marcin19883 pisze:Zróbcie tak, znajdzcie opcje: Ustawienia>Zresetuj Wifi, sieci komórkowe i bluetooth. Po zresetowaniu, uruchomcie telefon ponownie i spróbujcie ponownie. Jak wam wyskakuje okienko Wifi Calling i akceptacja regulaminu, to powinno działać na 100%. Aktywujcie Volte/VoWiFi na czacie, ale nie piszcie jaki macie telefon. Zmyślcie coś. Konsultanci są nieogarnięci. Jak na moim Mediateku 8400 działa, to wasz 9400 tym bardziej powinien śmigać.
Dziękuję za próbę pomocy, niestety zresetowanie tych ustawień nic nie dało, próbowałem też na innych sieciach Wifi. Przez ułamek sekundy pokazuje się umowa akceptacji warunków. Co jest zabawne, w wersji global przycisk od WifiCalling jest dostępny z poziomu belki, więc nie trzeba nawet wchodzić głębiej w ustawienia. Co do
Volte to wszedłem kodem do menu serwisowego i wygląda na to, że też jest aktywne sprzętowo. Wychodzi na to że chyba rzeczywiście telefon jest zbyt świeży i może rzeczywiście brak jakiejś certyfikacji? Napisałem także do nju z prośbą o odświeżenie usług na karcie SIM zaznaczając, że mam kompatybilny telefon i kartę.