• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #62388  autor: KaBoBeK
 21 mar 2006, 17:46
No właśnie jaki telefon wybrać na prezent dla kobiety 18 letniej ? Najlepiej z klapką, ale niekoniecznie a przede wszystkim IRDA i aparacik :)
Myślę o Samsung E700..

#62397  autor: szczeka
 21 mar 2006, 18:44
e700 nie ma IrDY master z tego, co mi wiadomo, wiec nie bedzie z niej wiekszego pozytku, mozna nia jedynie przesylac notki z kalendarza etc. i komunikowac sie z kompem.
jesli telefon ma byc zaawansowany technicznie to polecam cx65 ;) mozna go latwo patchowac, ma duzy, bardzo ladny wyswietlacz, sporo pamieci (ponad 10mb), aparat vga, mozliwosc nagrywania sekwencji video, efektowne dynamic light (jak dla kobiety to takie rzeczy moga jej sie podobac ), jest mozliwosc zmiany ikonek w menu, tez fajny bajerek dobrze dzialajaca IrDA.. hrhr, co by tu jeszcze powiedziec.. ogolnie fon godny polecenia..i mozna go dorwac spokojnie za 250, a nawet taniej.
jezeli natomiast zalezy bardziej na wygladzie (tak jak wiekszosci kobietom ;)) to moze LG C3300, ale nie ma IrDY..czesto sie nim bawie, telefon spoko, slabszy od siemensa, ale dobry ;) typowo damski, ladne menu, kolorowy kalendarz, kazdy miesiac ma inny obrazek w tle, hrhrh- fajnie wyglada :) aparat jako-taki, szkoda, ze nie ma mozliwosci krecenia video..ale coz
kolejna moja propozycja to motorolka v300/v500, tanie klapki, z ladnymi wyswietlaczami, aparatami vga..ale bez IrDY- niestety..
moge jeszcze polecic k500i bo znam go dobrze :) wyswietlacz ladniejszy niz w tych motkach i lg, mimo iz parametry takie same, ale lepiej sie w rzeczywistosci prezentuje. bardzo dobry dzwiek, odtwarzacz mp3, duzo pamieci, chociaz jak na odtwarzacz mp3 to i tak za malo ;)
niedawno mialem taki sam dylemat jak Ty i wzialem cx65, nie zaluje
pozdrawiam

#62399  autor: dziedziel
 21 mar 2006, 18:46
S e700 bedzie najlepszy chyba. Osobiscie go polecam, ma go moj kolega z klasy i jest z niego zadowolony.

Pozdrawiam Dziedziel

#62405  autor: szczeka
 21 mar 2006, 19:00
mnie osobiscie e700 do gustu nie przypadl,
tez ma go moj kumpel ;) hrhr, wyswietlacz dosyc kiepski w porownaniu do k500i i cx65, aparat tez slabszy...ale telefon nawet oki, stabilny etc..ale bez rewelacji.

#62407  autor: moods
 21 mar 2006, 19:11
powiem Ci szczerze ze e 700 naprawde dobrym telem jest. dla kobiety jak znalazl, wiem bo jak go mialem to kazdej znajomej sie podobal. co prawda z tej irdy za bardzo nie skorzysta bo jakas dziwna jest. no i w sumie bateria do najmocniejszych nie nalezy. calkiem solidnie zrobiony. menu ma ladne tylko trzeba sie przyzwyczaic. choc ma juz swoje lata to daje rade

#62411  autor: ywis
 21 mar 2006, 19:25
E700 jak znalazł, ale dla kobiety też jest dobra V3 choć wielkością przeraża :-D no i niedostępna w tej cenie co E700, tylko dwa razy więcej. Ja bym się nie zastanawiał, bierz E700, kobieta napewno będzie zadowolona :twisted:

#62414  autor: user_delete29
 21 mar 2006, 19:45
Ello! :wink:

Ja to polecalbym (dla kobiety) Sony Ericsson'a k300i...

Irde ma dobra, Soniaki widza sie bez problemu - do przesylania zdjec, dzwonkow, tapet.

Ladnie wykonany, chociaz wada jest to, ze ma ten ekran mniejszy niz w k700i.

Aparat VGA jest - tryb nocny u niego jest troche lipny. Za dnia, przy normalnym oswietleniu, to zdjecia przyzwoite.

Moj drugi typ zostal napisany przez przedmowce. Siemensy z serii - CX, CXT, CXV 70. Spoko!

Pozdrawiam! :smt006

#62423  autor: szczeka
 21 mar 2006, 20:18
moim zdaniem nie oplaca sie brac k300i, bo w tej samej cenie jest k500i, ktory ma wiekszy wyswietlacz, bo ten w k300i jest slabiutki..

#62430  autor: user_delete29
 21 mar 2006, 20:38
Wlasnie ten ekran to taka jego wada... :cry:
No ale skoro to ma byc prezent dla kobiety to myslalem o nowce sztuce! :wink:
No to wtedy nie dostanie k500i za 300 pln... :cry:
Jestem najbardziej za kupnem tego wyzszego modelu! :wink:

#62435  autor: l3p
 21 mar 2006, 21:19
Ja natomiast odradzal bym ten telefon kobiecie.
Nie pasuje mi On do kobiecej ręki.
LG 3300 nie jest zly klapka zawsze lepiej wyglada w damskiej torebce ;)

#62462  autor: Dragon
 21 mar 2006, 22:08
frasio podal dobra propozycje, V500 bedzie jak najlepszy, Irdy co prawda nie ma, ale jest nowoczesniejszy BT, a co do tego ze wolno chodzi to chyba zalezy do modelu:P
(gdyby aparat nie byl niezbedny to pomysl tez nad SE Z200, moja siostra go ma, wybrala wlasnie ze wzgledu na wyglad:P)

#62495  autor: lukasmarcin
 22 mar 2006, 09:30
może byc moto v547 (lekko ulepszona v500). do 300 zł ciężko będzie, ale jest to możliwe

v547

polecam ten telefonik :)

mozna tez zaproponować samsunga x480 (żona takiego uzywa i jest zadowolona) telefon prosty, mały, lekki ... kobiecy

x480

a co do v3 to chciałem go sprezentowac małżonce jednak jak go zobaczyła w salonie to się lekko przeraziła, jak na klpkowca jest dość spory :(
Ostatnio zmieniony 22 mar 2006, 20:52 przez lukasmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.

#62532  autor: deejay
 22 mar 2006, 11:53
niestety w cenie do 300zł nie kupisz Samsunga z klapka i z pełni funkcjonalną irdą :( a takie masz wymagaania co jak widze reszty nie interesuje :)
jesli juz to ja zamiast E700 wybralbym nowszy model z identycznymi funkcjami ale za to bardziej wytrzymaly i mniej plastikowy a to w toebce kobiety jest ważne i jest to E330.
A propozycje ala LG i motorole olej bo coprawda sa to klapki ale dla dziewczyn nie zabardzo są to duze i malo poręczne klapki, jesli klapka dla dziewczyny to tylko Samsung

pozdro