• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #105035  autor: gomez1982
 12 wrz 2006, 22:57
Jaki telefon wybrać z oferty plusa abonament 55 zł.
Moi faworyci to:
1) Nokia 6822
2)Samsung X680
3)Motorola E1
4)Se k700i

Mam też pare pytań:
1)Odnośnie Nokii czy naprawde jej gabaryty są dość spore mówie o grubości
2)Czy z tym Samsungiem są takie problemy żeby połaczyć go z kompem przez BT i żeby przesyłać na niego zdjęcia,filmy i dzownki?Oraz czy głośno dzwoni?I jak mocna jest Vibra
3)Jak jest ze stabilnością softu tej motorolki?Bo czytałem że stabilność nie jest jej silna stroną
4)k700i znam na wylot więc do niego pytań nie mam

Jeśli macie jakieś swoje typy odnośnie telefonu to chętnie się z nimi zapoznam.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2006, 09:35 przez gomez1982, łącznie zmieniany 1 raz.

#105037  autor: MATIZ
 12 wrz 2006, 23:06
Nokia 6822.... Taki typowy fon bez bajerów z pełną klawiaturą. Ładny wyśw ale mały, dobrze trzyma bateria i właściwie tyle można o niej powiedzieć, zamknięta jest naprawdę mała
Samsung X680... wydaje się być ciekawą propozycją ale ja z nim styczności nie miałem
Moto E1... fajny telefon, ładnie gra muzyka i bateria w miare dobra ale potrafi się przyciąć(sporadycznie ale soft w miarę stabilny)
SE K700... miałem też ogolnie spoko ale bateria to nieporozumienie. Normalne użytkowanie= 2 dni. Aha i on w Plusie jest dostepny tylko z słuchawką Bluetooth co zwiększa jego cenę. Cennik jest chyba jeszcze nie zaktualizowany ale ja wiem bo moja matka miała go brać i konsultant powiedział że już samego nie idzie dostać
A więc mój typ to Moto E1 albo SE K700

#105234  autor: sopek44
 13 wrz 2006, 21:19
jeśli sa one w tej samej cenie to jak najbardziej motka e1

#105308  autor: Irek
 14 wrz 2006, 09:34
Co do gabarytów to nie tak. Przykładow Motorola waży o 7g więcej niż Nokia 6822. Jest od nież wyższa 2 mm, jeśli chodzi o szerokość i grubość to mają te same parametry. Takie telefony jednak dobrze leżą w dłoni i mieszczać sie w kieszeni. :wink:
Co do Samsunga - nie będzie, żadnego problemu z podłączeniem go do komputera gdyż ma BT, jeśli chodzi o Vibrę to w aparatach tej firmy jest naprawdę dobra. Zauwazyłem to przy modelu D600 i X480.
O stabilności softu w Motoroli się nie wypowiadam, gdyż nie miałem styczności.
A co do SE to powiem tak jest to solidny telefon i zanim kupisz zastanów się nad nim lub Samsungiem.

"And one more thing..."

#105352  autor: Forest
 14 wrz 2006, 15:02
Ja bym wziol Samsunga X680.
Ladny telefon wykonany z dobrych plastikow. Wyswietlacz tez ladny mimo ze ma tylko 65 tys. Ladnie brzmia mp3. Aparat tez nie zly.
W kazdym razie ja sie nim bawilem przed dluzsza chwile i telefon mi sie podoba. Wiec go polecam!

Pozdro :-)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#105420  autor: gomez1982
 14 wrz 2006, 18:37
Hmm no jeszcze doszła mi9 Motorola V360.Hmm na temat tego samsunga troche się naczytałem i martwi mnie to że nie można mieć na raz vibry i dzwonka.A i body jak sie ma sprawa z głośnością dzwonków?Hmm mi nie zależy wogule na aparacie ale że większośc nowych telefonów jest w niego wyposażona więc jestem na taki pseudo bajer skazany.Właśnie co do gabarytów Nokii się martwie.No i nie wiem czy ta klawiaturka Qwerty mi się przyda bo mam duże palce a patrząc na telefon ta klawiaturka wydaje się być mała.

#105476  autor: Shyduo
 14 wrz 2006, 20:40
Ja uważam, ze qwerty w tej N to super sprawa. bardzo wygodna i jeśli zdaża Ci się trochę pisać (nawet nie koniecznie dużo) to jest to dobry typ. nie jest duża jako złozony telefon. Po obcowaniu kiedyś z 6800 do dzisiaj jestem w tej serii zakochany. więc moim zdaniem się nie sugeruj, moge tylko udzielić odpowiedzi na temat samej N. Co do pytania, czy dasz radę. Ja tam takich małych też nie mam, a na mojej mikro klawiaturce w P910i piszę bez problemów ;)

#105492  autor: dechomenon
 14 wrz 2006, 21:22
MATIZ pisze: SE K700... miałem też ogolnie spoko ale bateria to nieporozumienie. Normalne użytkowanie= 2 dni. Aha i on w Plusie jest dostepny tylko z słuchawką Bluetooth co zwiększa jego cenę.
A więc mój typ to Moto E1 albo SE K700
Można dostać SE K700i bez słuchawki, są dwie opcje w cenniku z słuchawką i bez...więc konsultant, pewnie miał na stanie tylko ze słuchawką (więcej dostanie marży) i taki próbował wcisnąć...innego wytłumaczenia nie ma! kropka. Bierz SE K700i, lub Samsunga ale ta nazwa odrzuca hehe :P

#105694  autor: MATIZ
 15 wrz 2006, 21:44
A wiesz jak tak nie uważam bo nawet w salonie firmowym był tylko z słuchawką. I to był główny powód dlaczego zamiast niego moja matka wzięła E1 i uważam że to był lepszy wybór bo ona bija K700 na głowe tylko najgorzej z tymi8 stykami ładowarki najbardziej się o nie boję bo Motki mają skłonność właśnie do psucia się z tego powodu a jak wiadomo Motorola daje na baterie i ładowarke tylko 6 mies gwarancji a na reszte 2 lata
Pozdro 8)

#105706  autor: orB
 15 wrz 2006, 22:03
Bez słuchawek już chyba od pół roku nie ma w salonach...