• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#96956  autor: Osk92
 20 sie 2006, 20:24
Bo 4MB to jest mało :lol: Pewnie lepsze 11MB (w zupełności do takiego telefonu starcza) ale ja bym tyle pieniędzy więcej nie wydał :wink:
Nie wiem ile tam sie tego może pomieścić... MIDy nie są za ciężkie tak samo obrazki... powinno starczyć no chyba, że chcesz jeszcze WAV-y jakieś przechowywać :D

#96957  autor: uśmiechnięty
 20 sie 2006, 20:25
tapeta zwykła będzie mniejwięcej zajmować 7kb. Animacja ok. 100-270. Dzwonek polifoniczny 10-35 kb. Motyw - 60-270kb. A pamięć to 4 mb, czyli 4096 kb.
To zrób mniewięcej listę ile czego chciałabyś mieć i wtedy zlicz kb i zobacz ile to zajęło.
4 mb to mało, dlatego polecam Sony Ericssona, który ma pamięć 16mb, a to znacznie więcej. Oprócz tego ma możliwość odczytywania dzwonków mp3, irdę, bluetooth, zewnętrzny wyświetlacz, ciekawy design, bo jest m.in wykonany chyba ze skóry, a jakość zdjęć jest identyczna (bo to te same aparaty) jak w K700i. Czyli zdjęcia w dobrym oświetleniu wporządku, przy złym - średnie. Oprócz tego bardzo intuicyjne menu i telefon śmiga szybko.
Wiem, bo mój kumpel go ma. Nie zastanawiaj się i bierz go;)
pozdrawiam,

uśmiechnięty

[ Dodano: 2006-08-20, 20:58 ]
pamiętaj, że ja wszystko podałem Ci w przybliżeniu, bo wielkości pliku mogą być naprawdę róóóżżżne! Mogą być mniejsze, ale często też mogą być o bardzo wiele większe.

#96969  autor: szczeka
 20 sie 2006, 21:19
W sumie usmiechniety nawet dobrze mowi, jedyne, co to te zdjecia. ;) Sa dosc slabe, jest wiele aparatow VGA, ktore sa sporo lepsze.. Ale reszta sie mniej wiecej zgadza.

#96977  autor: uśmiechnięty
 20 sie 2006, 21:54
Wiesz... to tylko telefon ze średniej półki. Ale myślę, że zdjęcia nie należą do najgoerszych. Mogą być. Siemens CF75 ani CL75 lepszych nie zrobi ;)

#97010  autor: Osk92
 20 sie 2006, 23:41
uśmiechnięty pisze:Wiesz... to tylko telefon ze średniej półki. Ale myślę, że zdjęcia nie należą do najgoerszych. Mogą być. Siemens CF75 ani CL75 lepszych nie zrobi ;)
Zdziwiłbyś się :D

#97011  autor: uśmiechnięty
 20 sie 2006, 23:54
hmmm... jeszcze raz porównałem fotki i moim zdaniem są bardzo podobnej jakości:)
ale i tak uważam, że w pojedynku: siemens cf75, cl75 a sony ericsson z520i, wygrywa z520i;)

#97030  autor: Osk92
 21 sie 2006, 09:11
Wieeem :P Jednak chciałem zwrócić uwagę, że nie taki Siemens straszny :wink:

#97062  autor: szczeka
 21 sie 2006, 11:36
uśmiechnięty pisze:Wiesz... to tylko telefon ze średniej półki. Ale myślę, że zdjęcia nie należą do najgoerszych. Mogą być. Siemens CF75 ani CL75 lepszych nie zrobi ;)
Zrobi, zrobi ;)

aczkolwiek i tak SE to na pewno lepszy telefon. Mniej awaryjny, o ladniejszym i ogolnie lepszy menu i paru innych zaletach, dzieki ktorym przewyzsza Siemensa :)

#97373  autor: aqqA
 22 sie 2006, 11:25
Bardzo wam dziękuje za wszelką udzieloną pomoc, propozycje i cierpliwość :smt058
Niestety pojawiły się nieprzewidziane wydatki i muszę mniej kasy przeznaczyć na telefon.
Wybrałam Motorolę V360. :D

#97380  autor: Osk92
 22 sie 2006, 12:41
Noo to niezły wybór :lol: Życzę bezproblemowej eksploatacji (choć może z tym być ciężko) :) Pozdraiwam :!: