• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #74002  autor: sledz92
 15 maja 2006, 23:16
Witam.
Potrzebuje kilku modeli telefonów 100-200zł dla TATY.Jego dotychczasowy T630 się popsuł,tak mi mówił i chce sobie kupić normalny telefon,gdyż w SonymEricssonie nie wykorzystywał np.aparatu VGA,IrDa,BT itd.Proponowałem mu 6310i,jednak uważa on,że jest to
za duża cegła ,jak dla niego. Oto funkcje.które wymaga mój tatuś :P
:arrow: Dobra antena,zasięg musi być idealny,nawet w centrum Krakowa,pomiędzi blokami itp.
:arrow: Trwałość,aby nie padł po kilku latach...telefon minimum na 4lata
:arrow: Musi mieć małe wymiary,a nie takie jak nokia 6310i
:arrow: Batreria przydała by się,aby trzymała tak ze 3-4 dni

Proponowałem mu nokie 3410,3510i,ale poprosił mnie widząc,że dużo pisze o telefonach o radę od was.Czekam na odpowiedzi.Raz jeszcze mówię,że telefon ma być tylko i wyłącznie do rozmów,gdyż jest on kierownikiem,więc dużo rozmawia.Czekam na wasze propozycje.
PozdroW (-_-)

[ Dodano: 2006-05-15, 22:18 ]
Ps.Ten phon poszedł do komisiu na przegląd...ojciec go tam zostawił i ma po niego jutro pojechać i zobaczyć co sie z nim stało.Być może da mi go na pewien czas,aż nie kupię sobie tej motoroli.Jednak temat nadal obowiązuje i potrzebuje kilku modeli,które mu pokaże,a on sam sobe wybierze tela,jaki mu odpowiada.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#74075  autor: Irek
 16 maja 2006, 15:40
Rozwiązenie jest jedno. Kup mu Sagema myX2-2m. Telefon posiada kolorowy wyświetlacz, gprs, kalendarz i takie inne podstawowe pierdołki, jest mały, a co chyba najważniejsze bateria trzyma około 3 dni! Do tego jest bardzo lekki.
Najlepsza jest jego cena. Kosztuje uwaga: 119 złotych nowy, bez simlocka i do tego jeszcze ma dwa lata gwarancji więc ja bym się nie zastanawiał!

"And one more thing..."

#74083  autor: szczeka
 16 maja 2006, 15:59
n6510,
mala, bez bajerow, dosc tania, dobra bateria, bezawaryjna..

#74100  autor: Vin
 16 maja 2006, 16:39
Siemens M50...mały, wytrzymały, bateria trzyma przy rozmowach i esach ok 4 dni...[/scroll]

#74103  autor: ghost89
 16 maja 2006, 16:45
VINAMP pisze:Siemens M50...mały, wytrzymały, bateria trzyma przy rozmowach i esach ok 4 dni...[/scroll]
Mimo tego sagema i tego siemensa polecam

http://www.allegro.pl/item102810944_nok ... biete.html -N3100

Jest mała bateria dobra nawet wytrzymała, wyśietlacz ma bardzo przejzyste kolory ( nie tak jak powyższe telefony) jest bezawaryjny i nie drogi łatwo dostac na niego wszystko i nie ma z nim problemów:)

3100-ma lepszy od innych telefonów wyświetlacz i nie chodzi namolnie jak siemens :smt006

#74135  autor: sledz92
 16 maja 2006, 18:16
Z tego co pamiętam to mój kolega ma nokie 6510 na sprzedaż.Mówił mi że telefon jest bardzo,ale to bardzo trwały,dostał go on od wujka,który przejechał tego phona traktorem robiąc w polu :| Nie wiem jak to się mogło stać? Chyba mu wyleciał,w każdym bądź razie wystarczyło tylko wymienić obudowe i wszystko działa jak powinno :wink:
Zastanawiam się pomiędzy 6510,a 3410.Tatusiowi podobają się oba,siemens m50 odpada,podobnie jak ta nokia,chociaż mówił mi,że jeszcze się nad nią zastanowi...raz jeszcze mówię,że telefon mam być trwały,z dobra baterią i zasiegiem,a nie z najerami jak w 3100!

Czat na telepolis.pl

#74139  autor: ywis
 16 maja 2006, 18:20
Ja bym wybrał N6510, bardzo dobry telefon w tym przedziale cenowym, a do tego mały i w ogóle. Jak najbardziej bym go wybrał :)

#74315  autor: szczeka
 17 maja 2006, 18:28
dostał go on od wujka,który przejechał tego phona traktorem robiąc w polu
a to ciekawe..
raz jeszcze mówię,że telefon mam być trwały,z dobra baterią i zasiegiem,a nie z najerami jak w 3100!
taa, 3100 jest wypchana bajerami- symbian, aparat 2mpix, wyswietlacz 320x240, 262tys. kolorow.. echh..

przeciez 3100 to standardowy telefon do dzwonienia i sms'ow.
jednak to chyba bylby najlepszy wybor, bo nowa mozna kupic juz za 180zl..a od 6510 jest nieco lepsza, nie mowiac o 3410.

#74325  autor: sledz92
 17 maja 2006, 19:10
Wypowiadam się, NOKIA 3100 odpada,nie ma szans na nią! Chyba nie pozostaje nic innego jak 6510,chociaż mój stary uważa,że jest to telefon bardziej kobiecy,a 3410 to cegła...nieprzecze,iż mój tato nie lubi sobie posłuchać muzyki :wink: Więc może SIEMENS SL45i ?? Ostatnio troszkę o nim pisaliście,czy będzie on dobrym kandydatem? MOJEMU tacie nie przeszkadza antenka,tylko nie wiem dwuch rzeczy:
1)Czy ten telefon jest w stanie przeciągnać z życiem ok.3 lat
2)Ktoś na forum już pisał,że MP3 strasznie wolno wchodzą na phona.
3100 poprostu nie podoba MU się(mojemu tacie) ,co innego z 3510i.
Możecie mi coś więcej powiedzieć o tym Sl45i ? Nie wiem ile będzie kosztował w komisie,ale na allegro ceny są skromne ok. 100zł przy opcji "KUP TERAZ"
On ma w zestawie karte 32MB,czy można wpakować do niego np. 256,albo 512 ?? ?? ??
Czekam na wasze odpowiedzi,dzięks za odpowiedzi

Czat na telepolis.pl

#74329  autor: Vin
 17 maja 2006, 19:28
Mp3 wolno wchodzą :?: :|
Ale gdzie, jak :?: :|
Nawet zwykłym kablem USB empe 3 będzie się kpoiowała jakieś 2minuty...a jeśli twój tata będzie na tyle mądry, że kupi sobie czytnik MMC(wydatek 10-30zł) to mp3 wchodzą ok 10sec :mrgreen:
W sumie SL45i to byłby dobry wybór :)
Można do niego władować karte do 512 mega.
Spokojnie przeciągnie 3 lata.
I nie pisz drógiej lub trzeciej litery w wyrazie z dużej litery :P

#74336  autor: sledz92
 17 maja 2006, 19:38
a jeśli twój tata będzie na tyle mądry, że kupi sobie czytnik MMC(wydatek 10-30zł) to mp3 wchodzą ok 10sec
Jak mam rozumieć te słowa?Że ma sobie kartę pamięci dokupić,czy jak :|
O co chodzi z tym wydatkiem 10-30zł?

Czat na telepolis.pl

#74337  autor: Kaczy
 17 maja 2006, 19:41
sledz92 pisze:
a jeśli twój tata będzie na tyle mądry, że kupi sobie czytnik MMC(wydatek 10-30zł) to mp3 wchodzą ok 10sec
Jak mam rozumieć te słowa?Że ma sobie kartę pamięci dokupić,czy jak :|
O co chodzi z tym wydatkiem 10-30zł?
Że ma sobie kupić czytnik kart pamięci, który kosztuje 10-30 zł :evil: :evil: :evil: :evil:

...::: Made for loneliness :::...

#74339  autor: ziomel
 17 maja 2006, 19:42
chodzi o czytnik kart/karty pamieci...to takie urzadzenie dzieki ktoremu nie przesyl;asz przez kabel do tela a podlaczasz je do kompa i wrzucenie wtedy mp3 trwa kilka sekund a nie jak wspominal wyzej kolega przez kabel 2min

#74367  autor: Orange
 17 maja 2006, 20:33
zdecydowanie Nokia 6510. Malutka i superwytrzymała. Polecam ją. Siostra miała ją przez 3 lata ( 2000-2003 ) i była bardzo zadowolona.

together we can do more

#74372  autor: sledz92
 17 maja 2006, 20:49
Dzięks za odpowiedzi.Więcej popytam w dziale o SIEMENS'ach. Nie widzę innego wyboru,niz tylko zamknąć temacik :wink:

Czat na telepolis.pl