• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Jaki telefon byś wybrał

Sagem MYX 6-2
5
19%
Siemens CX75
3
11%
Motorola SLVR L7
4
15%
Sony Ericsson K510i
1
4%
Nokia 6230i
14
52%

#81012  autor: uśmiechnięty
 21 cze 2006, 23:34
Oczywiście, że najlepszym wyborem spośród zaprezentowanych przez Ciebie modeli będzie kupno Nokii 6230i. Jest z nich najlepsza. Ma wszystko, to co powinien mieć porządny telefon! Warto, żebyś zwrócił jeszcze uwagę na Samsunga X700. Telefon też jest bardzo dobry. Ma praktycznie te same funkcje, co Nokia [radio np. też ma (w Nokii możesz ustawić tylko 20 stacji, w Samsungu 30)] + większy i bardziej przejrzysty wyświetlacz TFT 1,9''. Wiem, że Nokia jest oficjalnie najlepszą marką telefonów komórkowych na świecie. Samsungi też są bardzo dobre. Słyną z bardzo dobrej jakości wyświetlaczy (warto wspomnieć też, że produkują jedne z najlepszych telewizorów) oraz z dość dobrego dźwięku. Samsung minimalnie nawet robi lepsze zdjęcia od Nokii, filmy z resztą też kręci lepsze i to moim zdaniem znacznie lepsze. Sam ostatnio będę zmieniał telefon. Przesiadam się z K300i na Nokię 6230i lub Samsunga X700. Nie ukrywam, że teraz bardziej przekonał mnie Samsung. Telefoniki tej firmy też są niezawodne. Zastanawiałem się jeszcze nad Nokią 6630, jednak stwierdziłem, że jest zbyt "cegłowata". Fajnie, że ma Symbiana, jednak za egzemplarz bez simlocka trzeba nieźle wydać. Dzisiaj poszedłem do serwisu spytać się, ile kosztuje zdjęcie simlocka z 6630, a ekspedientka odpowiedziała mi, że 610 zł. netto. Zaniemówiłem :shock: . Tak więc podsumowując moją wypowiedź, polecam Tobie kupno Nokii 6230i bądź Samsunga X700. Funkcje praktycznie te same, jednak moim zdaniem przemawia lepszy wyświetlacz Samsunga, dzięki któremu właśnie na ten model prawodpodobnie się skuszę... i jest też troszkę tańszy (o ok. 100zł. jeśli porównujemy nówki)... Pozdrawiam i życzę trafnego dokonania wyboru oraz przemyślanej dezycji! :) :lol: :P :-D :) 8)

#81082  autor: wendzior
 22 cze 2006, 13:15
x700 nie ma irdy :D
ale to i tak niezly telik :P
najlepsza byłaby 6630 ale ten simlock - 610 zł netto :x
czyli wg mnie najlepiej by było gdybys wybierał pomiędzy 6230i a x700. - najlepsze w tej cenie ;-)

#82506  autor: Kiełek_1996
 27 cze 2006, 23:31
Najleprzy z tych co masz do wyboru jest nokia 6230i bardzo wytrzymały i ładny ma 1.3mpx jest bardzo ładny . co można jeszce dodać jest znakomity :wink: