• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#159069  autor: adiq1033
 04 mar 2007, 12:29
giuseppe pisze:pomylka, mozna robic filmy w rozdzielczosci 352x288px
Własnie tak, to format Mp4.

#159071  autor: pawelek32
 04 mar 2007, 12:34
niedługo planuję zmianę telefonu...
sxg75 to bardzo ciekawa propozycja.
wiecie może czy GPS w tym telefonie byłby od razu czy trzeba go jakoś wgrać???
pzdr

z poważaniem

#159083  autor: MADMAX
 04 mar 2007, 13:07
adiq1033 i giuseppe - dziękuję za odpowiedzi :)
Nad nowym telefonem zastanawiam się już od ... pół roku i chyba WRESZCIE się zdecydowałem :)
Widzę 2 ciekawe oferty na Allegro dot. S88 (w 1 przypadku nawet bez simlocka) więc w przyszłym tygodniu prawdopodobnie sobie go sprawię :D
Jedynym minusem jest brak radia ale w sumie mam już serdecznie dość słuchania w pracy "ESKI" i "Złotych Przebojów" na zmianę więc przynajmniej odpocznę od tego badziewia :wink:
giuseppe pisze:Dodatkowo, kat widzenia jest idealny, bo z jakiej perspektywy nie spojrzysz, wszystko widzisz
A to akurat może być wadą jeśli ktoś korzysta ze środków komunikacji miejskiej gdzie współpasażerowie patrzą sobie przez ramię w komórki :mrgreen:
adiq1033 pisze:D600 kręci filmy w formacie Mp4
Jakość jest powalająca jak na telefon tej klasy :shock:
Miałem przyjemność oglądać u znajomego filmy na kompie które sobie zrzucił z tego telefonu. Bez porównania z innymi telefonami które nagrywają w 3GP - 176x144 px ... :oops:

Pozdrawiam

#159126  autor: Gavro
 04 mar 2007, 15:40
Ej to możecie sprecyzować to co powiedzieliście...
...w końcu w jakiej roździelczości nagrywa s88 a w jakiej d600 , bo już się zakręciłem
i w jakim formacie nagrywa :twisted: (tak mieszacie pisząc że zaczajić nie można :!: )

Jednak tak tu nawijacie i ten s88 to powoli do mojej ręki idzie a zaraz za nim sxg75. Ciekawe który wygra. Ta jak to grejpfrutowy powiedział że prawdopodobnie UMTS jeszcze przez jakiś dłuższy czas nie będzie , a bez GPS'a spokojnie wytrzymam, swoją miejscowość znam a nigdzie się nie wybieram. A jak już UMTS i do nas przyjdzie to się wymieni tel na nowy(ale to pewnie za min 2 lata). :shock:

Co do tego OLED to ja mam Mp4 z nim i rzeczywiście kąt widzenia 180 stopni , zajebiś*** jasny i kolorki bez porównania z TFT. A ich żywotność wacha się na 3,5 roku. :mrgreen:

Co do zawieszania się myślę że nie będzie tak źle. A że muzy nie da się ustawić na sms to dup* z tym (krótki sygnał producenta wystarczy).

Ale potrzebuje jak trzyma bateria w tym i tym? (lubię popuszczać[ale nie w gacie :P] sobie czasem muzę z głośnika jak i z słuchawek[ale mam mp4] , dzwonie mało i esemesuje mało[max. 5sms dzień i może z 1-2min rozmowy , ale za to lubię grać [na moim gówno jest więc niegram a bateria trzyma mi i tak 2 dni]

Pzdr ziomki :wav:

PS: Ale piszcie dalej , chętnie poczytam jeszcze jakieś opinie i porady ... piszcie piszcie :smt006

#159127  autor: MADMAX
 04 mar 2007, 15:45
Gavro pisze:Co do tego OLED to ja mam Mp4 z nim i rzeczywiście kąt widzenia 180 stopni , zajebiś*** jasny i kolorki bez porównania z TFT. A ich żywotność wacha się na 3,5 roku.
Czyli to prawda? :shock:
I co wtedy? Telefon do śmietnika czy do serwisu celem zamontowania nowego OLED'a za (strzelam) 400 zł? :roll:
Czy to znaczy, że wszelkie OLED'y padają jak muchy we wszystkich komórkach? Trochę mnie to przeraża... :shock:

Pozdrawiam

#159130  autor: giuseppe
 04 mar 2007, 16:03
CYBER za 3,5 roku pewnie bedziesz mial juz telefon z aparatem 3,2 mpx i zoomem optycznym, wiec co sie bedziesz przejmowal co bedzie z wyswieltaczem za iles tam lat (ew. jesli bedziesz chcial go sprzedac za pare lat, to za duzo nie dostaniesz, ale to z kazdym fonem tak jest)
Gavro s88 nagrywa w formacie .3gp, qcif czyli 176/144, natomiast d600/e nagrywa w .mp4 - 352/288px. Ale ani jednym ani drugim filmu nie nakrecisz ;-) :lol:

#159236  autor: Gavro
 04 mar 2007, 21:38
giuseppe a wiesz może na jakiej roździelczości nagrywa K750i , E250 , K510i??
albo chociaż daj link do informacji na ten temat , bo np. na inspiracji albo telepolis nie pisze jaka to roździelczość (przynajmniej ja nie widziałem) :D

#159254  autor: Osk92
 04 mar 2007, 22:31
K510i daje w 176x144, filmiki dośc nawet :) przynajmniej porównując do cx75

#159264  autor: adiq1033
 04 mar 2007, 23:09
Gavro pisze:giuseppe a wiesz może na jakiej roździelczości nagrywa K750i , E250 , K510i??
SGh-E250 także kręci w rozdzielczości 176x144 ( 3GP ). K750i również.

#159432  autor: Marek
 05 mar 2007, 17:58
pawelek32 pisze:niedługo planuję zmianę telefonu...
sxg75 to bardzo ciekawa propozycja.
wiecie może czy GPS w tym telefonie byłby od razu czy trzeba go jakoś wgrać???
pzdr
mapy są , gps jest , ale nie ma mapy polski . Poszukaj serii sxg która miała oficjalnie trafić do polski albo wgraj mapę (ja niemam)