• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#63454  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 14:25
Dragon pisze:jasne ze 6230i, w dodatku odtwarzacz nie zacina sie jak ma to miejsce w MyX6-2
W sagemie odtwarzacz sie nie zacina ze sluchasz muzyki i naraz pstryk nie ma muzy i po chwili zaczyna grac.
Tutaj chodzi o wyjscie z menu player - zajmuje to 2-3 sekundy - bo wtegy procesor sie odciaza.
Sagem ma swietny mp3 player.
I raczej watpie w to ze ta nokia ma lepszy odtwarzacz. :smt011

#63456  autor: Przemek
 26 mar 2006, 14:28
Zaraz znowu się zacznie :lol:

#63459  autor: max000
 26 mar 2006, 14:39
Czyli pozostaje szukac 6230i w RTV&AGD
Może ktoś widział ją po rozsądnej cenie... na allegro jest za 800 chyba na stronce noki 1195zł ;-)
Na http://www.plusgsm.pl/promocje/abonamen ... regulamin/ (+gsm) za ... 1959,00zł LOL :smt005

Trzeba poszukać...
Ile za nią w RTV za nią to rozsądna cena?

#63460  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 14:41
Nic sie nie zacznie - ja tylko bronie sagema przed niesłusznymi zarzutami.
Zaloze sie ze jak by nokia wydala taki sam telefon co sagem to pewnie by sie nokiarze zachwycali :smt005 :smt005
Sa tacy ludzie ktorzy mysla ze jak jakis telefon nawet beznadziejny wyjdzie z firmy nikia to jest the best itp... a jak taki sagem zrobi telefon 3 razy tanszy z wieksza iloscia funkcji to juz jest beee i nie ladny itp.

#63489  autor: szczeka
 26 mar 2006, 17:19
kamil,
ciekaw jestem, czy tak samo bronilbys tego sagema, gdybys go nie mial? :)
tak to jest, ze przewaznie sie chwali, to co sie ma :-)

#63501  autor: Dragon
 26 mar 2006, 17:44
Nokia juz wypuscila niejeden taki telefon (chocby 6630) technicznie bardzo podobne (dla laika zadnej roznicy, a jak ktos sie troche interesuje to rozncia Symbiana i lepszego procka) i teraz pokaz mi osobe ktora gdyby stanela przed wyborem Nokia-Sagem wybralaby Sagema, sam bys pewnie wolal ta Nokie :twisted:

#63575  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 20:22
szczeka pisze:kamil,
ciekaw jestem, czy tak samo bronilbys tego sagema, gdybys go nie mial? :)
tak to jest, ze przewaznie sie chwali, to co sie ma :-)

Wiesz dopuki nie mialem sagema tez uwazalem ta firme za beznadziejna - cos posrodku alkateli a motorolami (tymi starszymi).
ALe zaczelem miec kontakt z ta firma - byl to sagem myX5-2, myX6, myX7 i ostatnio nawet my400X i oczywiscie moj i musze stwierdzic ze to nie ta sama firma z przed paru lat !!!
Sam bylem niepewny co do kupna swego - ale przekonal mnie aparat i mp3 (choc w tej samej cenie i z takimi samymi funkcjami byl BenQ - taki klapkowaty).
ALe jednak zadecydowalem Sagem - na poczatku przyjaciele sie wysmiewali - ale bezdziew itp. ale po nie dlugim czasie zmienili postrzeganie na ten telefon i to w pozytywna strone.
Nie twierdze ze nokie sa zle itp, ale sa za drogie, a telefony nawet z slabymi funkcjami sa drozsze od jakiegos sagema co ma tych funkcji wiecej - bo ponoc 50 % ceny to nazwa producenta.

#63578  autor: szczeka
 26 mar 2006, 20:37
no racja, w nokii placi sie za marke ;)
ale nokie sa takie..klasyczne, stylowe- z klasa, czego o sagemie myx6-2 powiedziec na pewno nie mozna ;) ten fonik ma b.dobre funckej, ale wiekszosc ludzi naprawde odstrasza ta nazwa..sagem.

btw
z tymi motorolami to przesadziles- jakis czas temu byl to komorkowy gigant razem z nokia i siemensem ;)
motorole slvr i rarz sa bardzo ciekawe :) do tego stabilne, nie ma z nimi problemow..

#63587  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 20:50
szczeka pisze: z tymi motorolami to przesadziles- jakis czas temu byl to komorkowy gigant razem z nokia i siemensem ;)
motorole slvr i rarz sa bardzo ciekawe :) do tego stabilne, nie ma z nimi problemow..
Ale przeciez obok nazwy motoroli napisalem w nawiasie "tymi starszymi", bo teraz i motki robia dobre fony.
Ja tez kiedys mialem fobie przed nazwa Sagem, ale juz sie wyleczylem :smt005 :wink:

#64660  autor: max000
 01 kwie 2006, 17:55
A jak bym do tych funkcji (mp3, 1,3mpx, karty pamięci, BT) chciał jeszcze symbiana to co byście mogli polecić. Ale w normalnym kształcie, czyt. prostokątna najwyżej lekko brzegi zaokrąglone (np.6630 odpada).

#64664  autor: Herring_Pl888
 01 kwie 2006, 18:04
Według mnie idealnym telefon to:
1.Zawiera IrDa,Bluetooth(BT)
2.Karta pamieci o pojemnosci minimum 2gigabajty.
3.MP3,Dobre Radio,i takie tam sobie bajery od muzyki.
4.Kolorowy wyswietlacz,najlepiej 16 milionów kolorów i duza rozdzielczosc :twisted:
5.Przedewszystkim DOBRY ZASIEG,wszedzie i wszedzie.
6.Długie wiadomosci SMS i duze MMS'y

I to chyba tyle jakby co to dopisze cos pod tym tematem jakbym zmienil zdanie.

*Zastrzegam sobie prawa autorskie do moich postów na tym forum*

#64686  autor: piotrz
 01 kwie 2006, 19:37
Herring_Pl888 pisze:Według mnie idealnym telefon to:
1.Zawiera IrDa,Bluetooth(BT)
2.Karta pamieci o pojemnosci minimum 2gigabajty.
3.MP3,Dobre Radio,i takie tam sobie bajery od muzyki.
4.Kolorowy wyswietlacz,najlepiej 16 milionów kolorów i duza rozdzielczosc :twisted:
5.Przedewszystkim DOBRY ZASIEG,wszedzie i wszedzie.
6.Długie wiadomosci SMS i duze MMS'y

I to chyba tyle jakby co to dopisze cos pod tym tematem jakbym zmienil zdanie.
ta...tylko co to ma do tematu??? :x :evil:
max000- Nokia 6680 :D ma wszystko to samo co 6630+drugą kamere i wyświetlacz 262k.
a do 1400 to jest jeszcze n70- to samo co 6680+ lepszy aparat (2mp) i dużo więcej ramu (coś koło 32mb)

#64692  autor: Herring_Pl888
 01 kwie 2006, 19:59
NOKIA moim zdaniem to dobre telefony ale przecenione.
Od innych mark za drozsze nieraz o 300,500,700 zeta chociaz maja to samo albo nawet mniej bajerow.No i sa starsze :D a i tak duzo kosztuja. max000 Zainwestuj w Nokie N92 :D

--------------------------------------------------------------------------------------- |
Piotrz jezeli tego nie rozumiesz skontaktuj sie z lekarzem lub farmaucenta |||||||||||
--------------------------------------------------------------------------------------- |

#64719  autor: Przemek
 01 kwie 2006, 21:08
A to ostatnie to czego ma się tyczyć?

#64743  autor: Frasio
 01 kwie 2006, 22:23
Herring_Pl888 powiedz mi czy ty nie potrzebujesz okularów?
A może psa przewodnika.
Czy nie widzisz o czym jest ten temat?

To nie jest temat "Telefon twoich marzeń", tylko o wyborze telefonu.

Ostrzegamy cię już kilka raz, ale skutku dalej nie widać.

A do tematu, to nic więcej nie powiem jak, to co piotrz.

#64829  autor: Herring_Pl888
 02 kwie 2006, 10:43
Chcialem tylko cos ,jakos cos,sprobowac uswiadomic cos potrzebujacemu.
Nie wiem na co mu ten aparat 1.3 Lepiej bylo by kupic cyfrowke i tyle.
Jezeli chodzi o telefon z 1.3 megapikselowym aparatem i MP3 to mam takiego jednego,
jezeli mi sie dobrze wydaje byl to niejaki SAGEM myX6-2 z 8 krotnym zblizeniem w aparacie :) i rozbudowa karty pamieci do chyba 256 mega

#64830  autor: max000
 02 kwie 2006, 10:44
Fajna ta N92 8) tylko gdzie ja ją kupie za 1400zł :smt005

#64859  autor: Herring_Pl888
 02 kwie 2006, 11:20
max000 jakby ci to powiedziec...POWIEM TAK jak mi tu 1 osoba powiedziala:
TO nie jest dział HUMOR !

max000 moze zartowac i nic nie dostaje wiec co to za forum?!
TO nie dział o zartach!

#64861  autor: Dragon
 02 kwie 2006, 11:23
JEzeli cos ci nie pasuje to napszi o tym w dziale "Telepolis.pl" to nie jest miejsce na to.
Twoj post nie byl usuniety za to ze byl "smieszny" tylko dlatego ze nie wnosil nic sensownego do tematu, a psot maxa owszem, rownie dobrze mogl przeciez napsiac "nie kupie Nokii N92" za 1400zl sens zdania bylby ten sam

Kazde twoje kolejne posty w tym temacie w stylu "nie zgadzam sie" bede natychmiast usuwal

#64893  autor: zol82
 02 kwie 2006, 12:52
Stary PEDAŁ to cie robił.
Nie życze sobia abyś mnie i innych obrażał.

Do moderatorów - proszę o zablokowanie konta temu gówniarzowi. Jeszcze nie dorósł do tego aby być użytkownikiem tego forum.

Ish: Prosze tutaj nie znizac sie do poziomu przedmowcy :P
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2006, 13:19 przez zol82, łącznie zmieniany 1 raz.