To może ja też coś napiszę o moich ulubionych serialach.
Zacznę od starej, dawnej, dobrej Polonii 1. I tu "A-team", czyli super drużyna A, ach fajny serial o zespole przyjaciół, którzy pomagają innym, sami uciekajac przez prawem (jak dobrze pamiętam)
Polsat: tu moja ukochana Peta Wilson w serialu "La Femme Nikita". Sekcja, która niby walczy ze złem, sama stosując metoda z poza prawa

A inna bochaterka, to sierial "Xena-wojownicza księżniczka". Tu z kolei piękna i również "drapieżna" brunetka- było też co oglądać

A z komediowych, to "Świat Według Bundych"- naprawdę wyjątkowa rodzinka i ich znajomi, aż tylko pozazdrościć
RTL 7 (niestety już nieistniejący od 2002r.), tu: PSI Factor, czyli Czynnik Psi. Super serial o naukowacach z fikcyjnego biura ds. zjawisk- powiedzmy- paranormalnych

Do tego świetna muzyka, aż można było włączyć "siódmy zmysł"

A inny serial, którym nazywam rodzinną telenowelą, to "Siódme niebo"- po prostu fajna, miła opowieść o pastorze, jego żonce i kilku "dzieciaczkach". Można pomagać innym, samemu mając swoje problemiki z rodzinką- po prostu nice

Inny serial z gatunku sci-fi, to "Sliders" (Polsat wyświetlał pod tytułem "Piąty element", nie wiem dlaczego, bo przez to nie oglądałem).
TVP 2: Tu: "Allo, allo"- chyba znacie, normalnie świetnie opowiedziane życie Francuzów (i nie tylko) w okresie okupacji, tak trochę z przymróżeniem oka
Oczywiście część w/w przeze mnie seriali można było lub nadal oglądać na innych kanałach. Ale dla mnie liczy się, która stacja pierwsza pokazywała/wyświetlała dany serial

. Na pewno były też inne seriale, które chętnie oglądałem. Jak mi się coś przypomni, to jeszcze napiszę.
I tak na koniec, obecnie praktycznie nie oglądam telewizji, także w/w seriale, jak zauważyliście, są już troszkę "starszymi" produkcjami

Pozdro