• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#22223  autor: mateush
 03 paź 2005, 16:38
ja zamierzam kupic samsunga z300 fajny telefon ladny i z klapka
chociaz zapewne przekracza budzet kolegi

#22242  autor: kalin
 03 paź 2005, 18:49
Moim skromnym zdaniem nie ma lepszego telefonu z klapka niz ten :wink:

http://telepolis.pl/telefony.php?id=350 Jest do nabycia za okolo 550 zl.

#22264  autor: Frasio
 03 paź 2005, 19:46
Super telefon i do tego jeszcze taki tani to niemożliwe.

P.S.: Kalin wg mnie najleoszy tel z klapką to N90.

Obrazek

#22265  autor: WitekT
 03 paź 2005, 19:52
Hym... Możesz się rozczarować czytając nasz test. Właśnie go kończę. :)
 #22266  autor: Przemek
 03 paź 2005, 19:54
murcielago pisze:Nie wiem czy zamierzasz brać na abonament i gdzie, ale w plusie jest fajny samsung e300 razem z odtw. mp3.
osobiscie b. podoba mi sie motorola v3 ale chyba jest za droga...
E300 nie ma odtwarzacza mp3 tylko przy kupnie dostajesz odtwarzacz 8)

#22268  autor: Frasio
 03 paź 2005, 19:57
To kiedy będzie gotów Witek?

Obrazek

#22316  autor: kalin
 03 paź 2005, 21:46
WitekT pisze:Hym... Możesz się rozczarować czytając nasz test. Właśnie go kończę. :)
Chodzi o Sharpa czy N90?;] Kumpel go mial i nie mogl przestac sie nad nim rozplywac az wstyd bylo mi mowic ze ja mam Motke v220 :-D

#22318  autor: Frasio
 03 paź 2005, 21:53
Witek mowił o N90 przecież ją ma do testow.
A sharp rzeczywiście super i do tego tani. :)

Obrazek
 #22321  autor: Kucharz
 03 paź 2005, 22:12
murcielago pisze:A czemu akurat przekonanie do klapek. Osobiscie, mam jakis "wstret" do muszelek- zaraz sie popolamią albo... :D
No ale nie wiem, moze to tylko złe przekonanie?
oczywiście że złe przekonanie :) sam od 1,5 roku używam klapkowca, jakoś specjalnie się z nim nie cackam, często zamykam "trzaskając" klapką (gdy np. jedną reką się zamyka fona) i po tym czasie są są tylko delikatne luzy, niemal nie zauważalne.

to tak samo jak byś mówił, że każdy telefon bez klapki w którkim czasie będzie miał porysowany cały wyświetlacz - jeśli ktoś nie będzie go pakował do kieszeni razem z kluczami czy panienka nie będzie ładowała go do torebki razem z kluczami, pilniczkiem do paznokci i tysiącami innych ostrych narzędzi - to zarysowań da się uniknąć przez długi czas :)

aaa, używam właśnie motorolki, a moja znajoma używa jeszcze moją starą motorolę v50 (też klapkowiec) sprzed 3 lat i nie ma z nim żadnych problemów (poza klawiaturą czasem, ale to i tak niewiele jak na telefon, który tyle przeszedł :)

never - ja bym brał na twoim miejscu v547, to porządny telefon w porządnej cenie, ma edge, dzwonki mp3, bt i rewelacyjny (duży) wyswietlacz.

o problemach z sms-ami zapomnij, w v547/600 i chyba v500 smsy zapisują się w telefonie, pomieściłem bez problemu okolo 100 esek, 3 mmsów, z 20 wiadomości w skrzynce nadawczej, a pamięć jeszcze nie była zapełniona. a inne modele V można łatwo przerobić aby eski zapisywały się w pamięci telefonu wgrywając inne oprogramowanie ( hint: www.matrax.net/forum )