• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #104628  autor: melkor
 11 wrz 2006, 10:03
witam
chce przedluzyc umowe z era i zmienic telefon; jako ze oferta na 10 urodziny nie zachwycila, to w810i nadal pozostaje poza moim zasiegiem :cry: (3 lub max 4 oferty), wiec musialem poszukac sobie cos innego, nie znalazlem zadnego taniego "idealnego" telefonu, wiec zostaje mi pewnie w300i albo k610i (chce SE);

ogolnie oczekiwalem od telefonu, ze bedzie mi sluzyl jako odtwarzacz mp3 (dlatego wstrzymywalem sie z kupieniem oddzielnego odtwarzacza) i cos do robienia "niezaplanowanych" zdjec;

i teraz w300i: w kwestii mp3 z tego co czytalem to super telefon, karta pamieci 512mb, dobre sluchawki, ale aparat tylko vga :( no i komorka wydaje sie jakas taka wielka (jeszcze nie szukalem w salonach, ale juz zamknieta komorka wydaje sie duza ((na podstawie strony se))

k610i: tez ma mp3 (no wlasnie tylko czy czyms to sie rozni, chodzi mi o interfejs, bo wydaje mi sie ze latwiejszy w nawigacji powinnien byc w300i, miec jakis lepszy soft do mp3 czy cos; funkcja wlkman nie jest mi potrzebna, bo telefon i tak jest wlaczony praktycznie caly czas), ale trzeba bedzie dokupic przynajmniej wieksza karte (dodatkowe koszty), sluchawki jak sa w komplecie to pewnie wystarcza, aparat 2mpix (chociaz jak przejrzalem tu na forum zdjecia z komorek (glownie mnie interesowal k750i), to mam nieodparte wrazenie, ze te aparaty to ciagle zabawki, tzn. moja stara cyfrowka przy ustawieniu zdjecia 2mpix robi ladniejsze zdjecia), 3g (chociaz zanim da sie to jakos sensowni wykorzystac w polsce, w erze, to chyba jeszcze sporo czasu uplynie), ma d-pad (ale do mp3 to rozwiazanie w300i chyba jest lepsze)

jak wiec widac mam dylemat :mrgreen:
w kazdym telefonie czegos brakuje, ale za te pieniadze to nic dziwnego :?
bylbym wdzieczny za pomoc w wyborze telefonu

PS. z tego co wiem przy zamknietej obudowie w w300i mozna tylko wcisnac play/pause, np. zmienic utworu juz sie nie da, prawda?

#104653  autor: gomez1982
 11 wrz 2006, 14:03
Bierz k610i bawilłem sie w Electro World'ie z530i odnośnie budowy i klawiatury to te same telefony i dla mnie ta klawiatura "w kółeczka" jest tragiczna strasznie źle sie pisało mi na niej nawet krótkie zdanie.A k610i ogólnie wygląda bardzo korzystnie i ma normalne klawisze a co do UMTS to jeśli teraz z tego nie skorzystasz to powiedzmy za jakiś czas przy odsprzedaży powiedzmy po 2 latach łatwiej będzie Ci go sprzedać i za lepszą cene bo sądze ze ten dział komunikacji się bedzie rozwijał o ile operatorzy zmiejszą cene za telefony i za połączenia.

#104657  autor: uśmiechnięty
 11 wrz 2006, 14:35
Oczywiście, że z tych dwóch, to K610i. :) Lepszy aparat, moim zdaniem ładniejszy...
Bawiłem się W300i... i klawiatura była bardzo uciążliwa. W dodatku - obrzydliwa.
Ale to moje skromne zdanie, żeby zaraz Przemek mi nie walił kazania, że to kwestia gustu, bo doskonale o tym wiem. :) ;) :-D

#104682  autor: melkor
 11 wrz 2006, 16:58
smsow nie pisze praktycznie, bo wole zadzwonic, a do tego chyba kazda klawiatura bedzie wystraczajaca;

najbardziej mnie interesuje jak bardzo rozni sie odtwarzanie mp3, czy wyglada to identycznie czy jest inny soft w w300i i k610i do mp3;

#104726  autor: lookass
 11 wrz 2006, 19:24
jak dla mnie bez porownania bierz k610i poprostu lepszy :)

#104795  autor: melkor
 11 wrz 2006, 22:18
no dobrze, ale naszla mnie jeszcze taka mysl - poza obsluga umts i fajniejszym (wg mnie) wygladem czy k610i rozni sie czyms od d/k750i (bo ja nie widze zadnych roznic, tzn. jest radio na korzysc 750i)? warto placic praktycznie 200zl wiecej za k610i?

#104815  autor: Rozmaryn
 11 wrz 2006, 23:11
melkor pisze:poza obsluga umts i fajniejszym (wg mnie) wygladem czy k610i rozni sie czyms od d/k750i (bo ja nie widze zadnych roznic, tzn. jest radio na korzysc 750i)?
Brak autofocusa, diody i droższe karty pamięci (wszystko K610i). Tak więc jeśli by nie brać pod uwagę 3G, to imho wygrywa K/D750i - tym bardziej, że jest tańszy.