• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Pentagram vs Overmax vs Goclever vs K&M ?

Pentagram Combo 4-core
3
30%
Goclever Quantum 4
1
10%
Kruger&Matz MOVE
Brak głosów
0%
Overmax vertis 5'
2
20%
Overmax vertis 2
2
20%
inny?
2
20%

#686228  autor: orson_dzi
 29 gru 2013, 14:06
Blindman25 pisze: od jakiego ppi będzie już ok?
Zależy od oczu użytkownika. W myPhonie mam 245 na 4,5" i to minimum dla tego ekranu, inaczej byłoby brzydko. Ale i 233, czyli 480x800 przy 4" też daje radę.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#686315  autor: Blindman25
 29 gru 2013, 17:40
@sebusy, nie no, raczej planuję kupić coś w Polsce, z dobrą gwarancją itd.
I chodziło mi raczej o firmy, które uważasz za porządne, a których telefony odradzasz kupować.

A co sądzicie o tych podanych wcześniej przeze mnie(Goclever Fone 450Q i Krüger&Matz Mist)?

#686331  autor: bazooka
 29 gru 2013, 18:23
Jak dla mnie: Alcatel (licencja TCL) - polecam, bo sprawdzone, Huawei, ZTE, Lenovo, ew.LG (ale tu już jak spojrzysz na te o swoich wymaganiach to ciężko będzie coś znaleźć w cenie do 600zł)...
...o inne mnie nie już nie pytaj, bo nie popieram :)

#686372  autor: maniek89
 29 gru 2013, 21:26
LG l5 II dual rozważ jeszcze. W kwocie się zmieścisz a przynajmniej problemów z serwisem i akcesoriami nie będzie.

#686391  autor: bazooka
 29 gru 2013, 22:12
maniek89, myślałem o tym modelu nawet co by się zmieścił w tej kwocie, ale jeśli dobrze rozumiem musi być sporo więcej niż 4 cale i kolega zapragnął sobie 1GB RAMu do 600zł więc nic konkretnie nie sugerowałem i pozostaną mu tylko powyższe polsko-chińskie modele + ew. ZTE V967s, który sam zasugerował, ale który obok Lenovo A820 byłby chyba najlepszym wyborem...
Nawet Alcatel nie da mu 1GB w cenie do 600zł...
...nawet mój 997D, choć nie wyszedł na Polskę i nie jest to już nowy model - stoi więcej jak 700zł.
Także chyba Blindman25 - masz już wszystko "kawa na ławę" :)

#686392  autor: maniek89
 29 gru 2013, 22:19
Zależy od oczu użytkownika. W myPhonie mam 245 na 4,5" i to minimum dla tego ekranu, inaczej byłoby brzydko. Ale i 233, czyli 480x800 przy 4" też daje radę.
Od technologii wyświetlacza też.
Na desire 500 na 4,3 cala jest ta rozdzielczosc wiec zageszcenie jest 217 pikseli na cal i tez niespecjalnie rzuca się to w oczy. Na IPSie też wygląda dobrze. TFT są bardziej ziarniste.

#686393  autor: bazooka
 29 gru 2013, 22:23
Nie wiem o jakiej ziarnistości piszesz, ale ja chyba po prostu nie mam takich wymagań, bo ziaren nie widzę na swoim TFT...
Wolę stabilność, niezłe wsparcie aktualizacyjne software'u i nienaganne wykończenie niż sugerować się kątami widzenia - ale jak zaznaczyłem to rzecze gustu i prawo wyboru - pamiętajmy tylko, że mówimy o smarcie do 550-600zł :)

#686394  autor: Blindman25
 29 gru 2013, 22:39
No LG dosyć, tylko te 512MB RAM może być trochę mało :/ No i trochę większy ekran by się przydał(4,5'' byłoby ok).

Lenovo A820 wygląda bardzo dobrze, problemem jest jedynie dostępność w Polsce(podobnie w przypadku v967s).
Można go kupić już za około 500zł na allegro, ale mogą do tego dojść opłaty celne no i dochodzi brak gwarancji... Zamawiając z Chin może zdarzyć się, że telefon będzie uszkodzony, a żeby zwrócić go będę musiał zapłacić kupę kasy za przesyłkę... Średnio mi się to podoba :?

W polskim sklepie jego cena to ponad 800zł :!: w dodatku nadal jest to telefon sprowadzany, lecz z gwarancją serwisową...
Naprawdę tego typu telefony nie są wypuszczane na polski rynek?

#687147  autor: Piotr1988
 02 sty 2014, 14:56
Ja zaopatrzyłem się niedawno w Vertisa Plus (http://www.overmax.pl/pl/katalog-produk ... lus,c2315/) i... muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Dobry ekran, wydajność pozwalająca grać w najnowsze produkcje i jakość wykonania. O telefonie można przeczytać w sieci dość dużo dobrego, więc nie jestem odosobniony :-) - http://blog.kszere.tk/2013/11/03/recenz ... rmax-cz-2/

#688127  autor: Spasticink
 05 sty 2014, 22:11
Myphone NEXT ?
Cena co prawda pod 700 zł, ale tel. z mocnymi bebechami bez kompromisów. Sam planuję go sprawić mojej dziewczynie, bo dostała drugi numer służbowy, ale musi go jeszcze przetrawić bo 4.5 cala to trochę dużo dla małych damskich rączek ;)

#688175  autor: marxxx
 06 sty 2014, 01:01
do 600zł zdecydowanie Zopo Zp810, telefon robi super foty, żadnych lagów na 5' wyswietlaczu HD

#688185  autor: piotrwilk
 06 sty 2014, 01:59
Zp810 za 600zł? Poka poka, biorę 3 od razu.. Czy może każesz chłopakowi ściągać z Chin, gdzie nie ma gwarancji i dużą szansę na 23% vatu? :)

#688248  autor: Blindman25
 06 sty 2014, 12:11
@Spasticink, przypominam, że do 13.01.14 można dostać myPhona Next za 600zł w Selgrosie, jeśli masz skąd sobie załatwić kartę(link).
Mam go co prawda dopiero kilka dni, ale jestem zadowolony. Tak jak część osób pisze: nie jest super płynny w menu(jest w porządku), ale gry i aplikację chodzą bardzo dobrze(co prawda nie grałem jeszcze np: w GTA i inne duże gry, bo nie mam na razie karty). Ekran jest ładny, dotyk dobry, obsługuje 5 "wskaźników"(palców) na raz.
Tylka klapka strasznie cienka i giętka, ale nie planuję jej często ściągać - jak na razie jest ok(nie trzeszczy itd).
Zaskoczyła mnie jasność leda(ale w innych telefonach możliwe, że jest podobnie - nie mam porównania).

//Bardziej się rozpiszę za jakiś czas, jak go dłużej potestuje.

#688284  autor: orson_dzi
 06 sty 2014, 13:42
Spasticink pisze:4.5 cala to trochę dużo dla małych damskich rączek ;)
4,5" to nie jest dużo, dużo to jest jego sama obudowa. Next jest prawie, że tych samych wymiarów co SGS 4 i po wzięciu ich do ręki jeden po drugim, te dodatkowe puste fragmenty obudowy strasznie drażnią.
Blindman25 pisze: Ekran jest ładny, dotyk dobry, obsługuje 5 "wskaźników"(palców) na raz.
I głupieje na krawędziach. Jak coś trzeba wcisnąć u góry ekranu (przeglądarka najczęściej), albo u dołu (oś czasu w odtwarzaczu muzyki), to czasami trzeba się nawciskać jak głupi aż załapie.
Blindman25 pisze:GTA i inne duże gry
Bez szału, ale daje radę płynnie pograć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)