• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#93112  autor: Rydels
 08 sie 2006, 10:41
Ja wczesniej pisalem bierz K750i(chyba ze masz kase to W810i).
Natomiast jesli bardzo chcesz slidera to doradzilbym N6280.
Ma brzydszy design niz D600 ale lepsze parametry(posiada Irde i radio,ktorych brakuje w D600).
Wszystko inne z wymienianyhc bym sobie odpusicl... :!:

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#93481  autor: dechomenon
 09 sie 2006, 08:38
JA też radzę wziąść SE K750i, dzisiejsze telefony SE trzymaja wszystkie standardy XXI wieku, więc na pewno nie będziesz zawiedziony...a jeśli tak to odeślij tego SE do mnie, ja go z chęcią przygarnę...:)

#93566  autor: subrock
 09 sie 2006, 14:30
dechomenon chociazby w tym sie mylisz ze w SE w810/k800 gps chodzic nie bedzie :P co do obsługi N70 to podstawowa jest prawie identyczna jak w810 => 5-cio kierunkowy przycisk + opcje - lewy klawisz + wyjdz - prawy klawisz ... co w tym takiego skomplikowanego :wink:
jest duza ale ma to tez zalety. np: da sie wygodniej niz w SEw810 film obejrzec - wyswietlacz tez jest duzy...

#93631  autor: dechomenon
 09 sie 2006, 18:19
subrock pisze:dechomenon chociazby w tym sie mylisz ze w SE w810/k800 gps chodzic nie bedzie do obsługi N70 to podstawowa jest prawie identyczna jak w810 => 5-cio kierunkowy przycisk + opcje - lewy klawisz + wyjdz - prawy klawisz ... co w tym takiego skomplikowanego :wink: :P
Tutaj kolego się mylisz, ja nigdzie nie napisałem że GPS chodzić nie będzie w W810i i K800i tylko, że właśnie będzie działać...czytamy uważnie, pisałem do SE i dostałem linki 2 do stron firm, które oferują GPS na właśnie te telefony, więc będą je tym samym obsługiwąć www.naviexpert.pl (polska strona) oraz www.wayfinder.com czarno na biały. Więc obstaję przy tym, ze wiadomości w moim poście techniczne są jak najbardziej rzetelene i wiarygodne! A do obsługi się nie dowalam, tylko do interfejsu graficznego, który jest plagiatem tego z SE bo to SE pierwsze miało obrazkowe menu, które spisało się i spisuje na medal, jest bardzo przyjazne dla użytkownika w przeciwieństwie do Nokii.

#94294  autor: subrock
 11 sie 2006, 23:16
dechomenon ok. przyznaje sie do bledu gps ok. ale menu to Panu nie daruje bo w N70 jak jest ustawione na "siatke" to wyglada identycznie i jeszcze mozna sobie te ikony przestawiac jak komu wygodnie... co do grafiki/obrazkow w menu to jak dobrze pamietam to mialem obrazki w menu 3210 jakies 7-8lat temu - SE jeszcze nie istnialy ;-) hehehe....
wlasciwe to pierwsze menu tego typu (z ikonami) mialy komputery z logo jabluszka ok. 16 albo 14lat temu :P (pozniej sciagnol to gates do swojego OS-a 95 - apropo to ten gosc tak naprawde nic sam nie wymyslil -wszystkie pomysly ukradl :evil:
[/b]

#94325  autor: czaja
 12 sie 2006, 09:25
ja bym bral d600e na pana miejscu albo n70 niz k750i.moze i d600e niema irdy i radia ale parametry ma lepsze choc ma mniej np filmy nagrywa owiele lepiej,mozna podlaczysc pod telewizor,glosniejsze dzwonki i lepszej jakosci,lepszy wyswietlacz,ladny orginalny wyglad, wiecej pamieci,EDGE,a przy dobrym oswietleniu w zdjeciach niema roznicy miedzy k750i a d600e wiecej niebede pisal bo by sie znalazlo duzo jeszcze.k750i jest przereklamowany zreszta jak wszystkie se a d600e w swojej obudowie jest ponad 2 razy mniejszy niz w900i wiec jesli ktos popatrzy i sie naprawde zastanowi nadtym co robi teraz se dojdzie do wnosku ze to niemna sensu,jak mozna konkurowac z n-series k800i bedzie konkurowal z n80 przegral w pierwszym starciu k750i nieporownuje sie do zadnego n-series bo to przynich bleeeeee.robic dobre telefony wypasnone funkcjami tlyko wstawic symbiana i pracowac nad jakas bateria ktora to wytrzyma,wtedy nokia przegra moze nie funkcjami ale cena.stanowczo polecam d600e a jesli fundusze pozwola to n70.

#94327  autor: dechomenon
 12 sie 2006, 09:32
Tak, tylko mi chodziło o telefony, a nie jabłuszka ehhee:P, Mało sprecyzowałem moją wypowiedź bo na pewno nie chodziło mi o obrazki w telefonach z mono wyświetlaczem....heheh, A do tej N70 to ja się zgodzę, niby jest tak samo rozstawione(kwestia ustawienia ikonek), ale jednak nie to samo, może moje przyzwyczajenie!!! A Pan Gates to kolegów wygryzł z pomysłów, bo był większym kombinatorem....

#96155  autor: Kuba_3
 18 sie 2006, 08:28
Chyba jednak zdecyduję się na NOKIE 6131, naprawde fajny telefon, słaby aparat mi nie przeszkadza bo mam oddzielną cyfrówkę :) tylko pytanie jest następujące: zakup na allegro. Czy lepiej kupić telefon z zagranicy bez polskiej instrukcji, ale z polskim menu za 900 zł, czy lepiej kupić normalną polską Nokię, kupioną w Polsce, tyle że za 1100 zł. Nie wiem czy dopłacać te 200 PLN..

1. Jest jakas różnica między tymi fonami?
2. Czy wersja z zagranicy będzie miała polski słownik T9?
3. w takich akukjach telefonów z zagranicy zawsze pisze o gwarancji. W jaki sposób jest ona realizowana? Normalnie w Polsce w salonach Nokii?
4. Na którą opcję byście się zdecydowali?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

#96164  autor: Rydels
 18 sie 2006, 08:59
1 Roznicy generlanie nie powinno byc zadnej, chyba,ze regionalna w wgranych grach lub bonusach dolaczanych do zestawu.
2 Powinien miec.
3 Jesli fon jest kupiony na wolnym rynku i ma podbita gwarancje(moze byc ewentualnie bez daty,ale to lepiej dla Ciebie)to bez problemu powinni przyjac fon w polskim salonie Nokii(co prawda jakis czas temu slyszalem o podziale strefowym w kwesti serwisowania fonow,ale w praktyce chyba tego nie ma :arrow: przejdz sie do salonu Nokii i dowiedz sie konkretow)
4 Ja osobiscie wole "dmuchac na zimne", i jesli te dwie stowki nie robia Ci wielkiej roznicy to kup, kupiona w Polsce.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#96260  autor: Kuba_3
 18 sie 2006, 15:07
Byłem dziś w Media Markcie obejrzeć sobię tę Nokię... i szczerze powiedziawszy rozczarowałem się! :( Ten telefon jest wielki jak krowa! Naprawdę, jak się go rozłoży to się robi patelnia, niewygodnie trzyma się w ręku. Co do wyświetlacza - faktycznie rewelacyjny, to trzeba przyznać. Teraz znów zaczynam się nastanawiać nad K750i i D600, bo Nokia mnie lekko zniechęciła do siebie.

Wiem że jestem niezdecydowany, :P, ale może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje ciekawcyh fonów tak ok 1000 PLN?

#96415  autor: dechomenon
 18 sie 2006, 22:57
Kuba_3 pisze:Byłem dziś w Media Markcie obejrzeć sobię tę Nokię... i szczerze powiedziawszy rozczarowałem się! :( Ten telefon jest wielki jak krowa! Naprawdę, jak się go rozłoży to się robi patelnia, niewygodnie trzyma się w ręku. Co do wyświetlacza - faktycznie rewelacyjny, to trzeba przyznać. Teraz znów zaczynam się nastanawiać nad K750i i D600, bo Nokia mnie lekko zniechęciła do siebie.

Wiem że jestem niezdecydowany, :P, ale może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje ciekawcyh fonów tak ok 1000 PLN?
Widzisz kolego, ja to wyżej napisałem o wielkości tego telefonu(N70), po prostu on jest większy od mojej byłej 3310 ten symbian robi go takim dużym hehe ? To po prostu fakt, że nokia w tym modelu nie potrafiła zastosować kamery 2mega, aby całość mieściła się w małych gabarytach! I ja polecam K750i, sam go kupiłem 5dni temu i jest rewelka! MP3 po prostu daje maksymalną radoche, aparacik niczego sobie(spokojnie po zrobieniu zdjęcia można wystawiać przedmioty na allegro, żadnych zamazań, plam itd) Ściągasz programik do robienia motywow i stary codziennie masz nowy na ekranie, wycinasz dzwonki z ulubionych kawałków na mp3 i masz piękną kolekcję dźwięków, i to wszystko robi się bardzo przyjemnie i intuicyjnie! Na pewno w tamtych fonach też tak idzie zrobić...jednak SE to mój głos...nie będziesz rozczarowany! No i gry ojeja masa ich jest Sprintel Cell PT makabra