• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #64995  autor: arnie
 02 kwie 2006, 22:19
Witam. Możecie mi poradzić, co kupić- Nokię 6230i czy Samsunga X700? Nie mogę się zdecydować :roll:

#65003  autor: deejay
 02 kwie 2006, 22:53
jeśli nie zależy ci na nazwie nokia to bierz X700 super wyswietlacz i lzejszy od 6230i która niczym sie nie wyróżnia
pozdro

#65021  autor: Bartosz
 03 kwie 2006, 05:48
no i X700 jest nowszy i ogólnie ciekawszy od 6230i

#65026  autor: zol82
 03 kwie 2006, 08:02
X700 będzie napewno lepszym wyborem.
Aczkolwiek oba telefony są porównywalnej jakości.
Pozdrawiam

#65069  autor: Dragon
 03 kwie 2006, 16:13
Samsung, telefony podobne, ale mimo wszystko Samsung ma lepszy wyswietlacz i (raczej) klapka mu nie lata jak w Nokii

#65073  autor: ywis
 03 kwie 2006, 16:44
Dragon pisze:Samsung, telefony podobne, ale mimo wszystko Samsung ma lepszy wyswietlacz i (raczej) klapka mu nie lata jak w Nokii
Z tego co mi wiadomo, to N6230i nie ma klapki :twisted:
Przynajmniej w tej co ja miałem, to nie było klapki :twisted:

#65077  autor: Przemek
 03 kwie 2006, 16:58
Samsung lepszej jakości,lepszy telefon.Bierz Samsunga :wink:

#65081  autor: arnie
 03 kwie 2006, 17:20
No to mnie chyba przekonaliście do Samsunga, tymbardziej, że w promocjach jest tańszy od Nokii... Do tej pory używałem tylko Nokii i mam obawy co do menu Samsunga...

#65082  autor: Dragon
 03 kwie 2006, 17:21
ywis: klapka= oslona baterii :P

#65134  autor: deejay
 03 kwie 2006, 21:31
a i najwazniejsze w samsungu slot na karte masz z boku i moze zmieniac podczas pracy bez off a w N trzeba cały sprzęt rozbierac :(

#65170  autor: ywis
 04 kwie 2006, 12:18
arnie pisze:No to mnie chyba przekonaliście do Samsunga, tymbardziej, że w promocjach jest tańszy od Nokii... Do tej pory używałem tylko Nokii i mam obawy co do menu Samsunga...
Ja bym marki nie zmienił za żadne skarby :mrgreen:

#65172  autor: arnie
 04 kwie 2006, 12:34
ywis pisze:
arnie pisze:No to mnie chyba przekonaliście do Samsunga, tymbardziej, że w promocjach jest tańszy od Nokii... Do tej pory używałem tylko Nokii i mam obawy co do menu Samsunga...
A to niby czemu? A co to marka? X700, z tego, co się dowiedziałem, jest lepszy od 6230i a przy tym nieco tańszy, poza tym ma o niebo lepszą baterię. A marka? Używałem już wielu Nokii i z każdą miałem jakiś problem, obecna 6100 np ma taki "drobny" feler: zegarek się późni ok. 5 min/ tydzień- toż to chyba kompromitacja w 21 wieku??

#65179  autor: ywis
 04 kwie 2006, 13:07
arnie pisze:
ywis pisze:
A to niby czemu? A co to marka? X700, z tego, co się dowiedziałem, jest lepszy od 6230i a przy tym nieco tańszy, poza tym ma o niebo lepszą baterię. A marka? Używałem już wielu Nokii i z każdą miałem jakiś problem, obecna 6100 np ma taki "drobny" feler: zegarek się późni ok. 5 min/ tydzień- toż to chyba kompromitacja w 21 wieku??
Hm. Widocznie trafiłeś na "lewy" egzemplarz. Również miałem 3 lata temu ten telefon i mnie nie zawodził w ogóle. Chodził jak w zegareczku.
Ja osobiście nigdy w życiu bym się nie przesiadł z Nokii na jakiegoś Samsunga, czy jeszcze coś innego. Nokia trzyma swoją klasę i takie jest moje zdanie, a ktoś inne może mieć inne przecież.

#65204  autor: zol82
 04 kwie 2006, 15:07
piotrz pisze:a ja bym wziął 6230i. Ma większy pixelowo wyświetlacz (w x700 1/4 wyświetlacz zajmuje data, godzina, itp.)
ma mp3 i radio (x700 nie ma radia, a mp3 mono z tego co wiem)
dodatkowo ma słaby aparacik.
ma mało popularne karty pamięci- mini Sd.
jedyną jego zaletą jest symbian- daje duże możłiwości
Piotrz, chyba nie przeczytałeś dokładnie tematu :(
Chodzi tu o Samsunga X700 a wydaje mi się że piszesz o Panasonicu X700
Pozdrawiam :D