• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1107937  autor: Lexidus
 10 gru 2020, 08:57
Cześć! :)

Przymierzam się do zakupu nowego smartfona, mój budżet to około 3000 zł. Zastanawiam się między:

1) Używany iPhone 11 64GB lub 128 GB - tylko trochę mnie martwi to, że gwarancja jest krótka + często nie można wziąć faktury

2) Nowy iPhone 11 64 GB lub 128GB - tylko poczekałbym na jakąś promkę, tak żeby był za max 2700 zł

3) Nowy Samsung S20 FE 5G - używałem kilkakrotnie na żywo i BARDZO mi się podobał. Świetnie leżał w ręce (nawet lepiej niż iPhone 11, który jest dla mnie trochę za szeroki). W dodatku można dostać Samsung Galaxy Buds+ (z recencji wynika, że całkiem fajne). Jednak cena jest moim zdaniem trochę za duża, można dorwać za 3099 zł ale może lepiej poczekać aż spadnie?

Zaznaczę, że używam też MacBooka Pro 2015, praktycznie codziennie, a w przyszłości zapewne zakupię nowego Apple Silicon - na ile ta integracja między iPhone'm a MacBookiem jest użyteczna w takim codziennym korzystaniu?

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2020, 11:02 przez Lexidus, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1107948  autor: Lexidus
 10 gru 2020, 11:46
Kurcze, właśnie sprawdziłem i jeśli chcę go wziąć ze słuchawkami to kosztuje 3400 zł (świetna promocja :D), a bez 3100 zł - ta cena jeszcze bardziej mnie odstrasza :(.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2020, 18:56 przez f0ku5, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: nie cytuj całego posta, jeśli odpowiadasz tuż pod nim
 #1108028  autor: iphoneski
 11 gru 2020, 17:22
@kathumax
Dokładnie. Sam iPhone wiele nie daje, podobnie jak sam Mac, chociaż Mac trochę więcej. Ale połączenie tych dwóch urządzeń w pracy robi robotę - wspólny schowek, zaczynanie roboty na jednym a kończenie na drugim, odpisywanie na smsy czy dzwonienie prosto z kompa bez sięgania po telefon, pęk kluczy z hasłami itd. I takie głupoty, które są mega głupie ale fajne np. możesz włączyć udostępnianie neta z telefonu prosto z poziomu laptopa - nie trzeba klikać nic w telefonie i działa.
I zaraz ktoś napisze, że Android i Windows też takie rzeczy potrafi. Pewnie i tak, ale tu wystarczy się zalogować i to wszystko działa od strzału samo bez konfigurowania, szukania co i jak itd.
 #1108803  autor: sosen
 26 gru 2020, 14:27
Dokładnie tak jak napisali poprzednicy. Jeśli mając inny sprzęt Apple albo inne urządzenia dobrze współpracujące z Apple np. z funkcją AirPlay czy AirPrint to warto pomyśleć nad urządzeniami Apple zwłaszcza jeśli zastanawiamy się nad urządzeniami z Androidem w podobnym przedziale cenowym.