• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #98936  autor: sq8shq
 26 sie 2006, 18:44
Witam, mam taki problemik, mianowicie potrzebuja telefonu z odtwarzaczem mp3 (koniecznie z mozliwoscia dodawania kart pamieci) w rozsadnej cenie - max 700pln (tylko nowe, moze byc allegro oraz anglia)

Generalnie zalezy mi na rozsadnej jakosci mp3 - audiofilem nie jestem i cudow nie oczekuje w tej kwestii, natomiast bardzo zalezy mi na zywotnosci aku - chcialbym aby aku nie padal po 3-4h sluchania muzyczki. Chodzi o to ze i tak dzwigam cala mase roznorodnego sprzetu i odtwarzacz mp3 jest juz urzadzeniem ktore naprawde przeszkadza czasami, mp3 potrzebne mi nie tyle do sluchania mp3 non stop ale podczas drogi, to znaczy te 2-3h dziennie. Chcialbym aby tel wytrzymal minimum te 2-3d przy 2h sluchania muzyki dziennie + 1h rozmow dziennie.
Pytanie czy do ceny 700pln mozna znalezc cos takiego? Na aparacie zupelnie mi nie zalezy - i tak musze dziwgac lustrzanke ze soba... wielkosc sluchawki, no im mniejsza tym lepsza, ale generalnie powinna byc dosc cieniutka. Z innych funkcji to hm. mozliwosc wyklonywania polaczen i pisania sms'ow :P

W tej chwili z tego co widze po allegro to L7 najbardziej odpowiada mi optycznie, mozliwosciami tez jest jak najbardziej ok, niewiem tylko jak aku ma sie do moich wymagan? E1 w sumie dokladnie to samo tylko osbiscie mniej mi sie podoba. moze inne propozycje? Zaznaczam ze only nowe sluchawki wchodza w gre a cena 700pln jest juz ta maxymalna jaka moze tlko byc.

#98943  autor: kamil1221
 26 sie 2006, 18:55
Mam 2 typy my501X lub my700X
Jednak my700X jest w cenie większej niż podanej.

Za to my501X będzie dostępny w Simplusie za 479 zł, lub na pixmani za 679 zł.
http://www.pixmania.com/pl/pl/320149/ar ... szary.html

Oby dwa telefony maja slot na karty typu, miniSD - czyli pamięć możesz rozszerzyć do 2 giga.
Bluetooth, Java aparaty 1,3 megapixela.

#98953  autor: sq8shq
 26 sie 2006, 19:22
no fajsko, ale nie ma zaznaczonego najwazniejszego dla mnie aspektu - zywotnosci aku. Zywotnosc aku to priorytet.

Te cale 2mpx jest dla mnie o kant d... potluc, bo nic z tym nie zrobie - sory ale taka jakosc sie do niczego nie nadaje zupelnie, dlatego nie zalezy mi na aparacie w telefonie. I prosze nie mowcie ze tu jest dobry aparat bo na codzien uzywam i zawsze nosze lustro z workiem szkiel wiec to zupelnie nie ta liga.

karty 2GB sa tez mi zbedne - starczy mi jak wejdzie 512mb wiecej mi do niczego nie potrzeba.

#98961  autor: kamil1221
 26 sie 2006, 19:56
To jest jasne, że telefon z aparatem nie zastąpi cyfrowej lustrzanki czy innego aparatu - zwykłego.
Wedle producenta bateria wytrzymuje ok. 250 - 300 godzin, jak dla mnie wystarczająco.

#98983  autor: Osk92
 26 sie 2006, 20:53
Panasonic SA6 czy jakiś inny VS3- a pewno ktos powie o nich coś więcej. Ja tylko zarzucam propzycją, bo baterie podobno mają nieziemskie, a i MP3 odtwarzają :wink:
SA6
SA6 Allegro
Nie wiem tylko czy mają karty pamięci- wątpię :|

#98995  autor: :Diego:
 26 sie 2006, 21:30
nokia 6230 i 6230i spełniają twoje wymagania cenowe:

6230: http://www.allegro.pl/9271_6230.html?order=t&view=gtext

6230i: http://www.allegro.pl/15688_6230i.html? ... view=gtext

obie mają karty pamięci i mp3, miałem okazję testować 6230 w której mp3 brzmią ładnie :wink:

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#99249  autor: sq8shq
 27 sie 2006, 16:20
kamil1221 pisze:
Wedle producenta bateria wytrzymuje ok. 250 - 300 godzin, jak dla mnie wystarczająco.

no tak tylko producent raz ze nie podaje praktycznie nigdy infoirmacji prawidlowych to 2 ze nie uwzglednia raczej 2-3h muzyki oraz 1h rozmowy. Bradziej rozchodzi mi sie o wytrzymalosc aku w takich warunkach a nie o dane producenta.
:Diego: pisze:nokia 6230 i 6230i spełniają twoje wymagania cenowe:

6230: http://www.allegro.pl/9271_6230.html?order=t&view=gtext

6230i: http://www.allegro.pl/15688_6230i.html? ... view=gtext

obie mają karty pamięci i mp3, miałem okazję testować 6230 w której mp3 brzmią ładnie :wink:
no no te sluchawki wygladaja bardzo interesujaco jak dla mnie - pytanie jak u nich z aku? mowisz ze miales okazje testowac 6230, mozesz cos napisac odnosnie wytrzymalosci aku? najlepiej uwzgledniajac sluchanie mp3 przez te minimum 2h i minimum 1h rozmowy?

P.S.
Czy ktos moze wie jak wyglada czas czuwania w wyzej podnaych watrunkach dla motorolki L7 ? bo prawde mowiac to wizualnie ten telefon podoba mi sie najbardziej :) aczkolwiek 6230i tez biore juz pod uwage.

#99283  autor: kamil1221
 27 sie 2006, 18:13
Wiele razy czytałem (na telepolis), że właśnie w tej noki najsłabszym ogniwem jest bateria, która szybko się rozładowuje.

#99286  autor: uśmiechnięty
 27 sie 2006, 18:23
Samsung X700.
1.3 mpx, mp3, karty pamięci, bluetooth, radio... ;)

[ Dodano: 2006-08-27, 18:43 ]
Poza tym ekran 1.9 cala o 262 144 kolorach. ;)

#99299  autor: Dragon
 27 sie 2006, 18:54
wedlug mnie nie znajdzisz telefonu ktory wytrzymie 3 dni jesli codziennie ok2 godz bedziesz sluchal muzyki i ok godzine rozmawial przez telefon dwa dni to absolutne maksimum, Nokia 6230 jest ok ale bedzie problem z bateria, pzoa tym nie znajdziesz juz nowej. Rozwaz Samsunga X700 mysle ze bateria wytrzymie te 2dni, mozesz tez sprobowac znalezc Motorole V3i ale to raczej nie bedzie nowa, tak to jeszcze SE W550i co prawda nie ma kart pamieci ale 256mb wbudowanej pamieci, moze ci wystarczy

#99363  autor: Bambo
 27 sie 2006, 21:49
Stary nie Motka.Tysdzien temu sprzedalem na allegro E398.Te telefony(Motorola)to totalna porazka.Sms-y polykaja litery,baterie sa do d......Tanio kupilem ta Motke i po tygodniu juz mialem dosc.Pisalem sms-a w T9 a tu przychodza mi cztery raprty.Motki za kazda poska ltere typu ą,ć lacza po lika lub kilkanascie znakow.I wrocilem do epoki kamienia lupanego czyli literka po literce.
Teraz mam Siemensa S65 i jest zaj......!Sms-y pisza sie same.

zawsze do przodu