• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#68334  autor: pantera
 17 kwie 2006, 20:17
Media Markt :) w wawie w Al. Krakowskiej :) ... jeszcze mieli i w sumie to muszę jechać ją wymienić bo coś się knoci ,,,,

ale ogólnie rzecz biorąc jest idealna :mrgreen: :mrgreen:

jak mas zjakieś pytanka pisz :)

#68343  autor: pumba
 17 kwie 2006, 20:28
Co się tam knoci pisz szybko bo ja jutro jade do Katowice do Silesia City Center i tam może zapoluje na tego fona jak gdzieś znajdę więc wolę wiedzieć na co zwracać uwagę żeby nie wziąć jakiegoś kloca?

#68350  autor: pantera
 17 kwie 2006, 20:38
zawiesiła mi się raz przy pisaniu sms'a

zawiesiła się 3 razy przy aplikacji e-mail - przy ściąganiu

wyglada to w ten sposob ze sie wylaczy i wlaczy bez potrzeby wpisania pin'u

głośnik skrzeczy i to nie tylko gdy wyskalowane jest najgłośniej ...

tyle znalazłem wad;) ... ale wiem ze był a używana i szkoda ze nie obejrzalem jej sobie przy odbiorze - folia była ucieta w tym miejscu gdzie się ją odkleja i ktoś grał w grę - więc juz ktoś ją oddał, a mi się spieszyło więc zauważyłem to dopiero w domu ...

nnoooo ale mam tydzien na oddanie, wiec jutro bede probowal ja wymienic

tak to wsyztsko ok

świetna polifonia
swietny aparat (fotki ponizej)
super łapie zasieg
same plusy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

polecam Ci ją z całego serca :) jest idealna :) mimo tych zonków które mam ale kupowałem 13 wiec musiało tak być - jutro wymienię i mam nadzieję że będzie wysztsko ok! :)

#68356  autor: pumba
 17 kwie 2006, 20:45
hmm to szkoda że trafiła ci się taka sztuka wystraszyłeś mnie tymi wadami i zacząłem się zastanawiać ale koniec twojego postu rozwiał wątpliwości i jednak kupię tylko pytanie kiedy :wink:

#68358  autor: pantera
 17 kwie 2006, 20:52
na prawdę CI ją polecam, ma wszytsko czego oczekuję od telefonu, wszystko co powinien telefo mieć ... mieć też powinien niższą cenę ;) ale ... myślę że mimo wszytsko warto było wydać te pieniążki :)

#68401  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 23:53
ja mialem w rece 6270 i nie miala tych wad wiec pumba nie am sie co bac- nawet jesli to wada calej serii to kup po prsotu 6270 :P

#68402  autor: pantera
 17 kwie 2006, 23:55
jutro zobaczę czy to wada serii ;) ... bo jeśli tak to zawsze mam jeszcze możliwość oddania ;) ,, mam tylko nadzieję że trafiła mi się jedn afelerna i jutro już będzie oki:)

#68404  autor: Dragon
 18 kwie 2006, 00:01
co do tych wad oprogramowania, masz najnowsze ? no a glosnik moze byc zle dokrecony i drga wiec masz duze sznase ze to tylko wada egzemplarza

#68602  autor: pumba
 18 kwie 2006, 21:40
pantera i jak tam udało ci się wymienić? Napisz mi jeszcze jaką wersję masz softu?

Dragon jeśli by się okazało że 6280 są jakieś wadliwe to bym raczej zrezygnował wogóle z zakupu niż kupił 6270 bo jest duża różnica między tymi telefonami i 6270 wogóle jest brzydki i wygląda na niedopracowanego kto go miał w ręku to będzie wiedział o co chodzi a chodzi o różnice w długośći części przedniej i tylnej :wink:

#68613  autor: togom
 18 kwie 2006, 22:04
To zapewne wada jednego egzemplaża. takie się zdarzają. Ja dzisiaj miałem swoją byłą 6230i w ręku i muszę powiedzieć ,ze przez ponad rok byłem dumnym włascicielem tego tela, a po niemal miesięcznym użytkowaniu 6280 ,dzisiaj 6230i wydała mi się bublem, choć tak naprawde nim nie jest.

pantera ! albo tel którego nabyłeś ma wadę,albo wiruska złapał :mrgreen: Wymieniając sprawdz najlepiej na miejscu,lub pobaw się nim zaraz po wyjściu za sklepu - będzie ok :-)

togom

#68842  autor: pantera
 19 kwie 2006, 19:35
jest wada softu i Nokia podobno wycofala te telefony ze sklepów <przynajmniej w Media na Krakowskiej ;) > .. jutro bede miał nówke sztuke z Nokii z naprawionym softem :)

a soft mam v3.60 z 10.02.06 więc tego nie kupujcie :)

#68866  autor: pumba
 19 kwie 2006, 20:21
togom a ty u siebie jaką masz wersję softu i kupiłeś już kartę pamięci?

pantera pisze:jest wada softu i Nokia podobno wycofala te telefony ze sklepów <przynajmniej w Media na Krakowskiej ;) > .. jutro bede miał nówke sztuke z Nokii z naprawionym softem :)

a soft mam v3.60 z 10.02.06 więc tego nie kupujcie :)
kurcze a ja jutro chciałem jechać do MM Rybnik po tego tela a teraz to juz zwątpiłem :?
A co do objawów co wcześniej opisywałeś ja pamiętam jak kiedyś miałem w 3220 soft wtedy miał jeszcze jakieś błędy i np. przy aplikacjach JAVA telefon czasmi się resetował wyskoczyło nagle białe tło i telefon na nowo się uruchamiał bez pytania o kod PIN ale po aktualizacji oprogramowania problem zniknął.

#68879  autor: Dragon
 19 kwie 2006, 20:59
pumba ja bym sie na twoim miejscu nie przejmowal tylko kupil ten telefon, a jak beda bledy to ci po czasie aktualizuja oprogramowanie

#68928  autor: togom
 19 kwie 2006, 22:30
Hmm ja mam w/w soft ,ale dziwię się ,bo u mnie nic nigdy nie zawiodło.Odpukać działa bez zażutu.Ale dobrze wiedzieć ,dowiem się w czym problem.Wymiana softu- no problem-
A kartę pamięci kupiłem 12x najszybsza jaka jest na rynku i najtańsza bo to made in Taiwan,nie mam najmniejszech zastrzeżeń. Na 1G mieści się ponad godzina filmu lub ponad 2 tys zdjęć w najwyższym formacie.
Pumba kartę pamięci nie kupiłem na allegro tylko za sklepu tak jak podałem w linku kiedyś tobie- za przesyłkę oni płacą.

togom

#68933  autor: Dragon
 19 kwie 2006, 22:37
na karcie 1GB poand godzina filmu ?? w jakiej ty jakosci wgrywaasz te filmy ???

#68937  autor: Kaczy
 19 kwie 2006, 22:46
Dragon pisze:na karcie 1GB poand godzina filmu ?? w jakiej ty jakosci wgrywaasz te filmy ???
No co- pewno 640*480. Zgrywa bezpośrednio z płyty bez kompresji :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#68946  autor: pumba
 19 kwie 2006, 23:13
Dragon pisze:na karcie 1GB poand godzina filmu ?? w jakiej ty jakosci wgrywaasz te filmy ???
To sa filmy nagrywane przez ten telefon w formacie 640x480 a nie żadne filmy wgrywane z kompa na fona :wink:

#68961  autor: togom
 20 kwie 2006, 00:45
dzięki pumba, ze delikatnie " wyprostowałeś nieco różki "koledze, bo wyraźnie wyczuwalna drwina w poście jest nie na miejscu. Istotnie, chodzi o bezpośrednie nagranie video w max jakości ,formacie

[ Dodano: 2006-04-22, 17:38 ]
togom pisze:dzięki pumba, ze delikatnie " wyprostowałeś nieco różki "koledze, bo wyraźnie wyczuwalna drwina w poście jest nie na miejscu. Istotnie, chodzi o bezpośrednie nagranie video w max jakości ,formacie

pantera ! kto Ci powiedział ,ze jesdt wada softu? Nokia odpisała,ze soft 3.60 ........ jest ok i nie ma wady i nic nie wymieniają więc?!
odezwij się napisz co z tym softem u Ciebie

togom