon
 04 wrz 2005, 20:57
plotki, stalo sie to na penwo jednej osobie, a wszystkim sie wydaje ze to wada produkcyjna ;P

#15780  autor: piotrz
 04 wrz 2005, 21:22
sagem, jeśli nie potrzebujesz papierowych obudów... :-D poza tym to ma lepszy wyświetlacz, aparat i ma dzwonki (prawie) mp3

#15785  autor: Frasio
 04 wrz 2005, 21:26
Ja bym wziął sagema z tych samych powodów co koledzy.

Obrazek

#15826  autor: mation
 04 wrz 2005, 22:08
Dzięki za odpowiedź. Zastanawiałem się nad Nokią bo to jednak Nokia ale jednak wezme Sagema :). Jeszcze tylko powiedzcie mi ile w nim bateria trzyma przy normalnym użytkowaniu.
Z góry thx

#15851  autor: Th0mas
 05 wrz 2005, 08:52
piotrz pisze:i ma dzwonki (prawie) mp3
Mój my x-7 ma wavy, czyli praktycznie to samo, tylko, że nie skompresowane :P A co do baterii, to w najnowszej Twojej KOMÓRCE napisano, że użytkownicy nigdy nie narzekali na baterie Sagema. Ja trochę narzekam, ale może to dlatego, że za często się nim bawię :P Bateria 3ma mi 4 dni bawiąc się bez przerwy.

#15863  autor: Shila
 05 wrz 2005, 13:19
W sumie wiekszosc mi np. mowi ze ee Sagem jest kiepski, w sensie.. nie schodzi tak jak Nokia i mniej znany.. ale przeciez Nokia tez byla kiedys mniej znana, nie stała sie od razu marką najlepsza.

Dlatego wez Sagema ;) hehe sama go moze jutro dostane

a tak BTW. Moj znajomy kupil jakis telefon nowy z salonu ale z wyswietlaczem mono i bez polifonii taki zwykly i bateria mu trzyma do 2 tyg!!!?

Telepolis.pl

#15867  autor: Irek
 05 wrz 2005, 13:59
A nie kupił czasem jakiegoś starszego modelu SE? Zapewne za dużo nie rozmawia, skoro bateria mu tak długo trzyma! A zapewne na noc telefon jest wyłączony!

"And one more thing..."

#15884  autor: Bobb
 05 wrz 2005, 15:10
Albo kupil nokie 6310i. Ma baterie litowo polimerowa i potrafi tyle wytrzymac...

#15892  autor: Shila
 05 wrz 2005, 15:31
Kupil motke ale nie pamietam jaka.

Ja sie ostatnio zdziwilam kupujac baterie. w salonie plusa bateria kosztowala 59zl a w innym punkcie sprzedazy 35zl a taka sama, te same parametry itp. ofkorz wybralam tansza ;p

jak narazie jest dobra, zobaczymy, w koncu to nie oryginal siemensa.

Telepolis.pl