• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Co do ok. 400zł ?

SE K700i
8
32%
Moto E398
4
16%
Siemens SX1
11
44%
Coś innego
2
8%

#56046  autor: the_neptun
 24 lut 2006, 16:53
szczerze to proponuje o2 X3 1,3MP mp3 etc fon jest dobry jednym slowem, a za ta kase nie kupisz nic lepszego

jedyna wada to brak pl menu, ale mi to nie przeszkadza ;p

pozdrawiam

#56057  autor: kamil1221
 24 lut 2006, 17:11
No i sie walem do tematu i wcisne swoje slawne 3grosze.
Sagem myX6-2.

W tym telefonie spotykamy się z aparatem o rozdzielczości 1,3 megapixela, co stanowi ogromną zaletę tego Sagem. Aparat jest wyposażony w progresywny ośmiokrotny zoom.
Sagem proponuje nam nie tylko plików odtwarzanie w formacie mp3 ale także wav, AAC, ACC+, AMR, iMelody, Midi.
Telefon oferuje GPRS klasy 10, oraz WAP 2.0 (w tym modelu została zainstalowana przeglądarka znanej firmy OPENWAVE 7.0, telefon potrafi odczytywac strony w jezyku Xhtml).
Znajdzie się też tutaj Bluetooth, IrDA, SyncML, Serial Speed, USB Mode (At plugging-in, Modem, PictBridge, Mass storage[kryterium dzialania - karta pamieci do mass storage] for PC). Przy połączeniu telefonu z komputerem polecam Bluetooth.

Sagem myX6-2 odczytuje formaty:
audio – iMelody, Midi, wav, mp3, AAC, AAC+, AMR;
obrazy – wbmp, bmp, png, gif, animacja gif, jpeg;
video – 3gp9nagrywa i odtwarza0, mp49tylko odtwarza0.

Allegro1 Allegro2 Allegro3

#56069  autor: szczeka
 24 lut 2006, 17:21
technicznie ten sagem jest b.dobry :)
ale to sagem, nie trzyma ceny i nie wiem, jak u niego ze stabilnoscia..

#56072  autor: Osk92
 24 lut 2006, 17:27
Panowie :P Wątek myślałem ze już danwo upadł a tu prosze bardzo, dopiero się rozwija eheh- i dopsz 8) Z tym że... napierw muszę sprzedać to co mam na avatarku i w linku w podpisie.
kamill1221- przykro mi ale Prange Menu to najgorsza rzecz jaka mogła się przytrafić. Po drugie niedobrze mi się ten telefon kojarzy... Myślałem o nim ale meni orangutana go aboslutnie dyskwalifikuje... a decyzję podjąłem hehe.
Żadnych wieszających się SX-ów i drogich K700i. Stwierdziłem ze Moto będzie najepsza :) MIałem juz znia kontakt i wiem ze jest wspaniała. A przecież ingerenecja w soft (czytaj: E398@RokrE1) to jeszcze jedna sprawa która mnie do niej przekonuje :)
Ale piszcie- może mnie przekonacie.
Żadnych klapkowców a w zestawie powinien być kabel USB. Wymagany BT bądź podczerwień a najlepiej oba naraz :wink:

#56078  autor: szczeka
 24 lut 2006, 17:34
ja bym e398 nie bral :) brak irdy ja kompletnie w moich oczach dykswalfikuje..

#56081  autor: kamil1221
 24 lut 2006, 17:35
szczeka pisze:technicznie ten sagem jest b.dobry :)
ale to sagem, nie trzyma ceny i nie wiem, jak u niego ze stabilnoscia..
Jezeli chodzi o stabilnosc moj jest satbilny bo nie mam orange menu.
Szkoda ze nie wybierzesz Sagema.
Chociaz sie nie dziwie te ornge menu wszystko co w nim najlepsze psuje.
Ciekawe jaka by osignela cene moj Sagema myX6-2 na allegro:
:arrow: brak orange menu,
:arrow: bez simloka.

#56086  autor: Osk92
 24 lut 2006, 17:49
szczeka pisze:ja bym e398 nie bral :) brak irdy ja kompletnie w moich oczach dykswalfikuje..
W moich nie 8) W zestawie jest kabel USB a dzwonki MIDI nie będą mi potrzebne jeśli ja kupię :wink: (wręcz bedą niewskazanie bo midi w E398 jest mierne :P) A fotki będę wymieniał przez BT, USB i kompa 8)

kamil1221- ja tez żałuję... serio gdyby nie Orange Menu to byłby poważnym kandydatem (był nim wcześniej ale to meni... nie mogę tego zdzierżyć...) nadal jednak będe o nim pamiętał :)

#56088  autor: szczeka
 24 lut 2006, 17:52
ale jezeli bedziesz cos chcial z telefonu na telefon...to bedzie z tym dosc slabo, bo obecnie malo osob ma telefony z BT, przynajmniej w moim otoczeniu, jest to jakies 20%...

#56091  autor: Osk92
 24 lut 2006, 17:56
szczeka pisze:ale jezeli bedziesz cos chcial z telefonu na telefon...to bedzie z tym dosc slabo, bo obecnie malo osob ma telefony z BT, przynajmniej w moim otoczeniu, jest to jakies 20%...
Wiem... ale stwierdziłem ze trudno. Wolę być zadowolony z te;lefonu niż podporządkowywać się innym i brac spec. telefon z IrDĄ (dlatego dałem na początku SE K700i)
U mnie też słabo z tym BT (jeden z kumpli nie wiedział że ma coś takiego i nie wiedzial do czego to służy w My-X6-2 [dlatego m.in. go nie chce] to myślałem ze się załamię... :| ) ale najwazniejsze że USB w zestawie i MP3 8)