• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#79701  autor: Damiano
 14 cze 2006, 14:13
Dokładnie tak...

U mnie D600 odpada na starcie, między innymi z tego powodu ;-)

#79703  autor: cema
 14 cze 2006, 14:22
Ja bym brał d600

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#79729  autor: Dragon
 14 cze 2006, 16:35
po wgraniu zmodyfikowanego softu mozna juz wlaczac wibre i dzownek jednoczesnie, ja bym wolal D600 ze wzgledu na wyswietlacz, a K750i ze wzgledu na aparat i karty pamieci

P.S. Cema- ogranicz podpis

#79778  autor: uśmiechnięty
 14 cze 2006, 21:30
Co z tego, że K750i ma autofocus? Rozdzielczość mają taką samą, jednak D600 ma dużo żywsze moim zdaniem kolorki. A odnośnie lampy: lampa D600 miażdży lampę K750i.
W Samsungu jest bardzo mocna jak na telefon. Najmocniejsza chyba obecnie jest w Sony Ericssonie W810i i w tych nowych Nokiach typu N70-N80, N90-93. Ale w D600 też jest bardzo ładna! Bez wątpienia bierz D600, choćby za wyświetlacz i dobrą lampę błysk.
Samsungi słyną z dobrych wyświetlaczy i dźwięku, więc zawieść się nie powinieneś...:)

[ Dodano: 2006-06-14, 21:33 ]
Naprawdę wyświetlacz w D600 jest przecudowny i ma rozdzielczość 240 x 320, a w K750i jest tylko 176 x 220. A to też jest różnica, prawda?

[ Dodano: 2006-06-14, 21:36 ]
Poza tym powinieneś zwrócić jeszcze na to uwagę, że w Sony Ericssonach często za przeproszeniem je*ie się joystick...

[ Dodano: 2006-06-14, 21:38 ]
...i Samsung jest bardziej niezawodny :lol:
Ostatnio zmieniony 14 cze 2006, 22:14 przez uśmiechnięty, łącznie zmieniany 1 raz.

#79789  autor: Tragedya
 14 cze 2006, 21:57
Nie przeklinaj.
To ja mam takie pytanie. Jakiej rozdzielczosci robi on filmy? Znaczy się głównie mi chodzi o to czy da sie je potem na pelnym ekranie obejrzeć.

#79801  autor: uśmiechnięty
 14 cze 2006, 22:19
Tu przesyłam Ci jeszcze chyba jedne z najlepszych testów (nie opisów) telefonów w internecie:

- D600 <- click!
- K750i <- click!

Testy (niestety) są po angielsku. Na dole każdego z nich masz przykładowe zdjęcia i filmy wykonane z danego telefonu. Moim zdaniem K750i naprawdę wcale zdjęć lepszych nie robi, mimo, że ma autofocus'a. Jak dobrze pamiętam, to w teście D600 jest jeden obrazek, co przedstawia różnicę wyświetlaczy pomiędzy D600 a K750i. Jest duża, prawda? Nie tylko pod względem wielkości...

#79817  autor: RickY
 14 cze 2006, 23:39
hmm Ja bym wybrał D600 na 100% Dlaczego??
Dlatego:
+Duża rozdzielczość
+Dużo pamięci wew 80 mb a k750i ma bodajże 32 mb
+Podłączenie do tv (czasem może się przydać)
+możliwość przejżenia plixów Worda pdf Txt (czasem przydaje się)
+Foty są ładne
+Fajny Desing Menu
Co do k750i jest taki Duży minus a mianowicie Joystick :| ale tanie karty pamięci ma i Autofocus (sam ustawia światło)
Pozdro

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#79956  autor: Adam1991
 15 cze 2006, 22:48
Moj kolega ma d600 który jest dostepny chyba tylko w usugach dla firm albo bulimy za niego kupe forsy. Ja mam k750i za ktorego tez duzo dałem. mi szczerze mowiac podoba sie bardziej moj phone. nie dlatego ze ja go mam ale:
zdjecia te same, k750 autofokus + dużo elementow do obróbki zdjęc filmów łatwiejsze połaczenie z koputerem lepsze mp3 radio z rds-em. Może samsung ma lepszy wyświetlacz ale nic po za tym. Ja jestem bardzo zadowolony z se, nic mi sie nie psuje nie mma żadnych problemów, powgrywałem mnóstwo rzeczy z neta i jest super. Gorąco polecam

[ Dodano: 2006-06-15, 22:52 ]
jedna rzecz: czy macie wade wzroku że musicie miec duzy wyswietlacz? to kupcie sobie laby telefon i cyfrówke. Look na samsunga b600 10 m pikseli bardziej aparat niz telefon

#80065  autor: RickY
 16 cze 2006, 17:03
z neta do D600 też jest dużo rzeczy jak coś ;) a tak pozatym To co z tego że jest w usługach dla firm co to za różnica??Nie mamy problemów ze wzrokiem chodzi o to że niewidać tak dużo kratek pixelowych pozatym czy twój Se da się podłączyć do Telewizora ?? odp Nie
Czy da się oglądać na tym se plików txt word pdf...?? odp Nie
Kiedy kupiłeś Se?? jak niedawno to jeszcze ciesz się ponieważ niedługo Joy ci się rozwali Niewiem co w tym takiego "jarającego" że w radiu jest rds?? Autofocus niewiem czy dużo pomaga
Recka k750i po ang - http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml
Recka D600 po ang - http://www.mobile-review.com/review/sam ... 0-en.shtml

#80263  autor: PTK
 17 cze 2006, 20:52
Lepszy jest k750i ponieważ ma podczerwień i w aparacie jest autofocus. ten telefon jest również bardziej wytrzymały bo składa się z 1 części a samsung ma rozsuwaną klawiaturę która przy mocniejszym rozsunięciu może się zepsuć.

#80275  autor: RickY
 17 cze 2006, 22:26
hmm co do "bardziej wytrzymały..." to mam wątpliwość dobrze że pokreśliłeś fakt o irdzie ale to już jego decyzja

#80279  autor: Adam1991
 17 cze 2006, 22:43
mimo wszytsko bardziej polecam se

[ Dodano: 2006-06-17, 22:50 ]
a czy filmy z samsunga sa tak dobre że na ekranie telewizora nie widac niedoróbek pixeli czy kwadratów przy szybkim poruszaniu? ta funkcja przy autofockusie i radiu to pryszcz. a po za tym idz do każdego salonu i powiedza ci ze se k750i to super phone (każdy sprzedawca to powie aby ci wcisnac coś):P. I se i sam ma wady. więc wybór należy do nabywcy. kto sie nie zgadza???