• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #785214  autor: bartoszek534
 16 lut 2015, 22:08
witam.
poszukuje telefonu uzywanego w granicach 400zl (jednak jestem sklonny dolozyc, jesli bedzie cos ciekawego, powiedzmy do 100zl)
moje glowne wymagania:
-niezbyt duzy wyswietlacz - 4-4,3" (ewentualnie 4,5", ale w ostatecznosci)
-dosyc dobry aparat (cos nieco lepszego od defy+, ktora zdjecia robi dobre)
-chcialbym w miare aktualny system.
zastanawialem sie nad:
-iphone 4s (troche za maly ekran, no i na ios8 sa zwiechy, ale aparat swietny)
-iphone 5 (za drogi)
-sony xperia sp (troche za duzy, i nie jestem przekonany do dwoch rdzeni)
-myphone cube (jest duzy, i do tego niezbyt obiecujaca marka)
telefon najprawdopodobniej z allegro.
jakie propozycje?
 #785240  autor: Optek
 17 lut 2015, 06:33
Asus Zenfone 4 jest całkiem przystępnym telefonem w dobrej cenie: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/11635434 . Ma niezły aparat 8 mpix. Oraz niewielki wyświetlacz 4,5 cala.
Ewentualnie proponuję poszukać sobie czegoś z windows phone.

To mądry człowiek ? pomyślał Iwan ? Trzeba przyznać, że wśród inteligentów także trafiają się wyjątkowo mądrzy ludzie, nie da się temu zaprzeczyć.
 #785948  autor: bazooka
 20 lut 2015, 17:02
krecik6667 pisze:alcatel idol 2 mini s
Polecam...tylko że nie ma KitKata, jedzie na 4.3 i brak perspektyw na aktualizację.
 #786402  autor: charlotte1991
 22 lut 2015, 15:21
Ja do tej pory miałam Lumie 800 HTC 8 i LG L7II z tych wszystkich najlepsze chyba było HTC chociaż nie jest według mnie wart swojej ceny. W najbliższym czasie mam zamiar kupić sobie jeden ze smartphonów Teleunkena. Podoba mi się model selfie i chyba go kupie, jest tani i z tego co wiem ma bardzo dobrą jakość. Mam już dość kupowania telefonów z wyższej półki które i tak po niedługim czasie się psują.
 #786404  autor: bazooka
 22 lut 2015, 15:25
bartoszek534 pisze: alcatel idol 2 mini s

generalnie pytam o jakies dobre telefony.
Czy to jest jakaś forma sarkazmu :?:
Testowałeś telefon, trzymałeś go w ręku? Co w nim jest nie tak? Po co dopytujesz skoro wiesz lepiej?
Jeśli traktujesz Alcatela niżej niż myPhone Cube to... nie oczekuję żadnej odpowiedzi.
 #786678  autor: Szpady
 23 lut 2015, 14:55
Moim zdaniem myPhone Cube to bardzo dobry telefon, jak jest za duży to zobacz sobie jeszcze S-Line albo tańszego Fun3 (możesz przejść się do Teletorium czy podobnego stoiska i obejrzeć je z bliska)
Co do marki, jest raczej jest dla ludzi, którzy cenią podzespoły wyżej niż "firmowy znaczek" :>

Valhalla!
 #786827  autor: bartoszek534
 23 lut 2015, 22:53
sebusy pisze:
bartoszek534 pisze: alcatel idol 2 mini s

generalnie pytam o jakies dobre telefony.
Czy to jest jakaś forma sarkazmu :?:
Testowałeś telefon, trzymałeś go w ręku? Co w nim jest nie tak? Po co dopytujesz skoro wiesz lepiej?
Jeśli traktujesz Alcatela niżej niż myPhone Cube to... nie oczekuję żadnej odpowiedzi.
nie oczekujesz? to nic, odpowiem.
chodzi mi o szybkosc. pierwszy rzut oka na nakladke Alcatela i juz wiadomo, ze syf. Cube? praktycznie czysty.
haha, tak, trzymalem, testowalem, ale poczytalem opinie ludzi, ktorzy maja go kilka miesiecy, wtedy zaczyna sie bagno.

co do Cube, moze zaakceptowalbym i to 5 cali, ale musialbym miec pewnosc, ze nie jest jakis awaryjny. jakos nie moge przekonac sie do myPhone.
 #786872  autor: bazooka
 24 lut 2015, 06:11
Hahaha, Nie ma żadnego bagna, bo Alcatel nie stosuje nakładki. :-)
Zaraz minie rok, sporo apek, żadnej konieczności master reseta, fotki o które pytasz w temacie, są OK, chociaż kolory mogłyby być nieco żywsze. Używa kobieta, zero problemów.
Ale rozumiem, niektórym starcza jakość chińskich części zebrana i nazwana przez polską firmę...
Poza tym Cube to dualsim, to moim zdaniem ważny argument, ale o tym w temacie nie było.
 #786949  autor: Szpady
 24 lut 2015, 12:39
bartoszek534 chcesz mieć bezawaryjny telefon to może pomyśl o myPhone IRON? :P Ludzie rozjeżdżają go samochodami a on ciąż działa, nawet się nie zarysuje ;)

Valhalla!