• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #125642  autor: adiq1033
 19 lis 2006, 22:26
Witam.Chciałbym pozbyć się mojej pięknej n6630.Nie powiem,że symbian mi się znudził,wręcz przeciwnie.Jednak zainspirował mnie telefon Sony Ericsson K750i.Potrzebna mi komórka z aparatem lepszym niż ten w 6630,czyli powyżej 1.3 i ze znacznie lepszą jakością MP3.Kolega z Lineage II(gra MMOcRPG) ma na sprzedaż SE K750i za dośc niską cene 550zł.Telefon sprowadzony za granicy,wgrane polskie menu,pudełko,instrukcja(j.ang.)karta 64MB,papierki-brak zestawu słuchawkowego.Za nokie może uda mi się wyciągnąc 600zł(kolega chce ode mnie odkupić).Telefon sprawny an 99%.Jego wada to:
TELEFON MA MALUTKĄ WADE,KIEDy SIĘ ODSUWA KLAPKE TELEFON TEGO NIE WIDZI.ŁATWO TO NAPRAWIĆ.WYSTARCZY WYMIENIĆ OBUDOWE W SERWISIE
Telefon nie robi fotek,przez tą mała awarje.Mam odłożoną kase na kilka akcesorii,m.in na karte 1 GB (100zł) i ewentualnie na słuchawki od Walkman,zestaw HPM-82 za 135zł na Allegro.Do tego wymiana obudowy na nieoryginalna,wydatek ok. 20 zł.Teraz pytanie,czy opłaca mi się tego typu opcja.Planuję podpisac umowę świąteczną w Erze,za 10 zł miesiecznie(okres 10 mies.,po upływie tego czasu płacę normalna składkę 30zł do końca umowy-14 miesięcy pozostanie).Bezawaryjności ten telefon mi nie zapewni.Chodzi mi o wygodę,eleganckośc,ładne zdjęcia,swietne MP3.Może macie inne,konkrente propozycje? Co polecacie? Dla osób,które pomoga rozdam oczywiście punkty pomógł.Nie skreślam z listy telefonów z Symbianem.Z początku wykreślam Siemens'a SX1,Samsunga X700,Nokię 6230i.

[ Dodano: 2006-11-19, 22:35 ]
Dodam może zdjęcia telefonu.Kolega wspominał,że zastanawia się nad wystawieniem telefonu na aukcji.Tak więc musze się spieszyć z decyzją.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jezeli wystawi telefon na allegro może być krucho,jednak nie sądze,aby przeszkodziło mi to w kupnie telefonu.W podobnej cenie mogę zdobyć telefon na allegro,wygrywając licytacje,tyle że tu mam cenę niższą po koleżeńsku :roll:

#125706  autor: Osk92
 20 lis 2006, 10:23
Ten telefon już był na allegro :| Nie kupiłbym telefonu z takim aparatem, który nie robi zdjęć :| Nie wziąłbym tego...

#125811  autor: adiq1033
 20 lis 2006, 16:41
http://www.allegro.pl/item142333295_son ... 750_i.html

A ten? Za 550zł,graw. 2 lata,simlock w Erze,co mi nie przeszkadza,ponieważ będe podpisywał niebawem umowę w tej sieci.Co o nim sądzisz osk92 ?

#125816  autor: MadzikS
 20 lis 2006, 16:54
Jeśli masz zamiar podpisać umowę w Erze to czemu nie nie weźmiesz tego telefonu wraz z abonamentem? cena będzie podobna, a przynajmniej będziesz miał telefon z dwuletnią gwarancją. Moim zdaniem bez sensu kupować za taką kase wadliwy telefon i bez akcesoriów

#125821  autor: adiq1033
 20 lis 2006, 17:22
Co mi z tej gwarancji,skoro chcę wgać soft od w800i ? Joystic mam zamiar czyścić raz w tygodniu,aby nie padł w bardzo szybkim czasie,mam nadzieję,że się uda.Kolega wystawił telefon na aukcji,zakończył Ją,ponieważ znalazł już kupca-telefon sprzeda za 580zł.
http://www.allegro.pl/item142314817_son ... niaka.html

Poza tym cena telefonu w salonie Ery będzie napewno wyższa,niż ta na allegro.Chodzi mi o cene w granicach 600zł.Chciałem do telefonu kupic karte 1GB.

#125822  autor: ywis
 20 lis 2006, 17:24
MadzikS pisze:Jeśli masz zamiar podpisać umowę w Erze to czemu nie nie weźmiesz tego telefonu wraz z abonamentem?
Twierdze tak samo jak koleżanka... dziwna sprawa dla mnie, skoro podpiszesz umowę, to będziesz miał nóweczkę, nie śmiganą, więc ja bym się nie zastanawiał, poczekał i wziął bezpośrednio z Ery.

No ale decyzja należy do Ciebie... zresztą nie zamieniłbym telefonu z symbianem na telefon bez symbiana...

#125825  autor: adiq1033
 20 lis 2006, 17:42
Tak,ale telefon w Erze,z umowa świąteczną,za 10 zł prez 10 mies.,a później normalna kwota,tj. 30zł/mies nie będzie napewno tani.Szukałem cennika,lecz nie mogę się go doszukać.Symbian to rewelacyjna sprawa.Niestety potrzebuje telefonu z lepsza jakością MP3 i aparatem.Na późniejsze plany odkładam kupienie nowszego telefonu z symbianem 9,moze padnie na N73 :D

#125828  autor: MATIZ
 20 lis 2006, 17:48
No ale decyzja należy do Ciebie... zresztą nie zamieniłbym telefonu z symbianem na telefon bez symbiana...
Ale zamieniłeś. Pamiętam kiedyś na forum mowiłeś że miałeś 6630 i zmieniłeś ja właśnie na 6230i, dlatego nie rozumiem Cię.

#125834  autor: ywis
 20 lis 2006, 18:00
MATIZ pisze:Ale zamieniłeś.
Racja.
MATIZ pisze:Pamiętam kiedyś na forum mowiłeś że miałeś 6630 i zmieniłeś ja właśnie na 6230i, dlatego nie rozumiem Cię.
Zamieniłem, bo dla mnie symbian się nie spełniał, po prostu dla mnie było to za dużo, a jak widzisz i czytałeś pierwszy post autora tematu, to mówią wyraźnie, że symbian mu się nie znudził, a co za tym idzie? a to, że jest wręcz bardzo dobry dla niego i korzystny... niestety dla mnie to nie był atut :) ...dlatego zamieniłem.

#125839  autor: MadzikS
 20 lis 2006, 18:12
SE k750i w abonamencie z jedną oferta kosztuje 499zł na 24 miesiące i 399zł na 36 miesięcy

#125849  autor: adiq1033
 20 lis 2006, 18:36
Zostałbym przy symbianie,ale,ale.Moja Nokia 6630 ma simlocka w Orange,a jego można ściągnąć albo w serwisie Nokia,albo w salonie Orange za 300zł :| Zdecydowanie za duży wydatek,jak na ściągnięcie simlocka,a chcę przecież podpisac umowę w Erze,więc chyba rozumiecie,o co chodzi.

Ps.zawsze mogę zamienić nokię 6630 ze simlockiem na Orange,na simlock od Ery-ale to taki mały żarcik :mrgreen:

#125858  autor: babeo
 20 lis 2006, 19:00
adiq1033, no właśnie nie rozumiemy o co Ci chodzi, lub Ty nie rozumiesz nas :mrgreen: Po co kupować przechodzonego SE za 550zł, skoro chcesz podpisać umowę z Erą. Przy jednej ofercie SEK750i kosztuje tak jak napisała MadzikS:
MadzikS pisze:SE k750i w abonamencie z jedną oferta kosztuje 499zł na 24 miesiące i 399zł na 36 miesięcy

#125924  autor: Osk92
 20 lis 2006, 22:26
A jeśli używany to może D750 :?:

#126049  autor: ywis
 21 lis 2006, 13:39
Osk92 pisze:może D750 :?:
Ale wydaje mi się, że K/D nie różnią się niczym, poza obudowami, przynajmniej tak wyczytałem nie raz tutaj na forum, a jak jest naprawdę, to nie wiem, bo nie miałem tego telefonu nigdy, jedynie co to z fotek widziałem, no i wnioskuje tak z komentarzy na temat tych modeli.

#126062  autor: Osk92
 21 lis 2006, 14:01
ywis pisze:
Osk92 pisze:może D750 :?:
Ale wydaje mi się, że K/D nie różnią się niczym, poza obudowami, przynajmniej tak wyczytałem nie raz tutaj na forum, a jak jest naprawdę, to nie wiem, bo nie miałem tego telefonu nigdy, jedynie co to z fotek widziałem, no i wnioskuje tak z komentarzy na temat tych modeli.
Ale jeśli adiq chce kupić używany (a seria D jest troszkę tańsza) to uważam, że to dobre rozwiązanie. Poza tym bardziej przypomina W800 więc z softem od niego będzie się fajnie komponował :wink:
Poza tym D ma ergonomiczniejszy układ klawiszy :)

#126770  autor: adiq1033
 24 lis 2006, 15:47
Ludzie,teraz na spokojnie.Skoro cena jest porównywalna,do tych na allegro,czy też w komisie+ w salonie otrzymam 2-letnią gwarancje... :roll: Wiadomo,lepiej wziąść w Erze telefon za 499zł.Mam kilka pytań.
1)Czy K750i ma coś w stylu eqalizera?
2)Jak gra muzyka na maxymalnie podłośnionym głosniuku,czy coś trzeszczy,piszczy itp.
3)Może mi ktos podać dobre forum na temat tego telefonu?
Jeszcze chciałem zapytać,co mogę otrzymać za tą cene,mam tu na myśli nowy telefon,kupowany w salonie z 24 miesięczną gwarancją :wink:
Tutaj link do Świątecznej promocji Ery
Czym jeszcze rózni się D750i od K750i oprócz obudowy,klawiatury? Czy zostały w nim poprawione drobne błedy,które występowały w serii K ?
Wgrywając soft od W800i stracę gwarancje,a czy tego typu słuchawki będę w stanie podłączyć do K750i/D750i ?

#126777  autor: hettman
 24 lis 2006, 16:16
k 750 ma eqalizer, głośnik wbudowany nie brzmi"fantastycznie"(w/g mnie to najmniej dopracowana sprawa w tym fonie-ale tragedii nie ma :wink: ) d750 do k750 to tylko inne obudowy,te słuchawki będą pasowały-o to tyle :-D i jeszcze jedno-(słowa gościa z serwisu prywatnego-"nie ma sensu zmieniać softu z w 800i do k750i )