• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

6300 czy k550i ??

k550i
14
67%
6300
7
33%

#235698  autor: dechomenon
 26 lis 2007, 23:13
podsumowanie bardzo dobre...i kończące wasz spór...na forum ogólnym...mim zdaniem K550i jest ciekawy ale zgodzę sie z castagnetem, żę ta wada z 0 jest irytująca sam sprawdziłem to na ok 20-30 modelach i tak co drugi, miał problem, żeby za 1 razem załapal klawisz 0

#235893  autor: soul blade
 27 lis 2007, 23:36
Xy pisze:butterfly napisał/a:
castagnet napisał/a:
Miałem k750i pół roku i ani raz nie skorzystałem z rds'u. Kto patrzy na komórke słuchając radia?
Ja? :wink:

I ja ;)
heh i ja :mrgreen:

jak dla mnie 6300 wypada gorzej przy se wygrywając jedynie wyświetlaczem (który jest sweet :P ) ale... dla mnie to tylko jest bardziej bateriożerne więc dla mnie zbędny taki wyświetlacz a wygląd nokii hmmm elegancki ale jak widzialem u jednego typa cały w odciskach palców to odpycha :/

Se wziąłem ze względu na to że dla mnie ma lepszy aparat oraz edytor zdj. który jest bardzo ciekawy no i AF, duża ilość pamięci wbudowanej, bdb bateria i jak dla mnie jest bardziej stylowy. Te zalety zadecydowały abym mógł kupić SE choć 6300 jest fajny to dla mnie i tak będzie krok dalej za k550i ... a z resztą większość ludzi jak widzi napis NOKIA to od razu uważają ze ten fon jest WOW i takie inne tam pierdoły a dla mnie prawda jest taka że za telefony NOKII buli się dużo kasy bo to w końcu nokia co nie ? :-D a SE ma to samo do zaoferowania i to bardziej po rozsądnej cenie + własne innowacje które górują nad NOKIĄ.

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#236333  autor: DANZI
 30 lis 2007, 09:56
Po pierwsze jeżeli jakaś rzecz jest do wszystkiego to jest do niczego ... W przypadku wielu se tak jest :(

#248935  autor: kowcio
 02 lut 2008, 12:43
soul blade, ale SE jak tu ktoś wcześniej napisał szybko tracą na wartości gdy wychodzi nowszy model (względy ekonomiczne)

a po za tym co wy chcecie? żeby baterie trzeba było ładować raz na ruski rok? coraz więcej funkcji, większe i lepszych parametrów wyświetlacze, telefony "slim" więc bateria nie będzie wytrzymywała długo. trzeba się przyzwyczaić do codziennego ładowania, ew co 2 dni chyba że ktoś nie używa telefonu tylko go ma po to "żeby był" no to wytrzymie kilka dobrych dni. ja się przyzwyczaiłem do swojego samsunga że zawsze wieczorem podczepiam przewód ładowarki, rano odczepiam i tyle. a to nie jest żaden problem.

#248937  autor: soul blade
 02 lut 2008, 13:09
Ja tam lubie nokie ale dalej będe uważał że w porównywaniu obu modeli zwycięsko wychodzi
k550i no ale jak pisała to jedna osoba wcześniej to se jest kierowane do innych odbiorców i nokia do innych więc... każdy swoje powie na ten temat i będzie dalej swojego zdania.

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#248940  autor: kowcio
 02 lut 2008, 13:32
nokia bardziej klasyczny telefonik niż SE ;) ale każdemu moze sie podobać co innego, każdy ma do tego prawo, ja jednak zdecydowałem się na kupno 6300.
Pozdrawiam