• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#50478  autor: Klusek
 01 lut 2006, 14:11
Wtrące się, bo nie lubię słuchać takich głupot.
Fresio, siemens nie ma mp3, ale jest ponoc soft dzieki ktoremu mozesz je wgrac (np cx 75 juz ma) i wersja amerykanska czylo siemens s66 tez ma. No i czytalem wiele komentarzy na ten temat, sam jednak jeszcze takowego nie znalazlem (pewnie dlatego ze nie chce mi sie szukac;)...
S66 nie ma MP3, od S65 różni się tylko tym, że działa w innych systemach (850/1800/1900 MHz), zastanawia mnie tylko gdzie Ci takie bajki opowiedzieli. Nie ma też takiego softu, który by pozwalał na odtwarzanie MP3.

A co do wyboru telefonu to jeśli zależy Ci na aparacie i karcie pamięci to bierz Siemensa, jeśli na radiu, MP3 i wyświetlaczy to bierz SE.

Obrazek
Obrazek

#50486  autor: kamil1221
 01 lut 2006, 14:26
Klusek pisze: S66 nie ma MP3, od S65 różni się tylko tym, że działa w innych systemach (850/1800/1900 MHz), zastanawia mnie tylko gdzie Ci takie bajki opowiedzieli. Nie ma też takiego softu, który by pozwalał na odtwarzanie MP3.

A tylko tak wtroce - czy nie mozna by bylo wyodrebnic odtwarzacz mp3 z motoroliki E398 (jak pamietam on jest w postaci javy) i wkleic go do siemensa??
Teoretycznie to zwykla Java??

#50488  autor: piotrz
 01 lut 2006, 14:30
tak, tylko że ta motka ma standardowo odtwarzacz mp3, który jest CHYBA wbudowany w soft :?
bo z tego co wiem to java nie ma możliwości ingerować w system

#50489  autor: kamil1221
 01 lut 2006, 14:31
A gdyby ktos inteligentny napisal odtwarzacz mp3 w javie ?? Zadzialalo by??

[ Dodano: Sro 01 Lut, 2006 ]
I jeszcze jedno do glowy mi przyszlo - moze wgrac softa z siemensa s75 ?? on czyba ma juz mp3 - ale czy by zadzialalo ??

#50496  autor: Klusek
 01 lut 2006, 14:47
OT się robi.
Jak wgrywać soft to już z CX75, ale i tak są zbyt duże różnice sprzętowe.
Gdyby była możliwość krzystania z playera z motki to już każdy by to robił :)
Jest nawet program w Javie który pozwala odtwarzać MP3 na nowych Siemensach, ale bardziej jest to ciekawostka. Dekompresuje on MP3 do postaci WAV i dopiero odtwarza, dekopresja 15 sekundowego fragmentu trwa ok 1,5 minuty. Nie ma to więc większego sensu i już lepiej pozostać przy WAV'ach.

Obrazek
Obrazek

#50499  autor: kamil1221
 01 lut 2006, 15:01
Eee tam juz lepiej kupic Sagema myX6-2 :smt005 :smt005
Mp3 da sie sluchac, jest karta pamieci, aparat 1,3 megapixel.

#50571  autor: Osk92
 01 lut 2006, 19:28
Mimo iż jestem fanem Siemensów... polecam SE K700i
Telefon jest znacznie popularniejszy i niestety ale przewyższa S65 ilością i jakością.
Tak więc żadne karty pamięci do S65 mnie nie zbawią jakbym miał do wyboru jeszcze K700i. Fakt- Siemens jak zwykle dużo ładniejszy ale Soniacz oferuje więcej.

[ Dodano: 2006-02-01 19:37 ]
Aha zapomniałem napisać.
Radio w SE to czysta fikcja ! Bez zestawu słuchawkowego ani rusz. A szkoda, bo głośnik naprawde niezły i ładnie odtwarza. Niestety telefon nie obsługuje WAVów... ale i tak więcej jest MP3 co nie znaczy że WAV nie jest potrzebny. Siemens urzeka wyglądem i elegancją. Ma aparat dobrej rozdzielczości ale w fachowej prasie został nieco pojechany za jakość zdjęć przy takich możliwościach. Zostało to naprawione w CX75. Java 3D... ehh to się nadaje tylko do gier. A nie każdego te pasjonują- tym bardziej w telefonie. (nie okłamujmy się ale mało jest ciekawych i dobrych gier na komórki)
Jak dla mnie S65 dyskwalifikuje brak odtwarzacza MP3 i mała pojemność bez kart pamięci, bo jak wiemy te do tanich nie należą. Za to oprócz ww. elegancji, wyróżnisz się w tłumie, bo ostatnio bardzo dużo się namnożyło K700i. Jednak to właśnie do SE znajdziesz więcej ciekawych rozwiązań (tak samo jak i w nim).
Pozdrawiam.