• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#106865  autor: dechomenon
 19 wrz 2006, 23:14
Bierz SE K750i, ja się nokią chwilę bawiłem (konfigurowłem mms), no i nic takiego nie proponuje, po prostu kolejna nokia! bez ochów i achów. Zobacz kupisz tego SE i zawsze wiesz, że jak by Ci się znudził to sprzedasz z górką jakąś, i możesz znów myśleć nad czymś nowym..ja kupiłem nówkę za 750zł i nie żałuję wcale, ma dopiero miesiąc i śmiga jak nie wiem co, sam sobie robie motywy, wycinam mp3 (ulubione kawałki), zdjęć ciacham sporo, zawsze mam go przy sobie, bateria trzyma do 5dni spokojnie. To już mój 3 SE i na pewno pozostane przy tej firmie...Jak byś chciał wiedzieć coś bardziej szczegółowego to dawaj na prv ja chętnie odpowiem...jeśli będę wiedział

#106876  autor: BKX
 19 wrz 2006, 23:49
Cena nie jest głównym czynikiem wyboru, jednak musze powiedzieć, że szanuję pieniądze i nie mam zamiaru od tak wywalać 600 zł na tel w abonamencie, co innego gdyby to była wolna sprzedaż... Coraz bardziej jestem przekonany, żeby wziąć SE, bo płacąc 59 zł dostane świetny model, która ma wszystko, a nawet jeszcze więcej, gwarancje na dwa lata, dzieki której nie bede sie musiał martwić o awarie (no chyba, że utopie ten telefon). Zmiana softu mnie nie interesuje, ewentualnie kupie nowe słuchawki dla lepszego dzwięku, bo przyda sie odtwarzacz (często będe podróżował autobusem na odcinku okolo 150 km, wiec nie bede sie nudził), w internecie znalazłem juz chyba wszystkie polskie testy tego modelu i nie było złego słowa, no może niektórym nie pasował brak EDGE i wideorozmowy, ale bez przesady... Dzisiaj zapytałem się też o K800, ale kosultantka nie podała mi ceny, powiedziała, że jutro będa dzwonić w tej sprawie... Zobaczymy, uważam, że K750i ma najlepszy stosunek cena/jakość i nie mam zamiaru przepłacać ;)

re

#106894  autor: provocatorka
 20 wrz 2006, 02:24
Również posiadam SE K750i - jest świetny, chodzi idealnie i ma bdb baterię. Polecam :mrgreen: Po co przepłacać za logo na 'N' :smt006

#106919  autor: rafcyk
 20 wrz 2006, 08:12
I rowniez ja dorzuce swoje 3grosze, mam ten telefon od tygodnia i jest naprawde super. Jak masz pytania dawaj na PW

#106933  autor: szulzykk
 20 wrz 2006, 09:18
A co tam tez sie przylacze :wink: Ja polecam K750i ! Jest poprostu fajny. Mysle ze nie oplaca sie doplacac te 500 czy ile tam zlotych po to by miec Nokie ! Jak tylko bys sie pobawil K750i to bys od razu biegl do salonu i wymienial ! Naprade telefon jest cholernie w niskiej cenie wiec nie warto sie zastanawiac ! Za te roznice w cenie spokojnie mozesz sobie kupic karte 1gb i lajtowac sie po miescie kulajac z SE :smt005

n6230i.prv.pl back in action !!

#106936  autor: BKX
 20 wrz 2006, 09:26
A to mnie zaskoczyłeś, szczególnie ze jestes posiadaczem Nokii... Dowiedziałem sie jeszcze ceny K800, dokładnie nie pamietam ale cos ponad 700 zł... Duza część osób mnie przekonała do SE K750i, wiec raczej go kupie, ale tak jak ktos napisał wcześniej, jezeli mi sie nie spodoba (w co watpie) to sprzedam i kupie jakaś Nokie ;)

#107023  autor: lookass
 20 wrz 2006, 15:01
miedzy wyborem k750i a 6233 bym wziol nokie ze wzgledu na wyswietlacz a reszta funkcji to samo chyba ze zalezy Ci na kasie to bierz se :)

#107218  autor: Gela
 20 wrz 2006, 22:18
Ja też bym wziął nokie. Nokie są zawsze mało awaryjne niż SE. Ile razy sie słyszy że joy sie psuje...

#107230  autor: sopek44
 20 wrz 2006, 23:50
też bym nie brał SE z powodu tego joya

#107262  autor: BKX
 21 wrz 2006, 09:22
Z joy'em macie racje, ale nawet jeśli coś bedzie nie tak, to dwa lata gwarancji wyeliminują wszelkie koszty naprawy, a musze przyznać, że poruszanie się po menu takim manipulatorem, jest bardzo przyjemne, przyzwyczajony jestem do Nokii, bo tam jest zawsz wyraźny "skok" przy naciśnieciu, ale joy jest chyba lepszym rozwiązniem, choć awaryjnym... ;) Decyzja już podjęta, telefon będzie jutro lub na początku przyszłego tygodnia ;) Jak go dostane, podziele sie wrazeniami :p

#107273  autor: hettman
 21 wrz 2006, 10:17
wszyscy za bardzo uogolniaja z tymi dzojami w SE,a to nie prawda,owszem rozwiazanie takie jest bardziej awaryjne ale to nie znaczy ze 100% awaryjne no tylko powiedzmy o 15% bardziej jak rozwiazania bez dzoja,wiec nie przesadzajmy. P.S.-Ty juz dostaniesz nowy model ze zmianami.

#107849  autor: BKX
 22 wrz 2006, 23:09
Telefon już odebrany, byłem po niego osobiście, bawiłem się nim od godziny 12 do do prawie 20 (a miał mniej niż pól baterii na starcie), w tym kilka połączeń i już jestem lekko zaskoczony baterią, bo trzy razy wyskakiwał komunikat, że jest rozładowana, a ja jesze dwa połączenia odebrałem... W każdym razie nie wyłączył się, ale uznałem że już pora na ładowanie. Niby nie trzeba formatować, ale go wyłączyłem i jedzie te 12 godzin ;) Co do mp3, bo to mnie najbardziej zaskoczyo, to nie spodziewałem się tego... Serio, nie widze sensu kupować osobnego odtwarzacza mp3, jeżeli ma się ten model (niby przesiadłem sie z "muzycznej" Noki 3300, ale porównując ich granie, to jak białe i carne) . Zdjęcia to już osławiona część tego modelu, moge tylko potwierdzić ;) Ogólnie jestem narazie zadowolony, bo jako wierny fan Nokii śmiało stwierdzam, że SE robi równie ciekawe modele, nawet lepsze od strony multimedialnej niż Nokia. Jedyne do czego nie mogę sie przyzwyczaić, to klawiatura ;) Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc w wyborze :P

#107944  autor: hettman
 23 wrz 2006, 10:11
no widzisz,a nie mowilismy... ;-) ,zmien Sobie model fona w profilu. :mrgreen:

#109277  autor: dechomenon
 26 wrz 2006, 21:47
No to gratuluję i witaj w gronie posiadaczy SE, a baterię trzeba koniecznie formatować...bo potem może krótko trzymać...i nawet zalecane jest ładowanie na wyłączony telefonie (już po sformatowaniu) a to dlatego, iż wtedy ten akumulator naładuje się do pełna, bo zastanów się czemu na akumulator dają tylko 6miechów gwarancji ?Bo ludzie je zajeżdżają..właśnie doładowując je sobie w każdej chwili, na włączonym telefonie itd...

#109594  autor: provocatorka
 28 wrz 2006, 01:52
Niby tak właśnie jest z ładowaniem K750i ale po co zatem zrobili tą funcję doładowywania przez kabelek USB ? Czy to 'zdrowe' dla baterii, że przykładowo doładuje się z 45 na 55% ?

#110153  autor: dechomenon
 30 wrz 2006, 01:36
bo to juz jest źródło energi..no i dlatego akumulator chwyta od razu zewnętrzną energię..no i tak będzie, jeśli dobrze sformatujemy baterie czyli 16*12*12 no to logiczne jest, że może tak przeskoczyć o to 10% i bateria nadal będzie służyć, bo potem tak na prawdę się ładuje w miarę potrzeb i kropka. Tylko zalecane jest na wyłączonym...I to nie tylko K750i, ale cała seria SE

#110191  autor: BKX
 30 wrz 2006, 10:22
Dobrze wiedzieć z tym ładowaniem, ja juz cztery razy ładowałem na wyłączonym... Jedyne co, to nie moge sie przyzwyczaić do wskaźnika energii, bo jak już jest czerwony to mam wrażenie, że za niedługo padnie i np. wczoraj wieczorem miałem jeszcze 15%, ale specjalnie rozładowałem, bo nie wiedziałem czy wytrzymam mi do dzisiejszej nocy (impreza te sprawy ;)). Ładował się całą noc na wyłączonym i tak bede robil w miare możliwości, bo nie zawsze bedzie czas, żeby tyle czasu być bez telefonu ;) Aha wam tez ładuje się do poziomu 97-98%? Jakoś do teh pory setka mi nie stuknęła... A i czyszczenie joy'a? Czym to robicie? Bo chyba niedługo trzeba bedzie go lekko odświezyć :D

#110247  autor: dechomenon
 30 wrz 2006, 14:55
mi dobija do 100% jednak szybko schodzi na np. 98%, nie wiem czy mamy sobie brać ten status telefonu aż tak do serca:) hehhe ale zauważyłem, że jak naładuję dopiero telefon jak mi się na maxa rozładuje to wtedy bateria trzyma dłużej! no joya ja tylko czyszczę zewnętrznie czyli obojętnie co zbierze ten kurz....patyczek do uszu(no ale trze odpowiedni przyciać,albo wydłużyć tą watę) nawet raz wziałem zwykłą kartą papieru zgiąłem ją tak aby dotarłą do kurzu no i zebrałem to co się dało...no cudów nie można zrobic. No chyba, że ktoś będzie otwierał telefon, ja nie mam zamiaru na razie!

#110257  autor: hettman
 30 wrz 2006, 15:34
no nie przesadzajmy z tym formowaniem baterii-tam jest lit-polim wiec nie trzeba (mam 2 tel z ta bateria -k750 i k 608 i ani jedna nie formatowalem i wszystko ok) a co do poziomu naladowania to faktycznie laduje b.szybko do tych"98%" a potem nawet i godzine czekam zeby dobilo do 100% ale jezeli odlaczam tel od ladowarki przy tych "98%" to nie zauwazam jakis wielkich roznic w dlugosci dzialania w stos do naladowania do"100%",w zasadzie to wogole nie zauwazam roznicy. :roll: a co do czyszczenia dzoja to najlepiej sprawdza sie patyczek do uszu leciutko nasaczony spirytusem (lepiej zbiera jak jest wilgotny) no tyle ze watke na koncu trzeba "przyoszczyc na rozmiar :D " i trzeba uwazac zeby brud zebrac z widocznych czesci dzoja a nie wepchnac go do srodka