• Aplikacje i usługi łączące świat finansów i technologii. Także dyskusje o tradycyjnych bankach jeśli są one nowoczesne i innowacyjne.
Aplikacje i usługi łączące świat finansów i technologii. Także dyskusje o tradycyjnych bankach jeśli są one nowoczesne i innowacyjne.
Regulamin forum: 
Niech nie zmyli Was, że to dział Oprogramowanie.

Tutaj można dyskutować zarówno o aplikacjach związanych z finansami, ale też o usługach fitechów i tradycyjnych banków.

Uwaga! Nie akceptujemy żadnych reflinków, kodów polecających itp.
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

#500186  autor: mikado15
 30 sie 2011, 13:09
Witam, mam pytanie o konto skarbonkowe w Getin Online ( musze pytać tu bo w żaden sposób nie idzi się z nimi porozumieć). Jak wygląda sprawa z kartą płatniczą? Jaka to karta? Na stronie nie ma nic na ten temat. Druga sprawa- przelewy. Nie ma odpowiednika mTransferu? Czy można zasilać telefon bezpośrednio ze strony? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

#500194  autor: MK_
 30 sie 2011, 13:31
Karta MasterCard. Zasilać bezpośrednio z konta nie można (ale po co skoro np w Playu jest 30% więcej od doładowania 20zł przez internet).

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#500201  autor: waeren
 30 sie 2011, 14:31
nie 30% tylko 10%

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#500204  autor: MK_
 30 sie 2011, 14:50
nie 30% tylko 10%
To wejdź na http://www.e-doladowaniaplay.pl/ i się przekonaj :roll:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#500205  autor: waeren
 30 sie 2011, 15:00
Kurcze, nie wiedziałem o tej stronie, ja zawsze korzystałem z tej link , którą Play na swojej głównej stronie promuje.......sorki.... :oops:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#667875  autor: Bareo
 14 paź 2013, 20:48
chodzi Ci o skarbonkę w Getin Up? Ja korzystam z niej w ramach normalnego Roru.

#667881  autor: as1as
 14 paź 2013, 21:25
wojciech pisze:Hm... odświeżę trochę wątek bo mam podobne, ale jednak inne pytanie ;)

szukam konta walutowego w USD, najchętniej z kartą umożliwiającą płatności internetowe w tej samej walucie bez przewalutowania -- poleci ktoś coś względnie ekonomicznego? :)

EDIT: ze wstępnego rozeznania wychodzi: bzwbk...?
Alior Sync jest darmowe + darmowa karta
wymieniasz walutę gdzie taniej ja np.Walutomat wpłącam na kartę i kupuję w USD
wychodzi najtaniej

#667921  autor: user_delete19
 14 paź 2013, 23:44
as1as pisze:Alior Sync jest darmowe + darmowa karta
dzięki - mam tam konto a nawet nie wiedziałem ;) Chociaż nie wiem czy się skuszę teraz.

przy czym dla wyjaśnienia - post, który zacytowałęś, wysłałem kilka miesięcy przed powstaniem synca (już pomijam, że to było lata świetlne temu) ;)

#670046  autor: Niepełka
 24 paź 2013, 10:25
A jak się teraz prezentuje mbank? Bo jest dużo narzekań na ten bank, że dodatkowe opłaty wprowadzili i moi znajomi wycofują konta, może ktoś się podzielić opinią?

http://www.promar.edu.pl/agencja-opieku ... kunek.html

#670056  autor: user_delete19
 24 paź 2013, 11:06
http://www.mbank.pl/pomoc/oplaty/ - tak ciężko? generalnie mbank nie jest już taki konkurencyjny, oferta powiedzialbym dosyc tragiczna (zwlaszca jak sie popatrzy poza duet ror+debit). No i fikuśne miedzymordzie serwisu internetowego nie zachęca...

#670058  autor: user_delete17
 24 paź 2013, 11:14
Ja chętnie ucieknę z mbanku, ale nie bardzo wiem gdzie.

#670095  autor: user_delete19
 24 paź 2013, 13:21
Zależy czego potrzebujesz i jak używasz konta. Ja sobie chwalę tandem ING Direct (bez karty) i do tego KK w Citi (dają kasę za wyrobienie i jest darmowa)

#670221  autor: Jedrker
 25 paź 2013, 07:31
johnny, ja zaś zachwalam sobie w pełni darmowe konto w alior sync ;-)

#670226  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 08:00
wojciech pisze:Zależy czego potrzebujesz i jak używasz konta.
Dobrego dostępu przez internet, bezpłatnej karty debetowej (np. po spełnieniu warunków), darmowych bankomatów i żeby nikt do mnie nie dzwonił z głupawymi ofertami.
wojciech pisze: i do tego KK w Citi (dają kasę za wyrobienie i jest darmowa)
Właśnie nie tak dawno zrezygnowałem z karty u nich, bo mi kazali za nią płacić. Jak złożyłem rezygnację to się okazało, że jednak mogę ją mieć za darmo, bo miałem spory obrót. Ale podziękowałem, bo nie podoba mi się takie podejście.

#670227  autor: user_delete19
 25 paź 2013, 08:27
johnny pisze:Dobrego dostępu przez internet, bezpłatnej karty debetowej (np. po spełnieniu warunków), darmowych bankomatów i żeby nikt do mnie nie dzwonił z głupawymi ofertami.
ING się nada ;) chociaż ichnie międzymordzie online bywa denerwujące.
johnny pisze:Właśnie nie tak dawno zrezygnowałem z karty u nich, bo mi kazali za nią płacić. Jak złożyłem rezygnację to się okazało, że jednak mogę ją mieć za darmo, bo miałem spory obrót. Ale podziękowałem, bo nie podoba mi się takie podejście.
Eee... ale wydawało mi się, żę to jest tajemnica poliszynela, że bierzesz kartę w Citi na rok, po roku z niej rezygnujesz i dostajesz ją free na zawsze - toć wszyscy tak robią i chyba tylko zapisu w regulaminie o tym brakuje ;-)

#670229  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 08:37
wojciech pisze: ING się nada ;) chociaż ichnie międzymordzie online bywa denerwujące.
Sam się chyba najbardziej skłaniam ku nim.
Zapomniałem wcześniej dodać, że przydały się wpłaty gotówkowe w kasie banku za darmo.
Z tego co widzę w ING można wpłacać na lokatę bez prowizji.
wojciech pisze: Eee... ale wydawało mi się, żę to jest tajemnica poliszynela, że bierzesz kartę w Citi na rok, po roku z niej rezygnujesz i dostajesz ją free na zawsze - toć wszyscy tak robią i chyba tylko zapisu w regulaminie o tym brakuje ;-)
Znaczy miałem kartę chyba ze 4 lata i jakoś nie musiałem rezygnować, aby ją mieć za darmo. Widać coś się w tej kwestii w pewnym momencie zmieniło. Jakoś za nimi nie tęsknię, choć czasami brakuje mi KK. Nie specjalnie mam jednak czas i ochotę, aby się tym interesować, ale może kiedyś trafię na dobrą promocję z kartą.

#670240  autor: user_delete19
 25 paź 2013, 09:30
johnny pisze:Sam się chyba najbardziej skłaniam ku nim.
Zapomniałem wcześniej dodać, że przydały się wpłaty gotówkowe w kasie banku za darmo.
Z tego co widzę w ING można wpłacać na lokatę bez prowizji.
Od kiedy pamiętam wpłaty na własny rachunek (ROR) zawsze byly w kasie darmowe i ostatnim razem jak tego używałem (około rok temu) to też tak było.

#670244  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 09:45
wojciech pisze: Od kiedy pamiętam wpłaty na własny rachunek (ROR) zawsze byly w kasie darmowe
Według cennika wpłata gotówkowa w kasie na konto direct to koszt 9zł.

#670254  autor: lord.nitos
 25 paź 2013, 11:06
PKO BP Konto bez Granic. 15zł/mc opłata stała ale wszystko masz za free. Do tego IKO

[center]
Jeżeli Ci pomogłem to możesz się odwdzięczyć klikając

Obrazek
[/center]

#670266  autor: user_delete17
 25 paź 2013, 11:50
lord.nitos pisze:PKO BP Konto bez Granic. 15zł/mc opłata stała ale wszystko masz za free. Do tego IKO
Popieram nasze firmy narodowe, ale jednak w ING jest za darmochę, a są też takie banki co się dzielą zyskiem z klientem.
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5