• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1189640  autor: peter221
 24 mar 2025, 19:10
Chcę przenieść nr mamy, aktualnie ma taryfę Nju podstawowy, zależy mi, żeby płaciła max 30zl , może zostać zasięg taki jaki był w Nju, w jej miejscu zamieszkania dobrze działa też T-Mobile i play.
W tej obecnej taryfie miewa , jak to mówi, wysokie faktury, podejrzewam, że wtedy jak zsumuje się jej 9+19+19. Każe wyłączać sobie internet przez to, poradźcie coś, żeby zaradzić tej patologii.
Mile widziany eSIM, żeby się nie bawić w przekładanki.
 #1189642  autor: kszaq
 24 mar 2025, 19:21
Jeśli chcesz mieć gwarancję stałej kwoty miesięcznej bez niespodzianek (w tym brak możliwości korzystania z usług premium), to najprościej i najszybciej będzie przenieść do nju subskrypcja - karta SIM zostaje ta sama, jeśli chcesz można zmienić w dowolnym momencie na eSIM, będąc w nju jest zero formalności i przeniesienie trwa dosłownie kilka minut, nawet z abonamentu. Przy jednym numerze jest to 29zł miesięcznie opłacane z góry BLIKiem lub automatyczna płatność kartą płatniczą.
 #1189644  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 19:29
peter221: jakie to kwoty faktur? W nju podstawowym i tak występują limitery wydatków na koncie, więc nie zapłaci się więcej, niż to wynika w ofercie - czyli do 29 zł za rozmowy do wszystkich, za smsy max 9 zł a za internet 19 zł, więc fakturka powinna wynieść maks 57 zł.
Chcę ustalić ile mama zużywa minut, czy wysyła smsy, ile wykorzystuje internetu - dzięki tym danym dobiorę usługę obniżającą koszty połączeń.
Wstępnie polecam 4 warianty - będą wiązać się z tym, że będziemy inaczej płacić za usługi nju:

> nju z tv 29 - stała faktura 29 zł (niezależnie od zużycia) w której mamy nielimitowane minuty, smsy, mmsy i 180 GB internetu (staż ponad 2-letni) + do tego pakiet podstawowy kanałów tv do oglądania na telefonie na stronie tvgo.orange.pl lub w aplikacji Orange TV GO.
> nju19 - jeśli nie wysyłamy smsów - nielimitowane rozmowy + 9 GB internetu (wynika ze stażu 2-letniego) - faktura od 19 zł (niezależnie od zużycia minut i internetu), jeśli wyślemy smsy, to za sztukę płacimy 9 groszy.

> przejście na kartę i włączenie nju19 - jak wydamy w miesiącu 19 zł za rozmowy, smsy, mmsy i internet, to dalszy ruch jest darmowy i wpada 20 GB internetu. Zasilamy konto kanałami Orange
> przejście na subskrypcję nju - płacimy 29 zł/mc blikiem lub kartą płatniczą i mamy wszystko nielimitowane i jeśli uwzględnimy staż to aż 180 GB internetu + do tego pakiet podstawowy kanałów tv do oglądania na telefonie na stronie tvgo.orange.pl lub w aplikacji Orange TV GO.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189645  autor: peter221
 24 mar 2025, 20:07
Pytając ją, ile miesięcznie dzwoni, wysyła , odpowiada , że nie wie:)
Na moje:
Max 60-120min/miesiac
0-10 sms na miesiąc
Max 5gb internetu na miesiąc.

To już podałem z nawiązką.
Rzeczywiście najchętniej bym przeniósł jej nr bez wymiany obecnej karty SIM i mile byłaby widziana opcja ściągania płatności z karty. Roaming ue zbędny.
W kwestii kwot faktur miała na myśli, że kilka razy przyszło coś w okolicach 40-45zł (najpewniej gdy korzystała z internetu)
Ostatnio zmieniony 24 mar 2025, 20:10 przez peter221, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1189650  autor: KC-KARLOS
 24 mar 2025, 20:29
peter221: dobra opcja to subskrypcja nju - 29 zł za plan. Wszystko bez limitu i 180 GB internetu. A gdybyś dołączył do konta drugi numer, to oba płacą po 19 zł/mc i jest taniej. Wygodna obsługa w aplikacji lub na stronie nju. Najprostsza opcja. Pamiętaj, że przejście z abonamentu nju trwa kilka minut i nie otrzymamy już faktur.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189660  autor: peter221
 25 mar 2025, 08:55
KC-KARLOS pisze:
24 mar 2025, 20:29
peter221: dobra opcja to subskrypcja nju - 29 zł za plan. Wszystko bez limitu i 180 GB internetu. A gdybyś dołączył do konta drugi numer, to oba płacą po 19 zł/mc i jest taniej. Wygodna obsługa w aplikacji lub na stronie nju. Najprostsza opcja. Pamiętaj, że przejście z abonamentu nju trwa kilka minut i nie otrzymamy już faktur.
Czy w praktyce wystarczy, że zaloguję się na konto mamy via www i zmienię taryfę na subskrypcję 29zl? Żadnych zmian karty SIM i będzie możliwość, żeby podpiąć jej kartę?
 #1189664  autor: KC-KARLOS
 25 mar 2025, 09:28
peter221: załóż konto na maila w przeglądarce (link poniżej) i dla pewności u siebie zainstaluj aplikację nju, aby łatwiej zarządzać kontem.
Po założeniu konta, wprowadzasz numer telefonu mamy, wklepujesz smsa zwrotnego i migrujesz ją do nju subskrypcji. Wybierasz plan za 29 zł, opłacasz 29 zł blikiem lub podpinasz swoją kartę płatniczą z której będą co miesiąc pobierać środki i zatwierdzasz. Migracja potrwa kilka minut. Nie wymieniasz karty SIM. Zarządzasz następnie numerem w aplikacji nju lub na stronie https://nju.pl/zaloguj

Po ewentualną nadpłatę za niewykorzystany czas zapłaconej faktury mama może zgłosić się do BOK nju.

#1189667  autor: peter221
 25 mar 2025, 09:43
Dzięki bardzo. A gdybym namówił ojca, żeby zmigrował do Nju do mamy z plusa, to wtedy jak wygląda procedura przeniesienia, (mówię o opcji 2x19 w Nju subskrypcja), bo takową byłaby super dla obojga.
 #1189671  autor: KC-KARLOS
 25 mar 2025, 10:03
peter221: wtedy tata musi przepisać numer na dane mamy w punkcie Plusa, bo numery muszą stać na jedno nazwisko, aby móc mieć tańsze usługi. Dopiero po tym można przenieść numer do nju subskrypcji - ten ruch da darmowe 3 pierwsze miesiące (od 4go 19/mc), a mama będzie mieć kolejny miesiąc taniej o 10 zł.

#1189694  autor: peter221
 25 mar 2025, 14:35
świetnie, dzięki za rzetelną odpowiedź.
Czy subskrypcja nju ma jakieś "coś za coś" ukrytego , jakieś wady, które można znaleźć tylko w czeluściach regulaminu małym druczkiem?
 #1189699  autor: Archi334
 25 mar 2025, 15:26
Jeszcze taniej masz Cross Mobile na zasięgu plusa bez limitu po 10zl/m ale tu wymiana kart SIM będzie konieczna. Z drugiej strony nju subskrypcja jest b. dobra zero dodatkowych kosztów płatne dodatkowo usługi są zablokowane.
 #1189708  autor: KC-KARLOS
 25 mar 2025, 17:29
peter221: nie ma żadnych dodatkowych kruczków. Wiesz za co płacisz i nic Ciebie nie interesuje. Wszystko jest opisane na stronie i w aplikacji.

Archi334: żadnych abonamentów i to jeszcze w tej sieci, która za lizanie czterech liter na Facebooku (mam na to dowody) + za zapłacenie faktury z 7-dniowym terminem płatności dają od łaski 10 GB... a do tego ma kontrowersyjne zapisy w promocji, w których jak zrezygnujesz z oferty, zapłacisz im karę umowną w postaci pełnego niezużytego miesiąca abonamentu - co jest chore. Nie wspominam o braku pomocy technicznej (typowe u wirtualnych Plusa). No i Crosik w tej ofercie ma 10 zł/mc tylko przez rok, później 15/mc i niewykluczone są kolejne podwyżki (w nju NIGDY nie było podwyżek abonamentu, co najwyżej zmieniasz taryfę na lepszą, a ceny są te same, a za 2 numery masz taniej niż w ich "wypasionym" planie za 35 zł dla jednego). Do tego nie ma roamingu w UE to dyskwalifikuje ofertę nie tylko w moich oczach.
W nju nie ma takich akcji - NIC totalnie nie płacisz przez 3 najbliższe miesiące - szczególnie w subskrypcji przy przeniesieniu numeru. To jest testowanie oferty, a nie ściemnianie.

#1190215  autor: KC-KARLOS
 01 kwie 2025, 21:27
Ianus72: tak, jest. Regulamin: https://www.njumobile.pl/b/articles/reg ... nament.pdf

Oferty domyślnie prezentowane na stronie nju mają już wszytą opcję nju29 z tv / nju39 z tv oraz nju49 z tv. Różnią się ilością GB na start. Do nich dokupujesz drugi numer dodatkowy za 9/mc oraz trzeci z +10GB za dodatkowe 19 zł/mc.

W każdej chwili możesz zmieniać opcje obniżające koszty połączeń (1x w bieżącym okresie rozliczeniowym), czyli ustalenie stałej kwoty fakturki co miesiąc, wedle potrzeb.

Aha, warto wiedzieć, że jeśli wyłączymy opcje obniżające koszty, jedziemy na gołej taryfie z limiterami 29 zł za rozmowy, 9 zł za sms/mms i 19 zł za neta do 3 GB (potem lejek 64 kbps). Jak nie użyjemy, płacimy dociążenie 9 zł - to stała pozycja na fakturze.

#1190217  autor: Ianus72
 01 kwie 2025, 21:46
Właśnie... Oferta za 19 zł jest ciągle dostępna ale nju stara się nią nie chwalić zbyt głośno. Również przejście na nią jest utrudnione bo nie da się tego zrobić przez konto klienta a jedynie przez konsultanta.
 #1190218  autor: KC-KARLOS
 01 kwie 2025, 21:47
Ianus72:
Jak włączyć?
7. Abonent może zlecić włączenie Usługi poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a pod numer:
7.1. dla usługi nju 19 zł - 80520 w treści wpisując komendę START