• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #79254  autor: ziomel
 11 cze 2006, 19:48
stoje przed wyborem ktoregos z tych teli...co byscie polecili??...mam do dyspozycji maks. 500 te trzy da sie w tej kwocie spokojnie dostac...mam spory dylemat...sprzedalem 6600 i chce kupic cos innego...niby 6260 to to samo co 6600 ale jednak sie rozni i mnie zaciekawila..zdrugiej strony motka z umts-em i gps-em ale ze slaba bateria...a jeszcze z trzeciej :P strony p900 mialem p800 i uzytkowalem przez niedlugi czas p910i i bardzo przypadl mi do gustu...ale jednak kusi ten umts i gps w motce natomiast ciekawy wyglad i radio w 6260...co wybrac??...pomozcie...dzieks za szybkie odp.

#79256  autor: mation
 11 cze 2006, 19:54
jak lubisz cegłofony to mozesz wziac a925 ale 15 cm wysokosci... OMG!
ja bym na Twoim miejscu wziął nokie. może dlatego ze lubie telefony z klapką.
 #79266  autor: piotrz
 11 cze 2006, 20:30
ziomel pisze:stoje przed wyborem ktoregos z tych teli...co byscie polecili??...mam do dyspozycji maks. 500 te trzy da sie w tej kwocie spokojnie dostac...mam spory dylemat...sprzedalem 6600 i chce kupic cos innego...niby 6260 to to samo co 6600 ale jednak sie rozni i mnie zaciekawila..zdrugiej strony motka z umts-em i gps-em ale ze slaba bateria...a jeszcze z trzeciej :P strony p900 mialem p800 i uzytkowalem przez niedlugi czas p910i i bardzo przypadl mi do gustu...ale jednak kusi ten umts i gps w motce natomiast ciekawy wyglad i radio w 6260...co wybrac??...pomozcie...dzieks za szybkie odp.
6260 jest z tego grona najsłabsza i wieeelka. Więc odpada
Zostaje a925 i p900.Wg nmnie wybór jest prosty bo:
p900 jest malutki, a a925 to ogromna cegła
p900 ma karty do 128mb, a a925 chyba nieograniczone.-czyli 1 do 1
Gps w motce KOMPLETNIE nie działa. ciężko łapie satelity i niezbyt dobrze sobie radzi z nawigacją...
p900 ma bardoz dobrą baterię (trzyma tydzień) czyli 2:1
Umts? umtsu prawie nie ma w polsce. No można ewentualnie to zaliczyć, bo może kiedyś będzie... czyli 2:2
A925 nie ma klawiatury. czyli 3:2
na a925 nie chodzi dużo programów z p900. Czyli 4:2

#79268  autor: ziomel
 11 cze 2006, 20:37
ale do motki mozna dokupic zewnetrzna antene do gps-a za 60 zloty i wtedy juz szybko i dobrze lapie fixa...wiec caly czas jestem w kropce

#79269  autor: piotrz
 11 cze 2006, 20:44
Hmmm...do p900 też można to zrobićbez problemu.

#79738  autor: Dragon
 14 cze 2006, 17:29
jezeli GPS jest ci narpawde potrzebny no to nie masz wyboru ale jesli chcesz miec kolejna zbawke w telefonei to lepiej P900, jest po prsotu lepszy a GPS ci sie znudzi, jesli tylko nie przeszkadza ci to ograniczenie do 128mb (ktore tak BTW mozna usunac wgrywajac soft z P910i) to bierz P900