• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #1101937  autor: tuwa
 26 sie 2020, 01:17
Cześć!
nadszedł czas na zmianę smartfona. Obecnie mam Motorolę moto g5s, której odkleja się ekran, ale generalnie byłam z niej zadowolona, zwłaszcza z funkcji turbo ładowania oraz gestów. Niestety tematy wszelkich parametrów absolutnie nie są tym, na czym się znam, więc postanowiłam zwrócić się po pomoc do mądrzejszych :wink:

Zastanawiam się nad Xiaomi Redmi Note 8 pro, albo 9 pro i totalnie nie wiem czy warto dopłacać do nowszego modelu. Smartfona planuję kupić nowego, ze sklepu, w stylu wchodzę, płacę, wychodzę (ewentualnie zamawiam przez internet).
Co do moich wymagań, to przede wszystkim jest mi potrzebny dobry aparat. Pracuję w konserwacji zabytków, więc często muszę strzelić zdjęcie w średnich warunkach, czasami z ukrycia, więc dobry tryb automatyczny i wierne odwzorowanie kolorów byłyby dużym atutem. Poza tym jestem zupełnie przeciętnym użytkownikiem: mail, social media i o dziwo podstawowa funkcja połączeń telefonicznych.

Jestem też otwarta na propozycję modelu innej marki, mieszczącego się z moim budżecie. Doskonale wiem, że megapiksele to nie wszystko, ale mimo że przez ostatnie kilka dni szukałam informacji o matrycach, chyba mnie to przerosło :roll:

Pozdrawiam serdecznie!
 #1101976  autor: xiko123
 26 sie 2020, 18:26
Z wymienionej dwójki osobiście bym wziął note 9 Pro, nowsza konstrukcja, snapdragon a nie mediatek ( a to jednak dużo - uprzedzając pytania - widziałem jak ten mediatek się zacinał przy podstawowych rzeczach, miał, problemy z ustaleniem GPS :)).
Co do jakości zdjęć, xiaomi nie potrafi w aplikacje aparatów w telefonach. Matrycę mają dobre, czasami nawet najlepsze z możliwych, ale aplikacja psuje wszystko. Ratunkiem jest najczęściej Google camera ( która od razu radzę zainstalować aby telefon robił dobre zdjęcia).
 #1101991  autor: Eragon
 26 sie 2020, 22:26
Zapomnij o tym RN8 Pro.
Powyższa propozycja całkiem sensowna.
Dorzuciłbym 200/300 zł i brał Poco F2 Pro z Chin.
Aaaale jeśli mowa o sprzęcie nieco bardziej budżetowym, to może Mi9T byś znalazła.

:smt006
 #1102045  autor: xiko123
 27 sie 2020, 16:13
Eragon pisze:
26 sie 2020, 22:26
Zapomnij o tym RN8 Pro.
Powyższa propozycja całkiem sensowna.
Dorzuciłbym 200/300 zł i brał Poco F2 Pro z Chin.
Aaaale jeśli mowa o sprzęcie nieco bardziej budżetowym, to może Mi9T byś znalazła.
Mam mi9t, nie polecam. Strasznie się grzeją (miałem już wymianę ekranu i baterii, grzeje się tak samo).
 #1102058  autor: Eragon
 27 sie 2020, 19:08
A to dziwne, pierwsze słyszę nt. tego problemu...

:smt006