• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #52689  autor: szczeka
 09 lut 2006, 16:35
Witam,
co sadzicie o SE k500i? dobry fonik wg. Was..?
czy jest widoczna roznica jakosci wyswietlacza z cxt70, pixelowo i fizycznie cxt70 ma wiekszy, czy duzo ladniej to wyglada? czy k500i ma sklonnosci do zawieszania sie, tudziez spowolnionego chodzenia po menu etc..? moze lepszym wyborem bylby, jednak inny telefon w tej cenie (ok. 350zl..)

#52779  autor: Frasio
 09 lut 2006, 22:03
Telik b. fsjny.
Nie wiesza się, nie spowalnia w menu.
Wyświetlacz jest dobry.
Minimalnie widać piksele, ale jeśli tel ma tak niewielką rozdzielczość, a tak wielki fizycznie ekran, to trudno żeby tego nie było.

W tej cenie z nowych byłby najlepszy, ale jeśli miałbym wybierać używany, to wybrałbym Nokię 3660.
Ma sybiana, BT i karty pamięci. ;)[/b]

Obrazek

#52793  autor: wendzior
 09 lut 2006, 22:44
zgadzam sie prawie we wszystkim z frasiem ale co do wieszania to nie wiem
moja kuzynka ma ten telefon i kiedys przy puszczaniu dzwieku zaciał sie on ale mozna bylo uzytkowac telefon, lecz gdy chciało ie wejść w aparat pisało ze jest niedostepny:D (??) po wyjeciu baterii wszystko chodziło. a co do baterii. gdybym mial ten fon to ładował bym go codziennie lub vo dwa dni - jak sie wlaczy aparat bateria tak leci ze nie wiem

#52796  autor: Frasio
 09 lut 2006, 22:48
wendzior pisze:zgadzam sie prawie we wszystkim z frasiem ale co do wieszania to nie wiem
moja kuzynka ma ten telefon i kiedys przy puszczaniu dzwieku zaciał sie on ale mozna bylo uzytkowac telefon, lecz gdy chciało ie wejść w aparat pisało ze jest niedostepny:D (??) po wyjeciu baterii wszystko chodziło. a co do baterii. gdybym mial ten fon to ładował bym go codziennie lub vo dwa dni - jak sie wlaczy aparat bateria tak leci ze nie wiem
Ja miałęm tylko z telem dwie dziwne sytuacje.
Włączam aparat, chce coś nagrać, a tu "funkcja niedostępna" (zdjęcia robić mogłem)

Oczywiście po właczeniu i wyłączeniu działał znów.

Albo po wgraniu beznadziejnego motywu własnej roboty z ustawionym gotowym dzwonkiem wav, żaden z innych dzwonków wav nie chciał grać (tylko wav). ;)

Obrazek

#52807  autor: orB
 09 lut 2006, 23:24
Szybkość menu jest przeciętna, wyświetlacz i jakość zdjęć też nie powalają. Np. mojej koleżance joy już w nim siada. Przedni panel... no cóż :wink: kwestia gustu. Za tą cene możesz mieć lepszy telefon, ale ten nie będzie złym wyborem :-D

#52813  autor: Dragon
 09 lut 2006, 23:55
Jesli nie zalezy ci tak bardzo na aparacie to kup SPV- zyskasz karty pamieci, lepszy ekran i Windows

#52829  autor: Frasio
 10 lut 2006, 06:32
orB pisze:Szybkość menu jest przeciętna, wyświetlacz i jakość zdjęć też nie powalają. Np. mojej koleżance joy już w nim siada. Przedni panel... no cóż :wink: kwestia gustu. Za tą cene możesz mieć lepszy telefon, ale ten nie będzie złym wyborem :-D
Aparat rzeczywiście nie powala na kolana, ale nie wychosdzą super najgorsze. ;)

Co do joya to rzeczywiscie, wada tych modeli, bo mi też już sie zrąbał.

Przedni panel rzeczywiście bardzo brydki, ale tylko w K500i, K508i jest przepiękny. ;)

Obrazek

#52846  autor: szczeka
 10 lut 2006, 10:23
W tej cenie z nowych byłby najlepszy, ale jeśli miałbym wybierać używany, to wybrałbym Nokię 3660.
Ma sybiana, BT i karty pamięci.
3660 technicznie jest lepsza, ale gabaryty troche mi nie odpowiadaja ;) a do tego jest sporo drozsza, k500i kupie za ok. 330-350, a 3600 chodzi czesto ponad 400....
Jesli nie zalezy ci tak bardzo na aparacie to kup SPV- zyskasz karty pamieci, lepszy ekran i Windows
bardziej zalezy mi na aparacie, niz na windowsie ;-) to ma byc zwykly telefon do dzwonienia, z irda, aparatem vga i ladnym wyswietlaczem :)
Przedni panel rzeczywiście bardzo brydki
przedni jeszcze da sie przezyc, tylko ten tylny mnie odstrasza - ohyda :) ale wsadze w jakis pokrowiec skorzany, co by tylu nie bylo widac :D

#52951  autor: Frasio
 10 lut 2006, 19:16
Właśnie z tyłu jest bardzo ładny, nie wiem co ci się w nim nie pododba.

P.S.: Jak już będziesz brać, to lepiej weź k508i. ;)
Ładniejszy. ;)

Obrazek

#52959  autor: pawelek90_lomza
 10 lut 2006, 19:34
Telefon jest bardzo fajny, wygląd spoko. Posiada odtwarzacz mp3 choc przy tej pamięci "(12 MB) nie wiem po co on tam 2 nutki i full pamięć. Ogólnie fonik wart swojej kasy, bateria trzyma dlugo, zdjęcia są takie sobie ale nie najgorsze :)

Tylko brac :)

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#52984  autor: szczeka
 10 lut 2006, 20:21
wlasnie chodzi o to, ze z przodu jeszcze jakos da sie przezyc, ale ten tyl... nie znam osoby, ktorej by sie to podobalo...
k508i moze i jest zdziebko ladniejszy z przodu, ale jest za to sporo drozszy :P
Frasio,
wrzuc pare przykladowych fotek z tego fona,
bede wdzieczny :-)

#53624  autor: pawelek90_lomza
 12 lut 2006, 20:16
Ja jeszcze mam kilka fotek z tego fonika:

Tutaj jedna przykładowa. Widać ze zdjęcia są dobrej jakości choc nie powalają na kolana ale są przyzwoite:

Oto one ::
Obrazek

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#53639  autor: piotrz
 12 lut 2006, 20:46
a co powiesz o Motce v360? też fajna i ma karty pamięci!

#53645  autor: jaca87
 12 lut 2006, 21:03
Miałem obydwa telefony żadnego nie polecam w SE siada bardzo często joy a w siemensie pada wszystko :P Ogólnie obydwie słuchawki są bardzo awaryjne, bez gwarancji nie kupuj !

#53647  autor: szczeka
 12 lut 2006, 21:06
fota ok, dzieki.
ta motka fajna nawet, ale nie ma IrDY i kosztuje ponad 400zl, na allegro sa nwet KUP TERAZ po 600zl i wiecej, sporo za duzo..max 350zl.