• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1190794  autor: 78marcinkr
 14 kwie 2025, 21:33
Witam! Potrzebuję:
1. Rok ważności konta za rozsądną cenę, lub 3 miesiące za 15 zł i 3 h gadania
2. Jeśli rok to tanie połączenia wychodzące, 35 gr za minutę
3. Zakup startera przez sklep na galerii, nie kurier, ani internet,
4. Łatwość uruchomienia, przychodzę do domu, wsadzam kartę, doładowuję telekodem, wbijam kod oferty i mam.
Nie chcę internetu, telefon ma służyć do wykonywania raz na czas niedługich połączeń i odbierania. Ma być prosto i tanio.
 #1190877  autor: artur912
 17 kwie 2025, 08:48
Jedynie według mnie najlepiej będzie Virgin Mobile. RWK po każdym doładowaniu. A 3h rozmów to pakiet mini9 za 9 zł.
 #1191016  autor: Vieslav
 21 kwie 2025, 10:36
Najtaniej za minutę bez pakietów jest w:
:arrow: a2 mobile - 10 gr/min/SMS/MMS, ważność konta 12 miesięcy po każdym doładowaniu, zasięg Plusa.
:arrow: Fakt Mobile - 15 gr/min/SMS/MMS, ważność konta 12 miesięcy po każdym doładowaniu, zasięg Play (+ roaming Orange).
:arrow: lajt mobile - 17 gr/min, 12 gr/SMS, 40 gr/MMS, ważność konta na wychodzące 365 dni dla doładowań od 10 zł wzwyż, zasięg Plus lub Orange, do wyboru.

Fakt mobile kupisz w salonie Play. Jeśli nie będzie starterów FM to kupujesz zwykły Play na kartę i kodem przechodzisz do FM. Jak jest z pozostałymi - tego nie wiem.
U mnie seniorzy bardzo cenili sobie Lajt Mobile właśnie ze względu na możliwość załatwienia wszystkiego przez kuriera .
 #1191019  autor: kszaq
 21 kwie 2025, 11:01
a2mobile można kupić w każdej Żabce, jak i przez kuriera z darmową dostawą. Przeniesienie numeru do nich tylko przez kuriera. Proces idzie sprawnie, w razie problemów można napisać maila lub zadzwonić do BOK - do tej pory mam pozytywne doświadczenia.
 #1191020  autor: artur912
 21 kwie 2025, 11:08
Vieslav pisze:
21 kwie 2025, 10:36
:arrow: lajt mobile - 17 gr/min, 12 gr/SMS, 40 gr/MMS, ważność konta na wychodzące 365 dni dla doładowań od 10 zł wzwyż, zasięg Plus lub Orange, do wyboru.

Ale tylko w abonamencie jest możliwość wyboru zasięgu plus lub orange chyba, że czegoś nie wiem.
 #1191025  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 12:22
Zgadza się, zasięg Orange w Lajt wymaga nowej karty SIM, a opłata doliczana jest do faktury. Prepaid Lajta jest na łączach Plusa bez zmian.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191155  autor: kasia3107
 25 kwie 2025, 13:28
78marcinkr pisze:
14 kwie 2025, 21:33
Witam! Potrzebuję:
1. Rok ważności konta za rozsądną cenę, lub 3 miesiące za 15 zł i 3 h gadania
2. Jeśli rok to tanie połączenia wychodzące, 35 gr za minutę
3. Zakup startera przez sklep na galerii, nie kurier, ani internet,
4. Łatwość uruchomienia, przychodzę do domu, wsadzam kartę, doładowuję telekodem, wbijam kod oferty i mam.
Nie chcę internetu, telefon ma służyć do wykonywania raz na czas niedługich połączeń i odbierania. Ma być prosto i tanio.

Nju mobile za 19zl pełen no limit I 20gb neta
 #1194611  autor: krajewski85
 27 lip 2025, 15:57
czesc wszystkim.
Poszukuje oferty podobnej do autora postu, ale lekko zmodyfikowanej, dlatego podlacze sie pod post autora

1. Rok waznosci konta, za jak najnizsza cene (gdyby jeszcze po zablokowaniu wychodzacych, odbieranie polaczen bylo przez dluzszy czas - bylo by super)
2. Niski koszt za min. pol. wychodzacych
3. Mozliwosc aktywacji pakietu minut lub nolimitu na krotkie okresy czasu (1, 3, 5 dni itp.) w sposob nieregularny (tzn. w jednym miesiacu Senior rozmawia przez 2 dni, w innym tylko 1 dzien, a potem np. jest przerwa 2 miesiace). Dlatego nolimit na 30 dni jest mu zbedny, chyba, ze jest korzystny cenowo a innych ofert brak.
(cos takiego jak do niedawna mial Orange - tj. "Rozmowy, sms, mms bez limitu i gb" -
ale celowo dla naszego dobra ;) pogorszyl )
4. Oferta tylko rozmowy, nowa karta (nowy numer), bez przenoszenia, kurierow itp. Starter kupiony stacjonarnie, rejestrowany, odpalony i dziala.
 #1194616  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2025, 18:18
krajewski85: dla seniora nie ma to jak Fakt Mobile.
Konto aktywne rok po każdym zasileniu kodem Play lub online. Dzięki limiterowi, od 1go do ostatniego dnia miesiąca kalendarzowego senior za rozmowy i smsy nie wyda więcej niż 15 zł/mc. Po wykorzystaniu 100 jednostek (minut lub smsów - wymienność 1:1) do końca miesiąca może gadać i pisać smsy bez limitów. Do wszystkich w Polsce. Również rozmowy na stacjonarne.
Jeśli wygada mniej, to na koncie zostanie więcej środków - nic się nie zmarnuje. A minuta i sms kosztują po 15 gr. Nie trzeba kupować pakietów.
Wystarczy dowolny starter Play, aby zmigrować do Faktu - bezpośrednio na infolinii 799599999 lub przy użyciu kodów USSD: *163*30# do PNK 3.0 + sms o treści TAK na 729080819. Następnie do Faktu migrujemy kodem *163*12# a potem sms o treści TAK na 729080819.
Sprawdzenie bieżącej taryfy: *111*49*1#
Jeśli już jesteśmy w Fakcie, zasilamy konto, aby było ważne 365 dni i włączamy w Play24 lub kodem *111*887*1# limiter wydatków za rozmowy i smsy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1194620  autor: krajewski85
 27 lip 2025, 18:52
ok. oferta fajna, dzieki
To teraz chcialbym jeszcze cos podobnego dla siebie znalezc tj.
Zalozenia oferty takie jak dla seniora, ale z mozliwoscia aktywacji nolimitu na 1 lub 2 dni (cos w stylu dawnych ofert 1zl/dz. w Tmobile czy 1.20zl/dz w nju lub w/w oferty Orange). Ewentualnie duzy pakiet min na dzien lub dwa. Taki fakt raczej odpada, bo 15zl za 1 lub 2 dni rozmow w miesiacu to slaba oferta a potrzebuje cos takiego na wyjazdy co pare miesiecy.
 #1194622  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2025, 19:04
krajewski85: ten limiter w Fakcie jest elastyczny, bo nie masz obowiązku zużycia 100 jednostek, aby gadać i pisać za darmo - ale... jeśli to już zrobisz przykładowo 1go dnia miesiąca, to przez resztę 29 czy 30 dni miesiąca korzystanie masz bezpłatne i bez limitu.
Dla porównania w nju na kartę masz 1,20 dziennie ale pierwsza aktywacja limitera to 6 zł.
Uwaga: Fakt ma RWK za 5 zł zasilenia, w nju trzeba się zasilać co pół roku jeśli nie chcemy wysyłać smsów utrzymaniowych i zachować numer - i to psuje ofertę.
Więc:
> przy częstych rozmowach i smsach - Fakt
> przy okazjonalnych: nju 1,20 dziennie.

Dodam, że w Fakcie można wykupić sobie pakiet minut limitowanych lub nielimitowanych z paczką internetu.

#1194625  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2025, 19:24
krajewski85: bzdura. Nie została skasowana. Po prostu wyklucza się z innymi limiterami wydatków - aby z 1,20 dziennie skorzystać trzeba mieć gołą taryfę nju na kartę lub wyłączyć dany limiter (czyli nju19 / nju29 / nie więcej niż 19/29 zł).
Regulamin: https://www.njumobile.pl/b/articles/reg ... 018_1m.pdf

#1194626  autor: krajewski85
 27 lip 2025, 19:36
KC-KARLOS a jestes tego pewien ?
Bo ja po informacji z Bok nju o wycofaniu, sprawdzilem praktycznie i nie dalo sie wlaczyc tego na golym nju. Na 2 simkach z wlaczonym wczesniej pakietem, wszystko hula.
I druga sprawa, czy da sie jakos przejsc z orange do nju, kodem, sms, przez bok (oprocz przenoszenia nr)
 #1194627  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2025, 19:40
krajewski85: przeczytaj jeszcze raz, co potrzebujesz do włączenia nju 1,20 - czy masz 6 zł na saldzie? Jeśli nie to opcja nie odpali się.
Tak, z OFNK możesz przejść do nju na kartę - przy stanie konta 0,79 zł lub przy włączonej usłudze Kredyt 2zł wysyłamy NJU na 601. Migracja potrwa średnio ok 5-10 minut (chwilowa utrata sygnału), ale taryfa może się zmienić nawet po 24 godzinach.
Nie wolno przechodzić do nju, gdy mamy więcej niż cena smsa migracyjnego (chyba, że mamy świeża aktywowany Kredyt 2zł [zużyty się nie liczy]), bo te środki nie przejdą do nju, migracja czyści całkowicie konto z czegokolwiek.

#1194629  autor: krajewski85
 27 lip 2025, 19:54
KC KARLOS:
1.Na saldzie mialem ok.15zl, wiec kwestia 6zl odpada. Albo to byla chwilowa awaria, albo cos mieszaja w systemie albo celowo utrudniaja aby nie korzystac, skoro jestes pewny ze usluga nadal dziala.
2.Odpowiedz jeszcze, czy istnieje jeszcze w jakiejs sieci podobna oferta jak nju 1.20.
3.Czy ta oferta "Rozmowy, sms, mms bez limitu i gb" w Orange, tak jak pisalem ma tylko najmniejsza opcje na 7 dni (wycofano 1/3/5 dni).
4. Sa w jakiejs sieci tanie, krotkoterminowe np. na 3 dni pakiety minut. Bo gdzue nie spojrze to pchaja nolimity na 30 dni. Nic na krotko nie ma.
 #1194633  autor: KC-KARLOS
 27 lip 2025, 20:07
krajewski85:
1. nie ma identycznego działania danej karty SIM, nawet gdy ma te same ustawienia taryfowe, na jednej wszystko wejdzie, a na innej czekasz lub wyskakuje błąd.
2. Aktualnie nigdzie, kilka tysięcy osób na taryfie GO w T-Mobile na kartę ma usługę XXS która daję za 1zł dziennie nielimitowane minuty/sms/mms, 300 MB i 365 dni wychodzących. Opcję łatwo stracić bezpowrotnie, gdy nie wykonamy płatnej akcji max do 90 dni lub włączymy inną usługę cykliczną. To tak dla ciekawostki historycznej.
Niestety, wszystko jest już na zasadzie pakietu miesięcznego.
3. Tak, 7 dni korzystania to 10 zł. Opłacalne są opcje miesięczne "na próbę" za 15 albo pakiety konkretnych minut+sms (100 min+100 sms na 7 dni kosztuje 4 zł, a 200min+200sms na 31 dni za 14). Przy zasileniu konta w aplikacji Mój Orange lub na stronie doładowań Orange wpada bonus GB.
4. Poszukaj jeszcze info o pakietach minut i sms w Fakt Mobile, Virgin też coś ma - pakiety ważne miesiąc, aby móc dokupowywać kolejne środki w razie potrzeby.