• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#104342  autor: Dragon
 10 wrz 2006, 13:51
M3000 ma Windows ktory doskonale potrafi zastapic Symbian ale co Nokia to Nokia

#104499  autor: KPMKAT
 10 wrz 2006, 20:19
Ten SPV mnie zaciekawił, co prawda bardzo rzuca się w oczy, w porównaniu do E70.

Czy ktoś posiada takowy tel? Jeśli tak to czy są jakieś problemy z softem itp...

#104529  autor: piotrz
 10 wrz 2006, 21:21
KPMKAT pisze:Ten SPV mnie zaciekawił, co prawda bardzo rzuca się w oczy, w porównaniu do E70.

Czy ktoś posiada takowy tel? Jeśli tak to czy są jakieś problemy z softem itp...
z softem nie ma problemów ( mam spv m2000, softowo identyczny), bajki o zawieszaniu się windy można włożyć miedzy bajki,niestety ten telefon jest męczący dla użytkownika. Przede wszystkim najgorsze jest to, że jeśli nie kupisz nowego od opa, to może nie mieć połowy standardowych programów (tak jak mój), takich jak wysyłacz mms, email, album zdjęciowy, czy zip menedżer.Oczywiście nie ma problemu by to wgrać, ale trzeba najpierw wiedzieć skąd. Bo w gogle tego nie znajdziesz.

#104554  autor: uśmiechnięty
 10 wrz 2006, 22:11
KPMKAT pisze:Ten SPV mnie zaciekawił, co prawda bardzo rzuca się w oczy, w porównaniu do E70.

Ja... bawiłem się tym telefonem. Fakt - jest duży, ale jednak poręczny.
Wyświetlacz wielki, bardzo dobrze się spisuje. Dotykowy ekran i rysik fajnie się sprawują. Trochę przypomina mi prawdziwy windows... w sofcie nie znalazłem zawieszek, ale testowałem go tylko kilkadziesiąt minut... Ja jednak skusiłbym się na coś innego E70, N73 albo N80.
Ale widzę, że dla Ciebie niezbędny jest wlan, więc bierz e70 bądź n80.[/scroll]

#104571  autor: KPMKAT
 10 wrz 2006, 22:30
A jak to jest z szybkością Symbiana na E70 czy N80, bo wielu ludzi narzeka, czy to są aż tak drastyczne opóźnienia, które potrafia poirytowa podczas wykonywania najprostszych zabiegów na telefonie?

Jak to się ma do SPV czy winda działa o wiele szybciej?

#104654  autor: piotrz
 11 wrz 2006, 14:06
KPMKAT pisze:A jak to jest z szybkością Symbiana na E70 czy N80, bo wielu ludzi narzeka, czy to są aż tak drastyczne opóźnienia, które potrafia poirytowa podczas wykonywania najprostszych zabiegów na telefonie?

Jak to się ma do SPV czy winda działa o wiele szybciej?
symbian na tych telefonach jest bardzo szybki, mimo że procesor wolniejszy, niż w np.6630. windows jest w tym modelu dużo wolniejszy niż symbian
Aha, no i pamiętaj, że e70 jest lepsza do zastosowań rozrywkowych. ten spv ma słaby procesor (192mhz to na windows bardzo malutko ) i przez to telefon nie nadaje się do zadań rozrywkowych.Jedynie praca.

#104750  autor: blipek
 11 wrz 2006, 19:55
A może SonyEricsson M600i...?? chociaż, kurcze czy on ma WLAN??

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]

#105519  autor: Shyduo
 14 wrz 2006, 22:01
A jak wygląda sytuacja z P990i na Ebay'u. Skoro masz już kupować tam, to P990i ma już wszystko czego chcesz. Są jeszcze communicatory nokii. No i Mda III. P910i jest super, ale niestety ten Wifi nieszczęsny. Jak ja żałuję, ze go nie mam. Mógłbym sobie leżeć teraz w łóżeczku i pisać tego posta..... Pomarzyć dobra rzecz

#105562  autor: KPMKAT
 15 wrz 2006, 04:01
Co do P990i to koszt wynosi okolo 700 $ wiec to juz wiekszy wydatek, chyba zdecyduje sie na ta nokie E70 :)

#105890  autor: blipek
 16 wrz 2006, 19:12
znalazłem aukcję na allegro z telefonem Samsung i750 - spełnia wszelkie twoje wymagania... sam gdybym miał nadmiar pieniędzy i gdybym ostatnio telefonu nie zmienił to bym go sobie wziął... :mrgreen: i do tego "prawie" spełnia twoje kryteria...(ale tak ogółem to troche za tanio jak dla mnie...)
http://allegro.pl/item126182736_i750_na ... isty_.html

[ Dodano: 2006-09-16, 19:13 ]
(za tanio w sensie takim że na innych aukcjach sprzedają po 2500...)

[scroll]Motorola D520 :arrow: Sony CMD-J5 :arrow: Panasonic GD93 :arrow: Sony Ericsson T68i :arrow: Samsung X-600 :arrow: Samsung Z400 :arrow: Nokia E51[/scroll]