• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1185230  autor: MichalJachas
 04 sty 2025, 18:26
Witam wszystkich.

Jaki telefon polecicie z tych wybranych wstępnie przeze mnie. Chcę telefonu który mi starczy na kilka lat spokojnego używania, trochę internetu, trochę zdjęć, zero gier, nie będę używać miliona aplikacji. Nie mam dużych wymagań bo w dalekich planach jest tablet 14 cali.

Do wyboru mam:
-telefony z 5G:
Motorola Moto G54 5G 12/256 GB

Motorola MOTO G54 5G 8/256GB

-telefony bez 5G
Xiaomi Redmi Note 13 8 GB / 256 GB

Xiaomi Redmi 14C 8/256GB

Samsung Galaxy A05s 4 GB / 128 GB
Ostatnio zmieniony 04 sty 2025, 18:37 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1185324  autor: MichalJachas
 05 sty 2025, 14:23
Nie muszę mieć Samsunga, po prostu część rodziny używa tych telefonów od dawna i uważa, że są dobre, choć innych nie mieli. Brat powiedział, że chiński telefon będzie szpiegowany-dla mnie to nie jest jakiś problem, gdyż wiem, że Chińczycy szpiegują (zresztą nie tylko oni), poza tym jak już wspominałem nie będę używać 1000 aplikacji więc nikt ode mnie nic nie wyciągnie.

Co do motoroli to nie usłyszałem żadnego argumentu, dlaczego ten telefon jest być może gorszy od Samsunga.

Ja zanim przyszedłem na to forum przejrzałem koło 20 telefonów różnych marek i opinie o nich i na podstawie tego moja opnia jest taka że nie ma telefonu bez wad, telefonu który się może kiedyś nie schrzani. Więc spośród tych 20 przejrzanych telefonów wybrałem te kilka podanych tu na forum i z nich na podstawie waszych opnii chcę wybrać ten jeden.
 #1186608  autor: robbo2k
 24 sty 2025, 16:53
Jest tylko jedna opcja Motorola G84 za 699zł Snapdragon 695 5G OLED 8/256GB
w oficjalnym sklepie żadne tam szemrane allegro

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić