• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #16423  autor: Raphael
 09 wrz 2005, 13:22
Witam wszystkich!
więc... od dłuższego czasu użytkuję Nokię 3650, jest to najlepszy telefon jaki do tej pory posiadałem (a było ich pare) i jestem z niego bardzo zadowolny...
Mój problem jest jednak taki, że ilekroć wsadzę tę "cegłę" do kieszeni, jestem zmuszony kuśtykać jak Herr Flieg z Gestapo (Allo, Allo)... :D

Sądze więc że przyszedł czas na zamianę na coś mniejszego (duuużo mniejszego), telefony jak Nokia 6630 specjalnie mnie nie ratują... szukam czegoś naprawdę mniejszego.

Jako że uważam się za osobę "trendy" (modną) muszę iść za duchem czasu, i chcę kupić telefon z obudową typu muszelka, ew. rozsuwaną (jak niektore samsungi) 8)

Właśnie dlatego proszę was o pomoc w znalezieniu telefonu o następujących cechach:

*Aparat (min. 640x480 -musi robić równie dobre zdjęcia jak moja 3650)
*Obudowa typu "clamshell" ("muszelka, skrzydełka".. cholera wie jak to jeszcze nazwać), ew. rozsuwana.
*Możliwość rozbudowy pamięci kartą (ewentualnie duża pamięć wbudowana: min 32 MB.)
*Mile widziany (ale nie konieczny) smatphone, czyli system operacyjny, symbian, windows mobile etc.
*Nie musi być to Nokia
*Cena w granicach 400-800 zł...

Nie interesuje mnie oferta operatorów telefoni komórkowej.

I jeszcze specjalna prośba dla mieszkańców Szczecina.
Jeśli możecie, to proszę podajcię miejsce (komis-serwis) gdzie mógłbym zakupić interesujący mnie telefon.
Nie musi być nowiutki.. ale oczywiście w świetnym stanie.
Nie interesują mnie oferty na allegro -chyba że, ze Szczecina lub okolic...

Z góry dzięki.. nara!

#16466  autor: WitekT
 09 wrz 2005, 17:16
No, w sumie warunki te spełnia SonyEricsson P800... Ma w końcu klapkę. ;) Choć mały nie jest...

A tak konkretnie, to ciężko będzie znaleźć telefon, który spełni Twoje wymagania. Bardzo sprawę zawęża tu wymaganie clamshella...

#16490  autor: Frasio
 09 wrz 2005, 20:38
Gdyby nie aparat to by mogła by być moto mpx200 ale jak z aparatem to popatrz bo w moim temacie (podobnym) ktoś (nie pamiętam kto) napisał o innym telu chyba necu.

Obrazek

#16610  autor: johnq
 10 wrz 2005, 15:58
moze motka e398 byla by dobra?

#16612  autor: zol82
 10 wrz 2005, 16:14
No to może Siemens SF65, SK65
LG U8110, U8120

#16625  autor: Frasio
 10 wrz 2005, 16:43
Mendus pisze:moze motka e398 byla by dobra?
Nie czytałeś że ma być clamshell?

Obrazek

#16663  autor: Raphael
 10 wrz 2005, 22:24
zol82 pisze:No to może Siemens SF65, SK65
LG U8110, U8120
O nieeeee.. Siemensy i LG są obydwie siebie warte... :P
Chociaż SK65 wygląda niczego sobie.. ale po S55 obiecałem sobie że już więcej nie kupię Siemensa

Trochę poszperałem w necie, i w ofercie Motoroli moim faworytem jest Mpx220... muszę tylko znaleść jakiegoś w dobrej cenie..
Jeszcze musze poszperać w Samsungach, a nóż coś się trafi...

I jeszcze bardzo ciekawią mnie NEC'i mają dobre możliwości za swoją cenę.. sam mam monitor NEC'a i jest niezawodny.. zastanawiam się czy jest tak samo z telefonami tego producenta?...

#16668  autor: zol82
 10 wrz 2005, 22:33
Jeśli chodzi o mpx 220 to raczej nie zmieścisz sie w tej kwocie o której piszesz. Ale telefon godny uwagi (brat ma mpx 200 i jeżeli to jest jego godny następca to polecam).
Napisz o jakiego Neca ci dokładnie chodzi?

#16670  autor: WitekT
 10 wrz 2005, 22:34
LG podobno masowo odwiedzają serwisy...

#16777  autor: zol82
 11 wrz 2005, 18:15
anglik pisze:samsung-D500
troszki damski. :oops:
A gdzie można kupić D500 do 800zł?

#16916  autor: Raphael
 12 wrz 2005, 23:14
Samsung D-500, to zaraz po Moto Mpx220 mój faworyt... a wcale nie wydaje mi się babski.. zwłaszcza czarny..
Do niedawna wszyskie "muszelki" były uznawane za babskie.. a teraz widzę że mnóstwo facetów śmiga po mieście z takimi telefonami..
A co do ceny to widzialem D-500 na allegro za 850 zł.. ale bardzo obawiam sie o ich stan, zdjecie wszystkiego nie ukaże..

#16919  autor: zol82
 12 wrz 2005, 23:29
850zł to dość ryzykowna cena. Trzeba by kupić od jakiegoś zaufanego sprzedawcy, ewentualnie umówić się na odbiór osobisty. Różne buble ludzie sprzedają poprzez Allegro.

#16961  autor: mation
 13 wrz 2005, 14:43
Nec e616v jest bardzo dobrym telefonem. Nie do końca orientuje sie czy ma on symbiana ale funkcji ma naprawdę bardzo dużo. Niestety jest on dość duży jak każdy nec. Ciężko ci będzie znaleźć taki telefon który spełni twoje wymagania.

#16963  autor: WitekT
 13 wrz 2005, 15:04
Ten NEC nie jest smartfonem.

#17497  autor: piotrz
 15 wrz 2005, 16:58
a może samsung e800??? tyle, że ma pamięć 22mb...