• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #77505  autor: Cfaniaczek
 02 cze 2006, 14:22
Cześć, pomóżcie mi zdecydować który fonik wybrać...oto czego oczekuje:
-najtańszy
-najlepsza jakość mp3
-najlepsze fotki
-najlepszy wyświetlacz
-najszybsze przechodzenie z jednej mp3 do kolejnej
-szybkie chodzenie po menu
-szybkie przeglądanie zdjęć
-szybkie zapisywanie zdjęć
-głośno grające mp3 bez słuchawek
-możliwość wgrania nowszego softu itp.

no to chyba wszystko...a teraz kilka pytań:
1.Czy w tych telefonach szybciej sie chodzi po menu i przechodzi z jednej mp3 do kolejnej niż w sagemie 6-2?? Bo obecnie go mam w sieci orange i mówie wam gdybym miał 100 mp3 to przejście z pierwszej do ostatniej zajeło by mi chyba z godzine :D .

2.Czy szybciej zapisują zdjęcia??

3.Czy zawalona pamięć nie zwalnia znacząco menu???

4.Czy jakość mp3 w słuchawkach np. K750i jest porównywalna do odwtarzacza mp3 creative??

Czekam na odpowiedzi. Z góry dzieki

#77508  autor: orB
 02 cze 2006, 14:56
Nie jestem ich użytkownikiem, ale praktycznie codziennie mam z nimi kontakt. Z tej trójki na pewno najlepszy jest D600. Ma super wyświetlacz, na którym nawet najbrzydsza tapeta wygląda świetnie. Jeśli chodzi o filmy to też najlepszy D600. Zdjęcia są porównywalne i telefony są mniej więcej tak samo szybkie, żadnych przycinek. Jeśli chodzi o wygląd... może to każdy powinien sam ocenić, ale D600 pomimo że jest mały, ma duży zajedwabisty wyświetlacz. Do k750 i W800 idealnie pasuje określenie cegły z malutkim wyświetlaczem. Gorszym nawet niż ten w mojej Motoroli, która kosztuje połowę mniej. No i oczywiście ten słynny joystick w SE. Już jednemu koledze nawala. Drugi to chyba już tylko kwestia czasu... SE odradzam.

#77509  autor: ywis
 02 cze 2006, 15:04
Z tej całej trójki którą podajesz oczywiście SE W800i :mrgreen:
Nawet bym się nie zastanawiał ;)

#77538  autor: Cfaniaczek
 02 cze 2006, 18:08
dzieki chłopaki, czekam na dalsze porady użytkowników...ale powiem wam szczerze że te małe wyświetlacze se to jedyna rzecz która wstrzymuje mnie od zakupu któregoś z nich...a czy on jest naprawde taki mały?? Nie widziałem go na żywo...dużo mniejszy niż w sagemie 6-2??

#77553  autor: szczeka
 02 cze 2006, 19:12
troche orB przesadzil z tymi wyswietlaczami w SE ;)

wyswietlacz wielkosciowo jest okey- imo w sam raz, rozdzielczosc dobra, odzwierciedlenie kolorow bardzo dobre, nie wiem, jak to jest w d600, ale na pewno jest wiekszy, ale czy to, az taka duza zaleta..? mnie by w zupelnosci wystarczyl wyswietlacz z w800/k750i..

co do wyboru- ja bym bral w800i, bo go lepiej znam od d600, ma ladne, intuicyjne menu, aparat bardzo dobr (porownywalne foty z d600), odtwarzacz mp3 bardzo dobry, radyjko pieknie smiga i wydaje mi sie wytrzymalszy od samsunga, ktory jest sliderem.. jakos tak mi sie wydaje, ze pare upadkow i ten odsuwany mechanizm moze sie poluzowac.

#77585  autor: User Telepolis
 02 cze 2006, 20:32
Najlepiej było by kupić k750i i wgrać softa z w800i :mrgreen: ,ale to nie takie łatwe...trzeba jeszcze umieć to zrobić.MOJE zdanie na temat telefonów:
w800i-->telefon do odtwarzania MP3 i słuchania radia,ponadto do robienia fotosów.
d600--->duży wyświetlacz na którym z pewnością dobrze ogląda się filmy,do tego b.elegancki,dobry aparat.
- są drogie karty pamięcie (TransFlash)

JA osobiście wybrałbym samsunga,bardziej mi pasuje :wink:

#77620  autor: Dragon
 02 cze 2006, 23:31
wedlug mnie K750i w ogole odpada (najtanszy z tych wszystkich ale drozszy w porownaniu do D750i ktora oferuje te same funkcje) ja bym go odrzucil i zastanawial sie pomiedzy W800i a D600 (i w tym momencie sam bym nie wiedzial co wybrac poniewaz W800i jest bardziej przystosowany do muzki na czym mi osobiscie zalezy, natomiast D600 tez dobrze sie sprawuje jako odtwarzacz a dodatkowo ma super ekran, jeszcze co do aparatu W800i jest lepszy)

#77630  autor: Rogal
 03 cze 2006, 04:55
Po moim głębszym zastanowieniu i przemyśleniu całej sprawy jednak bym kupił SE W800i :wink:

#77673  autor: Cfaniaczek
 03 cze 2006, 12:50
dzieki chłopaki za przemyślenia i rady ale nadal nie moge sie zdecydować :D . Narazie na pierwszym miejscu jest chyba W800i i k750i z powodu ceny najlepszego aparatu i oczywiście odwtarzacza mp3 bo niczym sie chyba fony nie różnią poza obudową, ale zraża mnie do nich ten wyświetlacz, musze poszukać komisu w Legnicy w którym bedą te fony i zobacze czy te ekrany są tak malutkie...zapomniałem jescze że D600 można podłączać do telewizora :) i ma głośniki...czekam na kolejne rady.pozdrawiam

#77698  autor: Orange
 03 cze 2006, 14:49
bierz Samsunga. Chociaż obydwie firmy MADE IN CHINA, ale samsung zawsze ma większe doświadczenie w telefonach niż SE.
Samsung ma ładny wyswietlacz i ładny aparat 2 mpix. + wejście do Tv gdzie jeszcze lepiej sie ogląda video. Polecam S/\MSUNGA

together we can do more

#77699  autor: szczeka
 03 cze 2006, 14:52
przemeQ pisze:bierz Samsunga. Chociaż obydwie firmy MADE IN CHINA, ale samsung zawsze ma większe doświadczenie w telefonach niż SE.
Samsung ma ładny wyswietlacz i ładny aparat 2 mpix. + wejście do Tv gdzie jeszcze lepiej sie ogląda video. Polecam S/\MSUNGA
daj spokoj, SE obok nokii to zdecydowanie najlepsza marka, troche za nimi jest samsung i tyle- koniec.. do tego jakie made in china ? SE jest to producent szwedzko-japonski (ericsson szwecja, sony japonia..) ja bym chyba bral w800i, bardzo mi sie podoba design..

#77707  autor: piotrz
 03 cze 2006, 15:11
Cfaniaczek pisze: chyba W800i i k750i z powodu ceny najlepszego aparatu i oczywiście odwtarzacza mp3 bo niczym sie chyba fony nie różnią poza obudową,
W800 jest lepszy od k750, bo ma lepsze słuchawki w standardzie, możliwość pracy w trybie mp3 (bez telefonu) i kartę pamięci 512mb w standardzie.
Jednak ja bym brał d600...lepszy wyświetlacz, głośniki stereo, mniejszy, można go podłączyć do telewizora. A słuchawki można sobie dokupić lepsze i mieć mp3 jak w w800..

#77737  autor: orB
 03 cze 2006, 16:24
szczeka pisze: daj spokoj, SE obok nokii to zdecydowanie najlepsza marka, troche za nimi jest samsung i tyle- koniec.. do tego jakie made in china ? SE jest to producent szwedzko-japonski (ericsson szwecja, sony japonia..) ja bym chyba bral w800i, bardzo mi sie podoba design..
SE daleeeko jeszcze do Motoroli 8)

Każdy producent ma swoje fabryki na dalekim wschodzie, więc bez sensu porównanie. Ja bym nawet powiedział że na korzyść samsunga, bo to europa w stosunku do żółtków jest daleko za murzynami.

ps. Niektóre wypowiedzi typu "Wybrałbym SE" nic nie wnoszą do tematu. I zamiast sensownej dyskusji robi się bełkot i licytowanie który lepszy. Nawet ktoś napisał że W800 ma lepszy aparat - dosłownie cuda na kiju ;) Forum telekomunikacyjne a takie bzdury niktórzy piszą. Dla mnie oczywistym jest że D600 jest lepszy, a SE gorszy technicznie, znacznie bardziej awaryjny i stanowczo przereklamowany.

#77746  autor: szczeka
 03 cze 2006, 16:39
z tym, ze SE bardziej awaryjny to sie nie zgadzam.. mialem od groma kontaktu z roznymi Sony Ericssonami i jedynie w k500i k700i psuly sie joye, nic poza tym..ogolnie chodzily bardzo dobrze, zadnych usterek, nie wiem skad u Ciebie ta opinia...

#77749  autor: orB
 03 cze 2006, 16:44
szczeka pisze:z tym, ze SE bardziej awaryjny to sie nie zgadzam.. mialem od groma kontaktu z roznymi Sony Ericssonami i jedynie w k500i k700i psuly sie joye, nic poza tym..ogolnie chodzily bardzo dobrze, zadnych usterek, nie wiem skad u Ciebie ta opinia...
No właśnie o joyach mówie :)

#77756  autor: szczeka
 03 cze 2006, 17:18
ale to tylko w k500i/k508i, k700i, sporadycznie k300i.. modele typu k600i juz te usterke wyeliminiwaly.

#77846  autor: Cfaniaczek
 03 cze 2006, 21:37
ej a mógłby mi ktoś napisać wymiary wyświetlacza w800 i k750i ?? Najlepiej w mm Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-06-04, 18:52 ]
ej chłopaki nadal nie wiem który telefon wybrać. A powiedzcie mi jeszcze wymiary ekranu W800 w mm i czy jakość mp3 w nim jest podobna do playera creative :D . Czekam na odpowedzi.