• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#63599  autor: Kaczy
 26 mar 2006, 21:11
aizo pisze:Bo w sumie chcialbym sciagac sobie jakies dzwonik czy tapety bo te standrwoe sa do kitu(bo chyba jak javy nie ma to sie nie da?>
Java w żaden sposob nie jest potrzebna do zmiany tapet/dzwonków.
Jak już idziemy w takie wbudowane rzeczy to raczej może się przydać WAP/GPRS, jeśli chcesz ściągać dzwonki/tapety z internetu.

aizo pisze: Ps Widze ze jest cos takiego przy profila unserów jak ,,Pomógł,, czy to ja mam jakos zaznaczyc<zagłoswac> ze ktos mi pomógł?Jakos sie zrewanzuje za pomoc:P
No to kolejna wyjątkowość i plus naszego forum.
Możesz docenić tym przyciskiem osoby, które Ci pomogły w Twoim problemie.
Może to być 1 bądź nawet wszystkie osoby, które zabrały głos.
Wybór należy do Ciebie :-D

...::: Made for loneliness :::...

#63601  autor: Osk92
 26 mar 2006, 21:14
Pokrótce: Siemens AX72. Telefon nie muli, bo nie ma co w nim mulić. Ja tego przynajmniej nie odczułem. Ma dyktafon i minutnik.... Bardzo fajny :)

Frasio- on nie ma Irdy :P Żaden z tu wymienionych jej nie ma,

#63605  autor: aizo
 26 mar 2006, 21:19
Frasio pisze:Aizo niedokładnie.
W javie są robione gry na komórkę.
Lecz za to masz podczerwień, przez którą możesz łączyć się z komputerem i przesyłać tapety ;)
a jest w kazdej?bo ja mam teraz nokie6610i i tam podczerwien działa #$^$#$ <cenzura>
z kabelkiem tez nie moge spobie poradzic ale tym zajme sie za chwile<poszukam info na tym ofum bo widze dobre>
Co do sciagania dzwonków i tapet czasem pobieram z jakies www<wysłam kod i dostaje>ale to kosztuje...wolbym zassayc z kompa

a komu pomege to juz wiem:]

#63606  autor: Frasio
 26 mar 2006, 21:19
A myślałem że AX 72 to tylko inna wersja AX 75, która irdę ma.

Jeżeli tak, to nie lepiej wziąć AX75?
Ma irdę. ;)

P.S.: Sory za pomyłkę ;)

EDIT:
aizo pisze:
Lecz za to masz podczerwień, przez którą możesz łączyć się z komputerem i przesyłać tapety ;)
a jest w kazdej?bo ja mam teraz nokie6610i i tam podczerwien działa #$^$#$ <cenzura>
z kabelkiem tez nie moge spobie poradzic ale tym zajme sie za chwile<poszukam info na tym ofum bo widze dobre>
Co do sciagania dzwonków i tapet czasem pobieram z jakies www<wysłam kod i dostaje>ale to kosztuje...wolbym zassayc z kompa

Aizo akurat irda w AX75 jest dobrze działająca(przynajmniej tak słyszałem) ;)

#63613  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 21:24
W tych modelach to jedynie mozesz pobrac jakas tapet, dzwoen tylo za kase z WAPa, ewentualnie jakis twoj przyjaciel moze tobie wyslac mmsa z tapetkami i dzwonkami.
Inaczej sie nie da :wink: mms -tanszy - tylko 40 groszy jak ci kumpel wysle, albo ty komus wyslesz.

#63614  autor: aizo
 26 mar 2006, 21:25
Frasio ale ja ma do wyboru A70 lub Ax72 a nie ax75....

Edit ...
kamil1221 pisze:W tych modelach to jedynie mozesz pobrac jakas tapet, dzwoen tylo za kase z WAPa, ewentualnie jakis twoj przyjaciel moze tobie wyslac mmsa z tapetkami i dzwonkami.
Inaczej sie nie da :wink: mms -tanszy - tylko 40 groszy jak ci kumpel wysle, albo ty komus wyslesz.
Nie ma jakiegos kabelka do niego?
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 21:28 przez aizo, łącznie zmieniany 1 raz.

#63616  autor: Osk92
 26 mar 2006, 21:27
Frasio pisze:A myślałem że AX 72 to tylko inna wersja AX 75, która irdę ma.

Jeżeli tak, to nie lepiej wziąć AX75?
Ma irdę. ;)

P.S.: Sory za pomyłkę ;)

EDIT:
aizo pisze:

Aizo akurat irda w AX75 jest dobrze działająca(przynajmniej tak słyszałem) ;)
Niestety 72 zubożyli o Irdę (wielka szkoda). AX75 nie ma w Orendżu, a jego podczerwień dziala wszechstronnie.
Mnie nie przepraszaj za pomyłkę ;)

#63622  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 21:35
aizo pisze:
Nie ma jakiegos kabelka do niego?
Zapomnialem dodac o kabelku - tak peweni jest bo to siemens, a do siemensow jest pelon akcesoriow - jakis sie znajdzie na bank. :wink:

#63627  autor: Frasio
 26 mar 2006, 21:39
No to aizo niestety będzie ci musiał pozostać kabelek. ;)

#63628  autor: aizo
 26 mar 2006, 21:39
Co do A70 pisze Wyświetlacz mono..... tzn ze jest czarno biały?:|...bez sens w takich czasch sprzedawac taki phon?
ax72 jest trój zkresowy z tego co widze wiec to chyba tez jakis plus?ma ems mms tez dobre szkoda ze nie ma apartu ma tez tylko 1,5mb pamieci za duzo to nie jest:(
bede mogl na niego jakies gierki,dzwonki<polfoniczne>bo pewnie real.....<cos tam> nie ma:|:P sciagac?

#63631  autor: kamil1221
 26 mar 2006, 21:41
Mono = czarno bialy
Takie telefon sie sprzedaje dla osob ktore naparwde nir lubia kolorowych - naprzyklad moj stary :smt005 :smt005 :smt005

#63634  autor: Osk92
 26 mar 2006, 21:44
Kabel pasuje od serii x65.
Jak chcesz to ściągaj. Zawsze się trochę opłaca :wink: Polifonię ma dobrą.
A70 jest dla wiary, która zaczyna przygodę albo potrzebuje go rezerwowo... heh śmieszny fon.

#63635  autor: Kaczy
 26 mar 2006, 21:45
kamil1221 pisze:Mono = czarno bialy
Sorki, ale zrobię mały OT.

Przypomniał mi się dowcip. Chyba nawet ktoś kiedyś podał go na forum.

Przychodzi facet do sklepu komputerowego i mówi, że chce tusz do drukarki monochromatyczny, tzn. czarno-biały.
Na co sprzedawca odpowiada, ze może mu sprzedać czarny, bo białego akurat nie ma :smt005 :smt005 :smt005

EOT :-D

...::: Made for loneliness :::...

#63638  autor: aizo
 26 mar 2006, 21:54
Coż dzieki za pomoc wszystkim
na 90% biore ax72 ,przemowiło do mnie ze ma mms ems ,jest trójzakresowy, bateria z tego co widze tez jedna z lepszych, ma najlpesze komentarze,tylko mam nadzieje ze ma takie bajery jak budzik , kalkulator ,przypominacz itp
dzieki all

#63639  autor: l3p
 26 mar 2006, 21:55
Jednak Siemens AX72 wygral, maly zreczny .. :D

#63737  autor: aizo
 27 mar 2006, 17:21
słuchajcie mam pytanie jeszcze bo ponoc ten Sax72 ma cienka baterie ;/ trzyma 3 dni a ja uzywam duzo telfonu,głownie gry i sms itp ogolna zabawa ,<trzeba cos robic na wykladach:p>
jest jakas mozliwosc polepszenia jej?<pewnnie trzeba kupic inna ale skoro kazda jest zla ...chyba ze kupic nie orginalna ale to ryzko..
ps wiem jak sie formatuje baterie ,rozladwoac na max i ladowac np 12h i tak 3 razy ale z tego co czytalem nic nie daje

#63755  autor: Osk92
 27 mar 2006, 18:33
Zmniejszyć podświetlenie, ustawić energooszczędny wygaszacz...
Mimo to AX72 jest najlepszy z tej gromadki bateria powinna starczyć na te 3 dni przy takim użytkowaniu. A jak nie to sobie "pożyczyć" z innego modelu (większego).

#63787  autor: aizo
 27 mar 2006, 20:13
Osk92 pisze: A jak nie to sobie "pożyczyć" z innego modelu (większego).
A np z jakigo?Zeby czegos nie zepsuć?musza byc jakies odp parametry?<poza wymarami oczywscie>

#63818  autor: Osk92
 27 mar 2006, 22:55
Nie wiem czy jest jakaś róznica między baterią C65, a AX-a ale jeśli nie to moze to być od innego dowolnego modelu(od serii x65). S. mają teraz baterie takich samych wymiarów (pomijając czasami 1 mm różnice) więc nie będzie problemów. W CX75 działa z C65 i na odwrót więc i w AX72 będzie działać w wyższego modelu.
:smt006

#64211  autor: oprych
 30 mar 2006, 02:18
Jak już mowa o AX72 pozwolę się wtrącić. Chwalicie ten telefon a dla mnie to jest to kompletne dno! Pisanie smsów na nim to porażka, chyba zę ktoś wyjatkowo wolno pisze, bo telefon poprostu za pisaniem nie nadąża, grafiki uruchamiają sie nawet po 10 sekundach a gdy wejdzie się na gprs ma sie wrażenie jakby sie zawiesił do tego bateria nie trzyma dłużej niż 2 dni. Miałem to coś tydzień więc wiem coś o tym