Dzień dobry,
Szukam nowego smartfona dla osoby po 50stce w cenie poniżej 500 zł. Będę kupował w polskim sklepie.
Poprzedni telefon to Xiaomi Redmi 6c 2/32GB; działał w porządku, ale z czasem zaczął mulić.
Telefon do tzw. "normalnego użytkowania": pisanie smsów, przeglądanie stron internetowych, appki bankowe i sklepowe, youtube, słuchanie muzyki i podcastów, czasem jakieś zdjęcia, od czasu do czasu jakiś serial.
Oczekiwania:
- Ładny wyświetlacz
- Przejrzysty interfejs użytkownika (najlepszy byłby chyba czysty android?)
- Dobra bateria: miło by było gdyby smartfon działał 3-4 dni bez ładowania
- Przyzwoita wydajność: tak, aby bez problemu dało się przeglądać strony internetowe i korzystać z aplikacji sklepowych, np. apki zara, rossmann itp.
- Obsługa usług Google (Huawei odpada)
- Wymiary są bez znaczenia, telefon będzie noszony w torebce
- Na telefonie nie będą uruchamiane gry
- Może być bez NFC.
Wstępnie zainteresowały mnie takie smartfony:
Motorola Moto G8 4/64GB - 499 zł
OPPO A12 3/32GB - 399 zł
OPPO A12 4/64GB - 499 zł
realme C11 3/32GB - 499 zł
Redmi 9 4/64GB - 499 zł
Samsung Galaxy A20s SM-A207 3/32GB - 499 zł
Waham się głównie między Motorola Moto G8, Redmi 9 i Samsung Galaxy A20s, bo pozostałe firmy są mi mniej znane. Porównałem sobie te telefony na mgsm i wygląda na to, że pod względem bebechów najkorzystniej wypada Redmi 9. Czy to najlepszy wybór poniżej 500 zł? Warto dopłacać do telefonu z 4GB pamięci, czy 3GB wystarczą?
Dziękuję & pozdrawiam.
Szukam nowego smartfona dla osoby po 50stce w cenie poniżej 500 zł. Będę kupował w polskim sklepie.
Poprzedni telefon to Xiaomi Redmi 6c 2/32GB; działał w porządku, ale z czasem zaczął mulić.
Telefon do tzw. "normalnego użytkowania": pisanie smsów, przeglądanie stron internetowych, appki bankowe i sklepowe, youtube, słuchanie muzyki i podcastów, czasem jakieś zdjęcia, od czasu do czasu jakiś serial.
Oczekiwania:
- Ładny wyświetlacz
- Przejrzysty interfejs użytkownika (najlepszy byłby chyba czysty android?)
- Dobra bateria: miło by było gdyby smartfon działał 3-4 dni bez ładowania
- Przyzwoita wydajność: tak, aby bez problemu dało się przeglądać strony internetowe i korzystać z aplikacji sklepowych, np. apki zara, rossmann itp.
- Obsługa usług Google (Huawei odpada)
- Wymiary są bez znaczenia, telefon będzie noszony w torebce
- Na telefonie nie będą uruchamiane gry
- Może być bez NFC.
Wstępnie zainteresowały mnie takie smartfony:
Motorola Moto G8 4/64GB - 499 zł
OPPO A12 3/32GB - 399 zł
OPPO A12 4/64GB - 499 zł
realme C11 3/32GB - 499 zł
Redmi 9 4/64GB - 499 zł
Samsung Galaxy A20s SM-A207 3/32GB - 499 zł
Waham się głównie między Motorola Moto G8, Redmi 9 i Samsung Galaxy A20s, bo pozostałe firmy są mi mniej znane. Porównałem sobie te telefony na mgsm i wygląda na to, że pod względem bebechów najkorzystniej wypada Redmi 9. Czy to najlepszy wybór poniżej 500 zł? Warto dopłacać do telefonu z 4GB pamięci, czy 3GB wystarczą?
Dziękuję & pozdrawiam.