• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Który fon :?:

N6230i
22
50%
N6230i
22
50%

#100684  autor: ywis
 31 sie 2006, 12:09
Dragon pisze:moim zdaniem Nokia jest gorzej wykonana niz SE (mam tu na mysli latajaca tylna klapke).
Tutaj mógłbym polemizować na swoim przykładzie oczywiście, bo nie wiem jak u innych, ale moja obudowa jest bardzo zwarta z korpusem i nic mi nie lata :)

#100766  autor: Dragon
 31 sie 2006, 15:27
moze w poprzednich seriach juz to porawili, ale u znajomoge cala klapka lata a do tego zaczyna mu juz odpryskiwac farba z joysticka (ale to tez w sumie zalezy od uzytkowania)

#100880  autor: ywis
 31 sie 2006, 20:14
Dragon pisze:moze w poprzednich seriach juz to porawili, ale u znajomoge cala klapka lata a do tego zaczyna mu juz odpryskiwac farba z joysticka (ale to tez w sumie zalezy od uzytkowania)
Skoro u niego z joya farba już schodzi to u mnie musiałaby być zejchana już cała klawiatura, bo dziennie pisze ok. 200 sms i kilka minut rozmowy, dwa, nosze telefon bez futerałów itp, a stan jest idealny. To jest moja druga 6230i, wcześniejsza którą kupiłem (rok temu), to tak samo nic nie latało, więc nie wiem, czy coś poprawili, czy nie.

#100988  autor: Spaider
 31 sie 2006, 23:12
Ładniejsze ikonki w Menu, dają nam komfort i prostotę używania telefonu.
Ikonki można zmienić.
 #101062  autor: provocatorka
 01 wrz 2006, 04:10
Jeśli jesteś 'Nokiofilem' i uznajesz tylko jedną markę to 6230i - jest dobra, raczej niezawodna, ma wszystkie funkcje jednak jest pewne ale... myślano gdy wchodziła, że będzie następcą 6310i lecz nie dorasta jej do... gdyż ma słabiutką baterię. Znam osoby, które ją ładuję co 2 dni.
Dla mnie odpada :-D
Odpowiedź jest prosta - SE K750i
Przedmówcy opisali już dlaczego :mrgreen: