• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #10897  autor: lukasmarcin
 10 sie 2005, 15:45
Mam zamiar zmienić telefon. Do wyboru mam:
1) Nokia 6230
2) SE K700i

Zastanawaim się na korzyść jakiego producenta go dokonać? I za jednym i za drugim są plusy.
Do tej pory używałem ciągle nokii i jestem z nich zadowolony.
Jednak nie wiem co wybrać????? :(

#10900  autor: WitekT
 10 sie 2005, 16:07
Ja bym wolał Nokię - moim zdaniem jej jedyna wada w porównaniu do K700i to mniejszy wyświetlacz.

#10905  autor: lukasmarcin
 10 sie 2005, 16:38
Ja także się do niej przychylam. Ten wyświetlacz nie troszke martwi.
Jednak dość dużo się naczytałem o problemach z 6230 (a to narzekają na baterię, a to coś im skrzypi w czasie rozmowy itp.)
Ale ja uważam, że są to telefony bezawaryjne (Nokie) - miałem 3210, 3410, 6510, 2600 obecnie 6020 i żadna mnie nie zawiodła :D

#10915  autor: mol
 10 sie 2005, 19:19
Ja bym sobie wziął K700 ale wybór należy do Ciebie :-)

#10943  autor: Dragon
 10 sie 2005, 20:37
Jesli zalezy ci na kartach pameici to Nokia, a jesli nie to SE :P
 #10947  autor: Irek
 10 sie 2005, 20:42
lukasmarcin pisze:Mam zamiar zmienić telefon. Do wyboru mam:
1) Nokia 6230
2) SE K700i

Zastanawaim się na korzyść jakiego producenta go dokonać? I za jednym i za drugim są plusy.
Do tej pory używałem ciągle nokii i jestem z nich zadowolony.
Jednak nie wiem co wybrać????? :(
W sumie to bardziej podoba mi się 6230, ale z drugiej strony SonyEryk też nie jest zły. Przy wyborze jednego z tych telefonów kieruj się sentymentem, albo do jednej, albo do drugiej firmy, bo oba fony są dobre!

"And one more thing..."

re

#10970  autor: Bobb
 10 sie 2005, 23:38
Ja osobiscie wybralbym nokie. SE ma przewage jedynie jesli chodzi o wielkosc wyswietlacza, ale nie ma kart pamieci. Oba maja BT, mp3, kamere VGA. I wydaje mi sie ze Nokia jest bardziej elegancka :D

#10975  autor: Wojt2004
 11 sie 2005, 02:05
Jak wiekszosc wybrabym nokie, bardziej mi sie podoba no masz karty pamieci

#10979  autor: Bartosz
 11 sie 2005, 06:18
jako ,ze byłem właścicielem K700 który wygrał z 6230 podczas wyboru i z perspektywy czasu to teraz polecam 6230 gdyż:
- lepsza obsługa tj. brak opóźnień w menu
- wygodniejsza klawiatura

na korzyść K700 przemawia dużo lepszy wyświetlacz ale czy aż tak jest on potrzebny ?

#10985  autor: lukasmarcin
 11 sie 2005, 07:55
No właśnie sentyment to ja mam do Nokii. Jestem jej użytkownikiem od prawie 8 lat. I to słowa Bartosz (wiekie dzięki :D ) mnie przekonały.
Nokia 6230 będzie moja.
A co do SE to jak skończy się moja umowa z operatorem to też go wezmę jestem ciekaw telefonów tej firmy.
Jescze raz dzięki.

#10993  autor: Bartosz
 11 sie 2005, 09:32
ja tylko przelewam tu swoją opinię o telefonach z własnego doświadczenia (a sentyment mam do Ericssona i Samsunga ) ale obecnie mam nokie - całkiem fajna choć tak naprawdę czaję się na Samsunga D600 :-D