• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#88131  autor: Osk92
 24 lip 2006, 20:51
65k kolorów, odtwarzacz MP3 ? Da się tam w ogóle listy zrobić :?: Obrzydliwy telefon do szpanu...

#88133  autor: patyk
 24 lip 2006, 20:55
Nie wykluczam ze SE jest lepszy (chociaz nie do konca wiem w czym tak przewyzsza Motorole) ale kompletnie mi sie nie podoba wygladowo i moze dla tak mnie ciagnie do V3

Idea - Łączy z ludźmi !

#88138  autor: przemek910
 24 lip 2006, 21:03
40 MB pamięci RADIO Irda w tym przewyzsza motke.
a wyglad czy sie podba czy nie to kwestkia gustu a onich sięnie dyskutuje ;-)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#88141  autor: patyk
 24 lip 2006, 21:09
no wybor pozostawiamy Szczepankowi :) dodam tylko ze V3 ma za to Bluetooth a nie ma Irdy a SE odwrotnie :)

Idea - Łączy z ludźmi !

#88145  autor: przemek910
 24 lip 2006, 21:15
No tu już lekko przegiołeś SE K700i ma Irdę i BT!!

#88147  autor: patyk
 24 lip 2006, 21:17
ups.... az glupio sie poczulem sorki

Idea - Łączy z ludźmi !

#88152  autor: Szczepanek
 24 lip 2006, 21:25
Heh...widze że powoli to już zaczyna się kłutnia nie doradzanie,ja sobie jeszcze w spokoju pomyśle bo kupywał będe w następny ponidziałe,wtorek,góra środa.Także mam czas na przemyślenia :smt006 dzięx narazie za wszycho!

#88196  autor: uśmiechnięty
 24 lip 2006, 23:14
Widzę po Waszych postach, że pojedynek toczy się pomiędzy Motorolą V3 a SE K700i.

Ja wybrałbym Nokię 6600. Dlaczego?
Bo np. ma Symbiana, na którego jest mnóstwo programów, karty pamięci, mp3 co prawda w standardzie nie ma, ale jest pełno playerów, dzięki którym mp3 będą chodziły bez problemu! Ich jakość mogłaby być troszkę lepsza, ale to ujdzie. Ma też irdę, bluetooth (jak k700i). Ekran jest chyba nawet wydaje mi się większy niż w K700i. Zdjęcia pod względem jakości robi podobne, jednak wydaje mi się, że przy wieczornym oświetleniu Nokia ma mniej "szumów".
W K700i jest ich trochę, wiem, bo bawiłem się nim, a z resztą jeszcze mam K300i, więc wiem co to znaczy, bo aparaty mają bardzooo podobne. Przy filmach też chyba wygrywa Nokia (pamiętajcie, że to moje zdanie). Podobają mi się np. możliwości Symbiana w tej Nokii, można na nią wgrywać różnego rodzaju odtwarzacze, dokumenty, skiny, piloty do różnych marek telewizorów, no i moim zdaniem przemawiają także karty pamięci.

Oto mój ranking:

1. 6600
2. K700i
3. V3

:D :D :D :D :D :P :P :P :P :P ;-) ;-) ;-) :wink: :wink: :wink:

#88199  autor: przemek910
 24 lip 2006, 23:23
Tyle że w nokii fabrycznie ś a filmy 10 sekundowe - tzreba wgrać aplikację któr apozwala na nagrywanie filmików tak długich jak tylko pozwala na to wolna pamięć.

A wyświetlacz w Nokii ma mniejsze parametry, neiznacznie ale mniejsze, K700 176*220 Nokia 176*208
wiem że pixele nic nie mają do wymiaru wyświetlacza, nawet gdybyl w Nokii większy niż w SE (w cm) to widac pixeloze a to już marnie wygląda....

#88203  autor: uśmiechnięty
 24 lip 2006, 23:26
No może. Ale to mała różnica 176x208 a 176x220.

Nokia 6600 prosty. Ma spore możliwości, ale po dograniu kilku programów.
Wtedy to naprawdę kombajn multimedialny. Polecam ją.
I to telefonik typowo męski :)
Duży, duże klawisze, wygodny, niezawodny...
i można mieć 1000000000000000000(0).....% pewność, że dżojstik nie będzie się zacinał, w k700i często niestety słyszy się o takowych przypadkach.

#88671  autor: Pb
 26 lip 2006, 13:42
od k700i lepsza jest Motorola E398 ale pod warunkiem że ma wgrany soft od motoroli rokr E1 bo ma złącze pamięci a jak niema softu od e1 to niema nawet kamery a słyszeliście że jak ma soft z e1 to wyświetla nie 65tys.kolorów tylko 262 tys.?wtedy k700 to fajans;) bez obrazy dla jego posiadaczy

#88673  autor: Osk92
 26 lip 2006, 13:46
iaro pisze:od k700i lepsza jest Motorola E398 ale pod warunkiem że ma wgrany soft od motoroli rokr E1 bo ma złącze pamięci a jak niema softu od e1 to niema nawet kamery a słyszeliście że jak ma soft z e1 to wyświetla nie 65tys.kolorów tylko 262 tys.?wtedy k700 to fajans;) bez obrazy dla jego posiadaczy
Taa a to 262k kolorów bardzo rzuca się w oczy- w praktyce nie widac różnicy ;) Ale faktycznie jak E398 to lepiej z softem od E1 :wink: Mimo to i tak jest wolna :)

#88675  autor: Rydels
 26 lip 2006, 13:54
Moje typy to:
1) N6600-aparat VGA,symbian,w miare duzy wyswietlacz.slot na karty,IRDA,bloototh oraz solidnosc Nokii
2) SE K700i-wlasciwie to samo co w przypadku N6600,oprocz braku slotu na karty pamieci,i symbiania. Jezeli wymienione cechy(slot+symbian)nie sa Ci potrzebne to bierz K700i
3) V3-Najgroszy z trzech wymienionych-wyroznia sie tylko ciekawym designem i aparatem,a goruje tylko wykonaniem(aluminium lotnicze). Poza tym ma klawiature w postaci matrycy i trzeba bedzie sie przyzwyczaic(przyciski nie odskakuja!). Poza tym kiepski stosunek bajerow do ceny(zaraz ma wejsc nastepca-RAZR Maxxxx a V3 jest ciagle zajebi%$#e drogi, choc po drodze wyszly V3x i V3i-o zgrozo :!: :!: :!: )
V3 generlanie bym wyeliminowal i zastanawial sie tylko miedzy N a SE.

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#88982  autor: Przemek
 27 lip 2006, 10:36
Ja bym zdecydowanie doradził Nokię 6600.Swoich konkurentów przewyższa Symbianem,kartami pamięci,co w sumie jest ważne.
Chyba,że zależy Ci na zwykłym telefonie do dzwonienia i czasami słuchania radia to K700i :wink: