• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1188454  autor: kciesszy
 26 lut 2025, 11:33
Witam
Prosze o doradzenie jaki telefon do 400zł wybrać.
Nie mam jakiś wielkich wymagań dotyczących telefonu lecz zależy mi głównie na dobrej baterii oraz w miarę szybkim ładowaniu.
Marka telefonu jest mi obojętna ponieważ bedzie to mój poboczny telefon służący głównie do aplikacji bankowych i kodów weryfikacyjnych oraz kont google.
Myślałem nad motorolą g04 lecz nie wiem czy bedzie to dobry wybór.
Obecnie jako mój poboczny jest Samsung J6 jestem z niego zadowolony lecz już nie wyrabia praktycznie oraz bateria jest już strasznie kiepska.
 #1188455  autor: Remington
 26 lut 2025, 11:44
kciesszy pisze:
26 lut 2025, 11:33
telefon służący głównie do aplikacji bankowych i kodów weryfikacyjnych oraz kont google.

Rozważ Motorolę G34 5G. Przyjemny telefon do takich zastosowań, z eSIM i 5G, więc dość przyszłościowy. Można ją kupić w cenie nieco ponad 400 lub upolować na jakichś okazjach taniej. Szczególnie w przypadku aplikacji bankowych, ważne by mieć długie wsparcie (np. iOS wspierają zazwyczaj tylko do 2 wersji wstecz, z Andkiem jest dużo lepiej), a ona dostanie Androida 15, więc banki będą z nią współpracować przez dobre 5 lat lub więcej.
 #1188457  autor: kciesszy
 26 lut 2025, 11:51
Serdecznie dziękuję za poradę, myślę, że skorzystam z tej oferty i kupię motorolkę, ponieważ znalazłem ją w promocji za 400 zł i ma pozytywne opinie.
 #1188495  autor: robbo2k
 26 lut 2025, 22:45
POCO M5? Najmocniejszy CPU z tych 4G. ponizej 400zł NOWE 4/64GB.
Ale jak znalazles Motke G34 ponizej 400zł to bierz.... tam jest Snap 695 5G taki sam jak w drozszej G84 i zapewne dziala tam kod do Field Testu oraz do wlaczania wylaczania pasm.

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić
 #1189126  autor: kemsinenu
 12 mar 2025, 23:00
Co do wsparcia iOS
to np. Alior Bank, Santander lub PKO wymagają iOS 15. Tak więc można je instalować na iPhonie 6s (2015) – ponad 9 lat wsparcia. Oczywiście nie ma już od dawna aktualizacji systemu operacyjnego, ale w telefonie dodatkowym nie powinno to mieć znaczenia.